Για τη φανέλα...

Για τη φανέλα...

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει προτάσεις εκατομμυρίων που απέρριψαν πέντε αστέρες της μπάλας, προκειμένου να αγωνίζονται στην ομάδα της καρδιάς τους.

27/40 ή αλλιώς 67,5% σε... μπασκετικά ποσοστά. Κάπως έτσι είναι και η ζωή του Φραντσέσκο Τότι. Ο “capitano” έκλεισε 40 χρόνια ζωής, από τα οποία τα 27 τα έχει ζήσει στην Ρόμα. Όχι ότι δε θα μπορούσε να έχει πάει κάπου αλλού. Άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος, ανήμερα των γενεθλίων του. Το 2001 βρέθηκε κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η οικογένεια και οι φίλοι του τον έκαναν να καταλάβει πως στην Ρώμη υπήρχαν πιο σημαντικά πράγματα για εκείνον, που δε θα τα έβρισκε στην Μαδρίτη, ακόμη και με όλου του κόσμου τα εκατομμύρια, που του πρόσφερε η «βασίλισσα». Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι πέντε παρακάτω σούπερ σταρ, που προτίμησαν να παραμείνουν (ή να πάρουν μεταγραφή) στη μεγάλη τους αγάπη, λέγοντας «όχι» στο χαλί εκατομμυρίων, που τους έστρωσαν άλλοι σύλλογοι.

Στίβεν Τζέραρντ
Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ το 2005, ο Τζέραρντ βρέθηκε μία ανάσα από την Τσέλσι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ήθελε διακαώς, με τους «μπλε» να προσφέρουν 100 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα στον Άγγλο άσο. Όλα έδειχναν πως μετά από 18 χρόνια στους «κόκκινους», ο Τζέραρντ θα άφηνε την ομάδα, που υπηρετούσε από επτά ετών. Δεν το έκανε όμως. Είπε «όχι», μένοντας στην ομάδα της καρδιάς του. Αργότερα, ο Μουρίνιο τον ήθελε τόσο στην Ίντερ, όσο και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η απάντηση του Τζέραρντ ήταν πάντα αρνητική. Δε θα αγωνιζόταν ποτέ σε καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, πλην της μεγάλης του «κόκκινης» αγάπης.

Πάολο Μαλντίνι
Ο ορισμός του «για πάντα σε μία ομάδα». Δέκα ετών ήταν ο Μαλντίνι το 1978, όταν πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι των ακαδημιών της Μίλαν, αποχωρώντας το 2009 στην ηλικία των 41. Ο ίδιος δήλωσε πως σε όλο αυτό το διάστημα μόνο μία φορά του έγινε πρόταση να αποχωρήσει από τους «ροσονέρι». Χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς το πότε, ο Μαλντίνι είπε πως το διάστημα 1998-2000 που ο συμπατριώτης του, Τζιανλούκα Βιάλι, ήταν προπονητής της Τσέλσι τον είχε προσεγγίσει, ώστε να μετακομίσει στο Λονδίνο. Ο Μαλντίνι εξέτασε την πρόταση, όμως – όπως ο ίδιος δήλωσε – προτίμησε να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά, που πέρασε από το μυαλό του αρχηγού να αποχωρήσει από την Μίλαν.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Τι να πει ή τι να γράψει κανείς για τον αξεπέραστο Τζίτζι. Δε θα έφευγε από την Γιουβέντους, όχι για το χρήμα όλου του κόσμου, αλλά ούτε κι αν η «Κυρία» αγωνιζόταν... σε ξερό. Όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε το 2006 για το σκάνδαλο calciopoli, ο Μπουφόν αρνήθηκε να την εγκαταλείψει. Προτάσεις; Μέχρι και η Ρεάλ Μαδρίτης τον ήθελε, όμως ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν απόλυτος. Θα έμενε στο Τορίνο, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα του, προκειμένου να βοηθήσει την Γιούβε να επανέλθει άμεσα στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Άλαν Σίρερ
Όχι μία, αλλά δύο φορές είπε «όχι» στα εκατομμύρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρώτη ήταν το 1992, όταν η Μπλάκμπερν βγήκε νικήτρια, κάνοντας δικό της τον Άγγλο επιθετικό. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1996, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε για μία ακόμη φορά να τον πάρει στο Ολντ Τράφορντ. Ούτε τότε τα κατάφερε, όμως, καθώς ο Σίρερ προτίμησε να πάει στην ομάδα της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Την Νιούκαστλ. Και μάλιστα δε μετάνιωσε για καμία από τις δύο επιλογές του να αρνηθεί τη «χλιδή» της Γιουνάιτεντ. «Με την Μπλάκμπερν πήρα πρωτάθλημα, ενώ η Νιούκαστλ ήταν η ομάδα που ονειρευόμουν από μικρός να αγωνιστώ», ήταν μετά από χρόνια τα λόγια του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Λέντλεϊ Κινγκ
Η υποδοχή των φίλων της Τότεναμ στον Σολ Κάμπελ μετά τη μετακίνησή του στην Άρσεναλ το 2001 μάλλον έδωσε στον Κινγκ να καταλάβει τι θα επακολουθούσε, αν και εκείνος είχε φύγει από τους «πετεινούς» για κάποια άλλη ομάδα του Λονδίνου. Παίκτης της Τότεναμ από το 1999 (στις ακαδημίες από το ’96) ο Άγγλος αμυντικός δέχθηκε πρόταση από την Τσέλσι στις αρχές του 2000 για να μετακομίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο ίδιος αρνήθηκε, απορρίπτοντας ταυτόχρονα και την προοπτική κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστός στρατιώτης της Τότεναμ, ο Λέντλεϊ Κινγκ έμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 2012.

 

Τελευταία Νέα