Τα στημένα και ο Χέντερσον

Gazzetta team
Τα στημένα και ο Χέντερσον

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor ήταν στο Liberty και γράφει για όσα είδαμε στην αναμέτρηση της Σουόνσι με την Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να έχει πρόβλημα στα στημένα

Ο Κλοπ είχε μιλήσει πριν λίγες ημέρες για την αδυναμία της ομάδας του στα στημένα. Κάπως έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ της Σουόνσι. Φαίνεται ότι ο Γερμανός προς το παρόν δεν έχει βρει τις λύσεις, ώστε να διορθώσει το πρόβλημα. Στο ανοιχτό παιχνίδι η άμυνα των κόκκινων έχει βελτιωθεί, όμως στα στημένα υπάρχει μεγάλο θέμα.

Το ύψος των αμυντικών αποτελεί ένα ζήτημα, όμως το μεγαλύτερο αρνητικό είναι η έλλειψη οργάνωσης. Η Σουόνσι έκανε μόλις μία πάσα στην περιοχή της Λίβερπουλ, που είχε 13, και κατάφερε να δημιουργήσει τρεις πολύ επικίνδυνες στιγμές. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι ο τέλος και οι Κύκνοι θα μπορούσαν εύκολα να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα.

Ένα καλό ημίχρονο από τη Σουόνσι

Η Σουόνσι δεν παίζει με ένταση φέτος. Αν και είναι ικανή να πιέσει πολύ και να παίξει σε γρήγορο ρυθμό, έχει κενά διαστήματα. Μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι, ο Γκουιντολίν είχε πει ότι έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τα πρώτα 20’. Το μοτίβο συνεχίζεται. Η Σουόνσι ήταν και πάλι πολύ καλή στο ξεκίνημα, είχε ενέργεια και ανάγκασε την Λίβερπουλ να παίξει πολύ προσεκτικά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Το γκολ του Φιρμίνο ήρθε από μία μακρινή μπαλιά και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το κακό για την Σουόνσι. Η μεσαία της γραμμή αποδυναμώθηκε και έπαιζε χωρίς νεύρο. Εκεί που η Λίβερπουλ δεν έβρισκε χώρους, ξεκίνησε να κυριαρχεί. Ο Κουτίνιο τελείωσε το παιχνίδι με 4 τελικές προσπάθειες και προκάλεσε πολλά προβλήματα. Οι Ουαλοί δεν έχουν κακή ομάδα, όμως θα πρέπει να βρουν τη διάρκεια.

Ο ρόλος του Χέντερσον

Ο Χέντερσον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προσπαθεί να δείξει ότι αξίζει το περιβραχιόνιο. Συνδυάστηκε 19 φορές με τον Μάτιπ, 16 με τον Λόβρεν και φέρνει σταθερότητα ανάμεσα στο κέντρο και στην άμυνα. Το μεγαλύτερο συν είναι ότι επιτρέπει στους συμπαίκτες του να προωθηθούν, προσφέροντας σιγουριά. Ανά διαστήματα κρατούσε μπάλα και απλά ανέβαζε την πίεση στους αντιπάλους.

Ο ρόλος του ήταν πολύ σημαντικός χωρίς να τον κάνει να φαίνεται. Όταν η Λίβερπουλ βρίσκει ευκαιρία αντεπίθεσης, τότε οι παίκτες του Κλοπ βγαίνουν πολύ γρήγορα στην επίθεση και λογικά αφήνουν κενά στην άμυνα. Σε ματς όπως αυτό, ο Χέντερσον είναι από τα σημαντικότερα γρανάζια της κόκκινης μηχανής.

 

Τελευταία Νέα