Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βέρντερ Βρέμης 5-0: Πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!

leverkusen_champions

bet365

Σε κλίμα... φρενίτιδας από τον κόσμο της, η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο παρέδωσε ακόμα μια παράσταση και διέλυσε με πεντάρα τη Βέρντερ Βρέμης (5-0) για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της παρθενικού της πρωταθλήματος.

«Ξόρκισε» τους δαίμονές της η Μπάγερ Λεβερκούζεν και φόρεσε στο κεφάλι της το πρώτο στέμμα της ιστορίας της! Εικοσι δύο χρόνια μετά την εφιαλτική σεζόν (2001-2002) στην οποία έχασε τρεις τίτλους στο... νήμα και «κέρδισε» τη στάμπα της «Neverkusen», της ομάδας που δεν μπορεί να πατήσει στην κορυφή παρά μόνο να φλερτάρει μαζί της, η... ομαδάρα του αρχιτέκτονα Τσάμπι Αλόνσο έσπασε την κατάρα και κατέκτησε την πρώτη σαλατιέρα στα χρονικά της! Οι πρωταθλήτριες Ασπιρίνες πάνε να γίνουν και... Invincibles αφού συνεχίζουν αήττητες μετά από 29 αγωνιστικές στην Bundesliga και πλέον βάζουν πλώρη για τα ακόμη σπουδαιότερα, ούσες ήδη στον τελικό του Κυπέλλου και πολύ κοντά στα ημιτελικά του Europa League.

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει η Μπάγερ Λεβερκούζεν για να κλειδώσει και μαθηματικά τον αναπόφευκτο τίτλο πέντε στροφές πριν το τέλος, ήταν να πάρει το εντός έδρας τρίποντο απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Και τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, δίχως να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της ποιότητας και της κυριαρχίας της φέτος. Οι Ασπιρίνες μετέφεραν στο χορτάρι το... γιορτινό κλίμα που επικρατούσε έξω από το γήπεδο και στις κερκίδες αυτού και με ηχηρή πεντάρα (5-0) και πρωταγωνιστή τον... hat-trick hero Φλόριαν Βιρτς χάρισαν στον διψασμένο κόσμο τους το καλύτερο δυνατό δώρο.

Η ομάδα του Αλόνσο, που ξεκίνησε με μπόλικες αλλαγές, ξεπέρασε γρήγορα το μούδιασμα της εκκίνησης και επέβαλε τον ρυθμό της, ξεκινώντας να επισκέπτεται τακτικά την αντίπαλη περιοχή. Και χάρη σε μια από αυτές τις επισκέψεις μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Ο Χόφμαν κέρδισε το πέναλτι και στο 25ο λεπτό ο θηριώδης Μπόνιφεϊς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να βρει νωρίτερα το δεύτερο τέρμα, αλλά στην επανάληψη έγινε ακόμα πιο ορμητική και τελείωσε τη σεμνή τελετή. Στο 60' ο Τζάκα με φοβερό πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 2-0 και παρέδωσε την... μπαγκέτα στον Φλόριαν Βιρτς.

Ο θαυματουργός 20χρονος που υπήρξε τόσο σημαντικός για τη Λεβερκούζεν καθ'ολη τη διάρκεια της σεζόν έδωσε show και με τρία πανέμορφα τέρματα στο 68', το 83' και το 90' υπέγραψε το πάρτι των Ασπιρινών, δίνοντας το έναυσμα σε χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς τους να γιορτάσουν με την ψυχή τους τον ιστορικό τίτλο της ομάδας τους!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα