4αρες στην Μπάρτσα (vids)

4αρες στην Μπάρτσα (vids)

4αρες στην Μπάρτσα (vids)

bet365

Με αφορμή το 4-3 της Θέλτα επί της Μπαρτσελόνα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις τελευταίες δέκα φορές, που οι «μπλαουγκράνα» δέχθηκαν τέσσερα τέρματα σε ένα παιχνίδι.

Όταν πρόκειται για αγώνα της Μπαρτσελόνα και το σκορ... ξεφεύγει, τότε 9 στις 10 φορές, αυτό οφείλεται στους «μπλαουγκράνα». Τα τέσσερα γκολ στον αντίπαλο αποτελούν κάτι συνηθισμένο για τους Καταλανούς, οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν το συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων, σταματώντας στα πέντε, στα έξι, στα επτά και στα οκτώ γκολ. Η Θέλτα, στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, ήρθε να υπενθυμίσει πως υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα της Μπάρτσα. Δηλαδή, κάποια ομάδα να ρίξει αυτή 4άρα στη φημισμένη αντίπαλό της. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει τις τελευταίες δέκα φορές, που η Μπαρτσελόνα δέχθηκε τέσσερα γκολ, σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 4-1 (23/9/2015)
Η τελευταία ομάδα που είχε ρίξει τέσσερα γκολ στην Μπαρτσελόνα ήταν και πάλι η Θέλτα. Περίπου στην ίδια χρονική περίοδο, για την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Άσπας (2), Νολίτο και Γκουιντέτι ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ των «μπλαουγκράνα».

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-0 (14/8/2015)
Εφιαλτικό ήταν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης σεζόν για την Μπαρτσελόνα. Στον τελικό του ισπανικού σούπερ καπ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 4-0 (Αντουριθ 3, Σαν Χοσέ), ένα σκορ που δεν κατάφεραν οι «μπλαουγκράνα» να ανατρέψουν στον επαναληπτικό του Καμπ Νου.

Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 4-0 (23/4/2013)
Οι βλέψεις της ισπανικής ομάδας για μία ακόμη παρουσία σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ διακόπηκαν «βίαια» από την Μπάγερν Μονάχου, στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2013. Μίλερ (2), Γκόμεζ και Ρόμπεν διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους Βαυαρούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-3 (1/3/2009)
Σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε η Μπαρτσελόνα, πριν αναμετρηθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 25η αγωνιστική της La Liga. Με ανατροπή στο φινάλε, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 4-3 (Αγουέρο 2, Φορλάν 2 – Μέσι, Ανρί 2), ένα αποτέλεσμα, πάντως, που δεν έριξε από την κορυφή τους «μπλαουγκράνα» και δεν τους επηρέασε μέχρι το τέλος.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-1 (7/5/2008)
Μία κίνηση που μάλλον δε θα τη δούμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, πριν αρχίσει το clasico. Συνεχάρησαν αυτούς της Ρεάλ Μαδρίτης, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Αυτό, ουδόλως... συγκίνησε εντός αγωνιστικού χώρου τους παίκτες της «βασίλισσας», που νίκησαν με 4-1 (Ραούλ, Ρόμπεν, Ιγκουαϊν, Φαν Νιστελρόι – Ανρί).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-2 (1/3/2008)
Σε ένα ακόμη ντέρμπι, την ίδια σεζόν, οι «μπλαουγκράνα» είχαν δεχθεί τέσσερα γκολ. Θύτης αυτή τη φορά ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με αυτή της τη νίκη απομάκρυνε από την κορυφή της βαθμολογίας την Μπαρτσελόνα και έδωσε προβάδισμα στη μισητή αντίπαλό της, Ρεάλ. Αγουέρο (2), Μάξι Ροντρίγκεζ και Φορλάν σκόραραν για τους γηπεδούχους, Ροναλντίνιο και Ετό για τους φιλοξενούμενους.

Χετάφε – Μπαρτσελόνα 4-0 (10/5/2007)
Τι κι αν στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 5-2 στο Καμπ Νου και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό. Στον επαναληπτικό, παρουσιάστηκε μία αφηνιασμένη Χετάφε και μία κοιμισμένη Μπαρτσελόνα, με το τελικό 4-0 να δίνει την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 4-2 (1/2/2006)
Για μία ακόμη φορά, οι «μπλαουγκράνα» την πάτησαν στο Κύπελλο Ισπανίας από μία – θεωρητικά – υποδεέστερη ομάδα. Μιλίτο (2) και Έβερτον (2) τιμώρησαν τους υπερόπτες Καταλανούς, που σκόραραν με τους Λάρσον και Ροναλντίνιο. Το τελικό 4-2 δεν ανατράπηκε στη ρεβάνς του Καμπ Νου και η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-2 (10/4/2005)
Προβάδισμα εννέα βαθμών είχε η Μπαρτσελόνα από την Ρεάλ Μαδρίτης, πριν το μεταξύ τους clasico, για την 31η αγωνιστική της La Liga. Η «βασίλισσα» μπορεί να πήρε μία εντυπωσιακή νίκη γοήτρου με 4-2 (Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ, Όουεν – Ετό, Ροναλντίνιο), όμως οι Καταλανοί πανηγύρισαν στο τέλος τον τίτλο.

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 4-2 (8/3/2005)
Ένα παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από το εκπληκτικό γκολ του Ροναλντίνιο, όμως έδωσε στην Τσέλσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 2-1 υπέρ των Καταλανών, στο πρώτο ματς, οι «μπλε» επικράτησαν με 4-2 στον επαναληπτικό και πανηγύρισαν την πρόκριση.

 

Τελευταία Νέα