Σον, έμεινε και πέτυχε!

Gazzetta team
Σον, έμεινε και πέτυχε!

bet365

Λίγο πριν βάλει τις βαλίτσες στο αεροπλάνο, ο Ποκετίνο τον σταμάτησε, τον έπεισε και τον κράτησε! Ο Νοτιοκορεάτης δεν άργησε να ανταποδώσει και με τα γκολ του κρατά όρθια την Τότεναμ.

Ποιος το περίμενε πως ο Σεπτέμβριος αφήνει την Τότεναμ με κορυφαίο παίκτη τον Σον! Πέντε γκολ και μια ασίστ στις έξι τελευταίες του συμμετοχές με τους Σπερς στην Premier League, ενώ σε μόλις τρεις στροφές φέτος ισοφάρισε το καλύτερο επιθετικό του ρεκόρ στο Νησί, αφού έχει ήδη δίχτυα τέσσερις φορές! Ο Νοτιοκορεάτης είναι ο ΜVP της Τότεναμ κι αυτός που την έχει κρατήσει σε τροχιά τίτλου, άλλωστε χάρη στα τέρματά του οι Λονδρέζοι έχουν το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων 51 ετών.

Κι αυτά οφείλονται στον παίκτη που το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου. Ο ίδιος επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει. Πριν το... αντίο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είχε τετ α τετ μαζί του, του εξέφρασε τη στήριξή του, ο Σον, πείσθηκε και κόντρα στη Μίντλεσμπρο απέδειξε πως έμεινε για να δικαιώσει τις προσδοκίες του προπονητή του. «Υπήρχαν πολλές προσδοκίες, ωστόσο έφτασε σε μια νέα χώρα με ένα διαφορετικό στυλ του ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε, δούλεψε σκληρά και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν ήθελα να αποχωρήσει, του το δείξαμε και μας το ανταπέδωσε. Είμαι εντυπωσιασμένος και με τον άνθρωπο, Σον, αλλά και με τον ποδοσφαιριστή» τόνισε ο Ποκετίνο.

Ο ίδιος πίστεψε πως έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον παίκτη, ώστε να προσαρμοσθεί στην Αγγλία, όπως συνέβη και με τον Ερικ Λαμέλα, ο οποίος εξελίχθηκε σε παίκτη - κλειδί. Ο τεχνικός της Τότεναμ άκουσε και τις φωνές του κόσμου που επέμειναν στην παραμονή. Ηταν σίγουρος για την απόφασή του και το μετέφερε στον 24χρονο.

Heung-Min Son, Tottenham Hotspur, Middlesbrough

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα εδώ και παίζω για την Τότεναμ. Σκοράρω γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος τώρα. Απλά ήθελα να παίζω περισσότερο. Είμαι ποδοσφαιριστής και κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Ο προπονητής μου έδωσε μία ευκαιρία και τον ευχαριστώ» απάντησε ο Σον. Ο Νοτιοκορεάτης δεν έχει μόνο άφθονη ενέργεια, εντυπωσιακή δύναμη, αλλά ο ίδιος έχει προσθέσει αποφασιστικότητα στην τελική του ενέργεια τις τελευταίες εβδομάδες. Με τον Χάρι Κέιν εκτός λόγω τραυματισμού, το... πορφυρό μπάλωμα του Σον ήρθε την ιδανική στιγμή. Ο Ποκετίνο ελπίζει πως ο 24χρονος μπορεί να συνεχίσει να υπερέχει κι αυτή την κρίσιμη εβδομάδα, όπου υπάρχουν τα μεγάλα ραντεβού με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μάντσεστερ Σίτι!

 

Τελευταία Νέα