Το «φάντασμα» της Βόλφσμπουργκ

Το «φάντασμα» της Βόλφσμπουργκ

Gazzetta team
Το «φάντασμα» της Βόλφσμπουργκ

bet365

Η Βόλφσμπουργκ βυθίζεται από νωρίς στην κρίση και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τους Λύκους.

«Δεν μπορώ να είμαι καθόλου περήφανος για αυτή την εμφάνιση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις με τους παίκτες ξανά». Ο Ντίτερ Χέκινγκ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε δει μετά την χειρότερη εμφάνιση της ομάδας του στη σεζόν. Γιατί το 5-1 από την Ντόρτμουντ ήταν κάπως πλασματικό. Το να χάνεις, όμως, με ανατροπή από αυτήν την Βέρντερ (2-1) ήταν απλά ντροπιαστικό.

Η ομάδα του δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο με το αυτογκόλ του Μπάουερ στο 69’ και μέσα σε 5’ στο τέλος τα χάλασε όλα. Στο ξεκίνημα της σεζόν όλα έμοιαζαν ότι θα είναι καλύτερα. Χωρίς την Ευρώπη στη μέση, με διορθωτικές κινήσεις, με την παραμονή του Ντράξλερ και μία σχετική σταθερότητα. Κανένας δεν μιλούσε για Champions League. Στόχος ήταν η Ευρώπη. Αν ερχόταν κάτι παραπάνω, ακόμη καλύτερα.

Μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές, όμως, οι Λύκοι έχουν μόλις 5 βαθμούς. Η Βόλφσμπουργκ βυθίζεται από νωρίς στην κρίση. Κάτι που βίωσε πέρυσι και δεν της βγήκε σε καλό, σε μία σεζόν που έχει μόνο να θυμάται της πορεία της μέχρι τα προημιτελικά στα αστέρια, η οποία ήταν κάπως παράδοξο σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο πρωτάθλημα.

Η Volkswagen βρίσκεται εδώ και καιρό σε κρίση και τα στελέχη της είχαν είχαν μία διέξοδο: τις επιτυχίες της Βόλφσμπουργκ. Η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς με την Βέρντερ ήταν το πάθος και το συναίσθημα. Οι γηπεδούχοι το είχαν, οι φιλοξενούμενοι παίζουν «ψυχρά» εδώ και καιρό. «Ο αντίπαλος το ήθελε περισσότερο», είπε ο Χέκινγκ. Αυτό ήταν και το κλειδί για τη νίκη. Τόσο απλά.

«Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό δεν παίξαμε με πάθος», συνέχισε ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ, με το πρόσωπό του να εκφράζει θυμό και αγανάκτηση. Άλλωστε, πάντα είναι εύκολο να καταλάβεις τι θέλει να πει μόνο και μόνο από το πόσο σκοτεινό ή φωτεινό είναι το πρόσωπό του. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις προσδοκίες και στην πραγματικότητα».

Ο Χέκινγκ ξέρει ότι αν η ομάδα του συνεχίσει έτσι, σύντομα θα βρεθεί υπό μεγάλη πίεση. «Θα έχουμε σκληρά λόγια», προειδοποίησε. Τις προσδοκίες, όμως, τις έχει δημιουργήσει εκείνος και ο τεχνικός διευθυντής Κλάους Άλοφς. Κράτησαν τον Ντράξλερ με το ζόρι και ο τελευταίος έχει δείξει το ταλέντο του μόνο σε ελάχιστα ματς.

«Δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι σύμφωνα με τις δυνατότητές του πέρυσι», τόνισε ο Άλοφς. «Το ξέρουμε ότι δεν είναι ο εαυτός του». Ο Γερμανός παράγοντας ξέρει καλά από κρίσεις, καθώς τις έζησε στο πετσί του τα τελευταία χρόνια στην Βρέμη με την Βέρντερ. Εδώ και καιρό προσπαθεί να φέρει ξανά την κανονικότητα στην καθημερινότητα της Βόλφσμπουργκ, όμως συμβαίνουν τόσα πολλά (αποχώρηση Νάλντο, τραυματισμοί, περίπτωση Ντράξλερ, κρίση στην Volkswagen), που εδώ και καιρό ακόμη και εκείνος μοιάζει έξω από τα νερά του.

Ο Μάριο Γκόμεζ ακόμη δεν έχει σκοράρει και μετά το ματς με την Βέρντερ εκείνος και ο Ντράξλερ αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις. Αντ’ αυτού ο νεαρός Γιάνες Χορν, που έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στη θέση του Ροντρίγκες στο 72’, ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξηγήσει αυτά που έδειξαν οι Λύκοι... Αυτό είναι το κλίμα. Μία ομάδα χωρίς ηγέτη, χωρίς νεύρο, χωρίς μέλλον. Από την στιγμή που η Βόλφσμπουργκ αναγκάστηκε να πουλήσει τον Ντε Μπρόινε μοιάζει να ζει με αυτό που ονομάζουμε «άκρο φάντασμα», την αίσθηση ότι ένα κομμένο άκρο υπάρχει ακόμα...

 

Τελευταία Νέα