Όταν «καθαρίζει» ο Πικέ (vids)

Όταν «καθαρίζει» ο Πικέ (vids)

Όταν «καθαρίζει» ο Πικέ (vids)

bet365

Με αφορμή το γκολ του Ζεράρ Πικέ απέναντι στην Γκλάντμπαχ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τα παιχνίδια, που ο 29χρονος αμυντικός έχει δώσει τη νίκη στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ισπανίας με δικό του τέρμα.

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε τη συμβολή μιας αλλαγής (Αρντά Τουράν) και ενός αμυντικού για να φύγει νικήτρια από την Γερμανία, απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Ο Ζεράρ Πικέ εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Ζόμερ, για να γράψει το τελικό 1-2 και να δώσει ένα δύσκολο τρίποντο στην ομάδα του. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του Ισπανού αμυντικού στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και συνολικά το 32ο με τους Καταλανούς. Παρά τη θέση του, ο Πικέ είναι ένας ποδοσφαιριστής με έφεση στο σκοράρισμα, που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές τη λύση στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα. Είτε φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είτε της εθνικής Ισπανίας...

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 1-0 (Champions League 2009-10)
Η πρώτη φορά που ο Ζεράρ Πικέ χάρισε τη νίκη στους «μπλαουγκράνα» ήταν... χωρίς αντίκρισμα. Στον πρώτο ημιτελικό, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε επικρατήσει με 3-1, οπότε το 1-0 που διαμόρφωσε ο Ισπανός αμυντικός στο 83’ δεν ήταν αρκετό στην Μπαρτσελόνα να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2 (La Liga 2010-11)
Αν και το συγκεκριμένο ντέρμπι διεξήχθη μόλις την 3η αγωνιστική, εντούτοις η Μπαρτσελόνα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είχε ηττηθεί πριν από μία εβδομάδα μέσα στο Καμπ Νου από την Χέρκουλες. Μετά τα γκολ των Μέσι και Ραούλ Γκαρθία, ο Ζεράρ Πικέ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στο Βιθέντε Καλντερόν, δίνοντας τη νίκη στους «μπλαουγκράνα».

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1 (La Liga 2010-11)
Οι «μπλαουγκράνα» είχαν προβάδισμα πέντε βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης, πριν αγωνιστούν στο Ελ Μαδριγάλ, απέναντι στο «κίτρινο υποβρύχιο». Έτσι, το παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής είχε ιδιαίτερη σημασία στη μάχη του τίτλου, με τον Ζεράρ Πικέ να δίνει τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 1-0. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Σπόρτινγκ Χιχόν, η υπόθεση-τίτλος σχεδόν «κλείδωσε» υπέρ των Καταλανών.

Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ 1-0 (Champions League 2014-15)
Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, όπως επιβεβαιώθηκε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στην κυπριακή ομάδα, νικώντας με το «φτωχό» 1-0, χάρις στο τέρμα του Ζεράρ Πικέ. Μπορεί, στο ξεκίνημα να τα είδαν σκούρα οι Καταλανοί κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο έφτασαν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, κατακτώντας το τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1 (La Liga 2015-16)
Ήταν η περίοδος που οι Καταλανοί είχαν ξεκινήσει να αποσπούνται βαθμολογικά από Ρεάλ και Ατλέτικο, οι οποίες ήταν αντιμέτωπες την ίδια αγωνιστική, που η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Σεβίλλη. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην ανατροπή, με τον Πικέ να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Ισπανία – Τουρκία 1-0 (Προκρ. Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010)
Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Ζεράρ Πικέ έδειξε πόσο σημαντικός θα ήταν για τους «φούριας ρόχας» τα επόμενα χρόνια. Με δικό του γκολ, η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Τουρκίας στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, στο δρόμο προς την κορυφή του κόσμου, ενάμιση χρόνο αργότερα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ισπανία – Τσεχία 1-0 (Euro 2016)
Πρόκειται για το τελευταίο γκολ του Ζεράρ Πικέ με το εθνόσημο. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της εθνικής Ισπανίας στο πρόσφατο Euro της Γαλλίας, ο 29χρονος αμυντικός έδωσε τη νίκη στους «φούριας ρόχας» με γκολ στο 87’, απέναντι στην Τσεχία.

 

Τελευταία Νέα