4 πράγματα από το Γιουνάιτεντ - Στόουκ

Gazzetta team
4 πράγματα από το Γιουνάιτεντ - Στόουκ

bet365

Ο Paul Wilkes γράφει στο Stats Zone για τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Στόουκ στο Old Trafford.

Η έλλειψη δημιουργικότητας και ευρηματικότητας δεν ήταν κάτι καινούριο για τους οπαδούς των Red Devils που τα τελευταία δύο χρόνια είχαν το είχαν συνηθίσει αυτό με τον Λουίς Φαν Χααλ. Η νίκη επί της Λέστερ την προηγούμενη αγωνιστική είχε προσφέρει μεγάλη ανακούφιση αν και τα 3 από τα 4 γκολ είχαν προέλθει από εκτελέσεις κόρνερ. Κόντρα στην Στόουκ το σκορ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ειδικά αν σκεφτεί κανεός πριν τον αγώνα, μόνο η Γουέστ Χαμ είχε δεχθεί περισσότερα γκολ από τους Potters. Ομως η Γιουνάιτεντ δείχνει ήδη πολύ περισσότερα πράγματα από την περασμένη σεζόν. Ενας σημαντικός λόγος είναι η παρουσία παικτών παγκόσμιας κλάσης όπως είναι οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Πολ Πογλμπά, όπως και το ότι ο Μάρκους Ράσφορντ έχει μεγαλύτερη ελευθερία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η μετακίνηση του Ιμπρα προς τα αριστερά προκάλεσε πρόβλημα στην Στόουκ και επέτρεψε στον νεαρό Αγγλο να κάνει διαγώνια κίνηση.

Η Γιουνάιτεντ έπρεπε να έχει κερδίσει εύκολα το ματς, όμως ένας συνδυασμός κακών τελειωμάτων και της εμφάνισης του εκπληκτικού, Λι Γκραντ, της στέρησε τη νίκη. Για τον keeper της Στόουκ, που είναι δανεικός από την Ντέρμπι, αυτή ήταν η 2η εμφάνισή του στην Premier League, όμως αυτό δεν τον επηρέασε σε τίποτα. «Ηταν πολύ καλός, όμως γι' αυτό πληρώνεται» είπε μετά το ματς ο Μαρκ Χιούζ, ενώ ο Μουρίνιο είπε. «Δεν κάνω ποτέ κριτική στους παίκτες μου όταν χάνουν ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακάς τους ήταν προφανώς ο man-of-the-match». Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν 24 προσπάθειες για γκολ και 9 on-target, 8 από τις οποίες έσωσε ο 33χρονος, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.

1. Οι αλλαγές των δύο προπονητών έφεραν αποτέλεσμα

Με την Γιουνάιτεντ να δυσκολεύεται να βρει δρόμο προς την αντίπαλη εστία ο Μουρίνιο έβαλε Ρούνεϊ και Μαρσιάλ αντί των Μάτα και Λίνγκαρντ. Ο Πορτογάλος δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη αντίδραση από τους παίκτες του αφού το σκορ άνοιξε σε μια φάση στην οποία συμμετείχαν οι δύο τους. Ο Μαρσιάλ έδωσε στον Ρούνεϊ και παρά το κακό κοντρόλ του η παρέμβαση του Κάμερον έφερε την μπάλα στον Γάλλο ο οποίος με καταπληκτικό πλασέ με τη μία έκανε το 1-0. «Εκπληκτικό γκολ, καλή πρωτοβουλία. Ηταν εξαιρετικό για εκείνον» είπε ο Μουρίνιο.

Και ο Χιούζ όμως έκανε κινήσεις από τον πάγκο του. Ο Τζόναθαν Γουόλτερς είχε δοκάρι και ο Πίτερ Κράουτς ήταν μέσα στη φάση που ο Τζο Αλεν έκανε το 1-1.

2. Ο Αλεν ήταν εξαιρετικός στον άγνωστό ρόλο του 10αριού

Με τον Μπόγιαν Κρκιτς να είναι εκτός, ο Χιούζ χρησιμοποίησε τον Αλεν πίσω από τον Μπονί. Ο Ουαλός είχε παίξει κάποιες φορές αυτό τον ρόλο όσο ήταν στην Λίβερπουλ, όμως συνεχίζει να προκαλεί έκπληξη να τον βλέπεις εκεί. Υστερα από 15 λεπτά αγώνα, ο Αλεν γύρισε την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, όμως πήγε πίσω από τον Μπονί και ο Κάμερον δεν μπόρεσε να την βρει σε μία πολύ καλή ευκαιρία για την Στόουκ και στο 55' είχε σουτ στα χέρια του Ντε Χέα.

Το γκολ της ισοφάρισης ήταν κάτι που άξιζε για την καλή δουλειά που έκανε στον αγώνα. «Ο Τζο ήταν εξαιρετικός ξανά» είπε ο Χιούζ. «Είναι πανέξυπνος παίκτης, έχει ενέργεια την οποία όλοι μας βλέπουμε κάθε μέρα, όμως δεν είναι το μόνο που διαθέτει. Εχει σωστό διάβασμα των φάσεων και ξέρει πως να επηρεάσει το παιχνίδι. Το πως διαβάζει τις καταστάσεις είναι top-class στην περιοχή και στο κέντρο». Για την Γιουνάιτεντ, ο Μάτα είχε την ευκαιρία να κάνει δική του τη φανέλα με το 10. Παραλίγο να ανοίξει το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά ο Γκραντ δεν του το επέτρεψε. Ο Ισπανός τα πήγε καλά στο χτίσιμο των επιθέσεων, όμως θα ήθελε να έχει βοηθήσει περισσότερο στις τελικές πάσες.

3. Ο Ερέρα συνηθίζει στη θέση του αμυντικού μέσου

Η μεταγραφή του Αντερ Ερέρα το 2013, έδειχνε ίσως ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι πια ο προορισμός που ήταν πριν έναν χρόνο. Κάποιοι παρουσιάστηκαν σαν παράγοντες της Αθλέτικ Μπιλμπάο και οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έδωσαν τα 36 εκατ. της ρήτρας του, κάτι το οποίο έφερε έντονη κριτική για τον Ντέιβιντ Μόγιες και τον αντιπρόεδρο του κλαμπ, Εντ Γούντγουορντ. Ο Ερέρα, δεν κατάφερε να κάνει τον εαυτό του βασικό τα δύο τελευταία χρόνια και η Γιουνάιτεντ έδωσε πολλά χρήματα για μέσους. Σε κάθε περίπτωση, η χρησιμοποίησή του από τον Μουρίνιο σαν deep-lying playmaker ίσως βάλει τέλος στον εφιάλτη του Βάσκου.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε το ματς, ο Ερέρα έδωσε κάθετη πάσα στην πλάτη του αριστερού μπακ, Ερικ Πίτερς, με τον Λίνγκαρντ να φτάνει κοντά στο να φτάσει την μπάλα. Οταν ο Αντόνιο Βαλένσια ανέβαινε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ο Ερέρα κάλυπτε τον χώρο που είχε δημιουργηθεί στο δεξί μπακ και δεν βρισκόταν απλά μπροστά από τα στόπερ. Εκανε 73 πάσες, 21 περισσότερες από κάθε άλλον στο τερέν αν και αντικαταστάθηκε 6 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90', είχε 7 κοψίματα και επανέκτησε την κατοχή 6 φορές

4. Ο Μουρίνιο φαίνεται να βρίσκει μια προσωρινή λύση αμυντικά

Η Γιουνάιτεντ φάνηκε να είναι περισσότερο ισορροπημένη στην άμυνα με τον Ερικ Μπαγί δίπλα στον Κρις Σμόλινγκ στο κέντρο της. Ο Βαλένσια ήταν επικίνδυνος με τις κούρσες μπροστά και ο Μπλιντ έδειξε ότι το αριστερό του πόδι μπορεί να είναι όπλο για τις στημένες φάσεις.

Θα υπάρξουν σίγουρα πολύ δυσκολότερα τεστ από την Στόουκ και παρότι η ομάδα του Μουρίνιο δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, υπήρχαν σημάδια βελτίωσης. Ο Σμόλινγκ είχε καλή συνεννόηση με τον Μπλιντ στα αριστερά του και θα είναι καλύτερο δίδυμο με τον Μπαγί στο μέλλον. Ο τελευταίος έκανε 5 τάκλιν και 8 κοψίματα, ενώ ο Σμόλινγκ 4 διωξίματα με κεφαλιές και κέρδισε και τις δύο εναέριες μονομαχίες του. Ο Ντε Χέα δεν ήταν σταθερός και αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε έκπληξη αφού είναι εκείνος που έχει σώσει πολλές φορές μόνος του την Γιουνάιτεντ.

 

Τελευταία Νέα