Η μάχη των ρομαντικών

Η μάχη των ρομαντικών

Gazzetta team
Η μάχη των ρομαντικών

bet365

Η Ντάρμσταντ δίνει ξανά ικανή για την υπέρβαση και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τους εκπληκτικούς Lilien.

Η σεζόν στην Bundesliga ξεκίνησε με μία σταθερά σε σχέση με πέρυσι: η Ντάρμσταντ ήταν και πάλι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Οι Lilien είχαν χάσει πέντε πολύ σημαντικούς τους παίκτες (Ματένια, Ράικοβιτς, Καλντιρόλα, Ράους, Βάγκνερ), όμως η απώλεια που πόνεσε πιο πολύ ήταν του προπονητή Σούστερ.

Ο τελευταίος ψηφίστηκε προπονητής της σεζόν 2015-16 από τους συναδέλφους του στο Kicker, όμως έκρινε ότι έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα, αναλαμβάνοντας την Άουγκσμπουργκ. Στο «γαλατικό χωριό», όπως αυτοχαρακτηρίζεται με σαρκαστική διάθεση η Ντάρμσταντ είχε τον ρόλο του Αστερίξ.

Είχε βρει μοναδικές μεθόδους, προκειμένου να οδηγεί τους παίκτες του από τη μία υπέρβαση στην άλλη. Στη θέση του επιλέχθηκε ο Νόρμπερτ Μάιερ. Μαζί του πήρε προαγωγή και ο Χόλγκερ Φαχ, που τον Απρίλιο είχε προσληφθεί ως scout και δύο μήνες αργότερα έγινε τεχνικός διευθυντής.

«Έχουμε μεγαλύτερη κατανόηση για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, κάτι που δεν ξέραμε πέρυσι», θα πει ο πρόεδρος Φριτς στην Süddeutsche. «Θα είμαι ειλικρινής. Αν ξεκινήσουμε με το ρόστερ που έχουμε τώρα, καλύτερα να σηκώσουμε λευκή πετσέτα», τόνισε με ειλικρίνεια στην Bild ο Νίμαϊερ. Η τακτική του συλλόγου στις μεταγραφές ήταν απλή: περίμενε όλοι οι υπόλοιποι να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους και στο τέλος κοίταξε τους παίκτες, που είχαν ξεμείνει στις ομάδες τους.

Τα προηγούμενα χρόνια αυτή η πολιτική είχε δουλέψει και με το παραπάνω, καθώς η Ντάρμσταντ έγινε γνωστή για το γεγονός ότι αποτελεί την ομάδα, στην οποία οι αποτυχημένοι θριαμβεύουν. Για πρώτη φορά δόθηκαν χρήματα για μεταγραφές. Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε ο Φριτς, που μετά από 4 χρόνια εθελοντικής προσφοράς είναι, πλέον, full time πρόεδρος, να βγουν από τα ταμεία.

«Αν οι παίκτες μας αφήσουν και συνεχίσουμε να παίζουμε στην Bundesliga, τότε θα τα έχουμε κάνει όλα σωστά», είχε απαντήσει ο Φριτς σε ερώτηση για τις πωλήσεις. Η ζωή πάντα συνεχίζεται. «Είναι μέρος της συμφωνίας», συνέχισε, προσπαθώντας να δελεάσει παίκτες, που ψάχνουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναβιώσουν την καριέρα τους. Οι Lilien πάντα βρίσκουν τον τρόπο να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους.

Λίγες αγωνιστικές, όμως, μετά το ξεκίνημα και οι Lilien βρίσκονται και πάλι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. «Δεν είμαστε αφελείς. Αυτή η σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη», είχε πει ο Φαχ πριν τη σέντρα στο πρωτάθλημα, εξηγώντας και την πρόσληψη του Μάιερ. «Ξέρει την Bundesliga». Ο έμπειρος τεχνικός θα άντεχε στην πίεση συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων και θα μπορούσε με σχετική ευκολία να διαχειριστεί την κατάσταση. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ένα άλλο του προσόν: «ξέρει και την δεύτερη κατηγορία».

Στην Ντάρμσταντ όλα γίνονται βάσει πλάνου. Και αυτό πάντα περιλαμβάνει την – σημαντική – πιθανότητα αποτυχίας. Η πρόσληψη του Μάιερ αντιμετωπίστηκε με μεγάλο σκεπτικισμό. Μετά από λίγες εβδομάδες, όμως, γίνεται εμφανές και ο σκοπός αυτής της κίνησης και το γεγονός ότι ταιριάζει απόλυτα στο πρότζεκτ.

Κάθε παραμύθι έχει ένα τέλος. Της Ντάρμσταντ θα ολοκληρωθεί είτε με τον υποβιβασμό είτε με την σταθεροποίηση. Ο στόχος είναι απλός: να τερματίσει ο σύλλογος στην 12η θέση και κανένας να μην μιλάει για «θαύμα». «Πέρυσι, υπήρχε το αίσθημα ότι πηγαίναμε σε μία μάχη, την οποία δεν μπορούσαμε με τίποτα να κερδίσουμε», τόνισε ο Φριτς.

Κι όμως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά την κέρδισε. Τώρα, ήρθε ο δεύτερος γύρος, η ρεβάνς. Όποια και να είναι η κατάληξη, η ιστορία των ρομανικών από το Böllenfalltor, που πλέον φέρει το όνομα του Γιόνι Χάιμες, είναι κάτι που πάντα θα μνημονεύεται.

 

Τελευταία Νέα