Top-5: Mourinho vs. players

Gazzetta team
Top-5: Mourinho vs. players

bet365

Με αφορμή τα όσα έγιναν με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Λουκ Σο, το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τις πιο διάσημες κόντρες του Special One.

Στην πρόσφατη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Γουότφορντ, ο Special One έσπευσε να κατηγορήσει τον αριστερό μπακ, Λουκ Σο, επειδή έχασε τη φάση από την οποία οι Κόκκινοι Διάβολοι δέχθηκαν το δεύτερο γκολ. Ο διεθνής Αγγλος ήταν βέβαια τραυματίας και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Πορτογάλο να ασκήσει δημόσια κριτική. Με αφορμή το πρόσφατο στόρι, πάμε να θυμηθούμε τις top-5 κόντρες του Μουρίνιο με τους παίκτες του...

Ικερ Κασίγιας
Στα χρόνια του στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Special One κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους, όμως πέρα από τις επιτυχίες τράβηξε τα βλέμματα και για τις κόντρες του με κάποια από τα αστέρια των Merengues. Ο παίκτης στον οποίο στοίχισε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο η κόντρα του με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν ο Κασίγιας, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο και τον Ιανουάριο του 2013 όταν τραυματίστηκε αντικαταστάθηκε για... πάντα από τον Ντιέγο Λόπεθ. Ο 'Αγιος Ικερ' είχε κατηγορηθεί από τον Πορτογάλο για το ότι διαρρέει πράγματα από τα αποδυτήρια και την επόμενη χρονιά έμεινε εκτός και από τον Κάρλο Αντσελότι.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο ο Ικερ Κασίγιας ήταν... πρωίνο, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να κοντραριστεί και με το Νο1 αστέρι της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, χάρη στον οποίο ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία τη σεζόν 2011-12. Υστερα από μια μεταξύ τους κόντρα στα αποδυτήρια, ο Mou έκανε σαφές ότι δεν του άρεσε η αντίδραση του συμπατριώτη του, για τον οποίο τα είπε χύμα στον Τύπο. «Οταν κάνω κριτική σε βάρος του, δεν δέχεται αυτά που έχω να πω. Ισως αυτό συμβαίνει επειδή νομίζει ότι γνωρίζει ήδη τα πάντα και ο προπονητής δεν μπορεί να τον βοηθήσει να βελτιωθεί».

Αντριάν Μούτου
Το 2004 ο Αντριάν Μούτου το... τερμάτισε αφού ενώ ήταν παίκτης της Τσέλσι μπλέχτηκε σε σκάνδαλο με κοκαΐνη, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να ανεχτεί ο Ζοσέ. Τα πράγματα στη σχέση του Πορτογάλου με τον Ρουμάνο επιθετικό έγιναν πολύ χειρότερα όταν ενώ είχε υποστεί τραυματισμό στο γόνατο συνέχισε να παίζει με την Εθνική του κόντρα στην Τσεχία για τα προκριματικά του Mundial. «Στην κορύφωση της κόντρας μας, απείλησα τον Μουρίνιο. Σε μια στιγμή απόλυτης τρέλας παραλίγο να τον χτυπήσω» είχε δηλώσει ο Μούτου.

Χουάν Μάτα
Πλέον έχουν βρεθεί ξανά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο καταλαβαίνει ότι με το ρόστερ που διαθέτει, έχει ανάγκη την ποιότητα που βγαίνει από το πόδι του Χουάν Μάτα. Ομως στο παρελθόν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Ισπανός από καλύτερος παίκτης της Τσέλσι την προηγούμενη σεζόν βρέθηκε παραγκωνισμένος από τότε που ανέλαβε ο Πορτογάλος και τελικά πωλήθηκε στους Κόκκινους Διαβόλους αντί 45 εκατ. ευρώ. Αφού αντικαταστάθηκε στο τελευταίο ματς του με τη φανέλα των Μπλε, ο αριστεροπόδαρος μέσος αγνόησε τον προπονητή του και δήλωσε αργότερα ότι μεταξύ τους «δεν υπήρχε σχέση, ούτε διάλογος» ανάμεσά τους.

Εντέν Αζάρ
Δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες για τους οποίους ο Μουρίνιο έφτασε την Τσέλσι κοντά στον υποβιβασμό τη σεζόν 2015-16 και τελικά απολύθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Σε αυτούς μπαίνει η σχέση του με τον Εντέν Αζάρ, τον star-player ο οποίος μερικούς μήνες πριν ήταν καλύτερος παίκτης στην Premier League και πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος άσκησε κριτική για τη διάθεση του Βέλγου στους αγώνες και τη δουλειά του και τον άφησε στον πάγκο σε αγώνα με την Αστον Βίλα τον Οκτώβριο του 2015. «Τον άφησα έξω επειδή δεχόμαστε πολλά γκολ. Πρέπει οι μέσοι μας να είναι προσεκτικοί στον άξονα και να μην βρίσκονται απλά στα πλάγια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα