Icardi: Protagonista, goaledor, capitan

Icardi: Protagonista, goaledor, capitan

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Icardi: Protagonista, goaledor, capitan

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Μάουρο Ικάρντι που ήταν ξανά leader, σκόραρε και πάλι κόντρα στην Γιουβέντους και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ιντερ.

Η Γιουβέντους έχει μόλις ανοίξει το σκορ στο derby και ο Εβερ Μπανέγα εκτελεί το κόρνερ. Μπουνούτσι και Μάντζουκιτς πηδούν όμως ο Ικάρντι με εκπληκτικό άλμα νικά και τους δύο και 'σκοτώνει' για ακόμα μια φορά τον Μπουφόν. Λίγα λεπτά μετά ο Αργεντινός με εξαιρετική σέντρα με το εξωτερικό βρίσκει το κεφάλι του Ιβάν Πέρισιτς και έτσι ολοκληρώνεται η τεράστια ανατροπή της Ιντερ. «Δεν έχω τίποτα μαζί τους, απλά είναι μια από τις αγαπημένες μου ομάδες στο να βάζω γκολ». Ο Μαουρίτο έδωσε με αυτό τον τρόπο συνέχεια την παράδοση να σκοράρει κόντρα στους Bianconeri και στο σούπερ ξεκίνημά στη φετινή Serie A αφού είναι μέσα και στα 5 γκολ των Nerazzurri έχοντας πετύχει τα 4 και σερβίροντας το άλλο.

Η χρονιά της Ιντερ ξεκίνησε με τεράστια αβεβαιότητα και αυτό είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον Ικάρντι. Από τη στιγμή που η Νάπολι διέθετε το ρευστό της Γιουβέντους, που πλήρωσε τη ρήτρα του Ιγουαΐν, έθεσε ως Νο1 στόχο της τον Αργεντινό, ο οποίος αν και αρχικά δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, έκανε σαφές τελικά ότι θα μείνει. Και ξεκίνησε τη σεζόν πολύ δυνατά. Μετά την ήττα από την Κιέβο στην πρεμιέρα, άνοιξε λογαριασμό με το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Παλέρμο στο Meazza και με την Πεσκάρα με δική του dopietta οι Nerazzurri 'έκλεψαν' τη νίκη στο Adriatico. Μέχρι που ήρθε το derby με την Γιουβέντους και ο Μαουρίτο έδειξε την αφοσίωσή του.

«Αν παίζουμε έτσι σε κάθε ματς, μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό» είπε μετά το ματς στο Μιλάνο, στο οποίο η Μεγάλη Κυρία 'πληγώθηκε' ξανά από τον άσο της Ιντερ. «Είμαι επιθετικός, αυτή είναι η δουλειά μου, όταν το κάνω κόντρα στην Γιούβε είναι ό,τι καλύτερο». Και αυτό το καλύτερο, ο μία φορά διεθνής με την Αργεντινή το κάνει πλέον τακτικά, έχοντας αρχίσει να γράφει από τότε που έπαιζε στην Σαμπντόρια. Από εκείνο το απόγευμα του Ιανουαρίου του 2013 όταν με το 98 στην πλάτη έβαζε 2 γκολ και χάριζε μεγάλη νίκη με 1-2 στους Blucerchiati, μέχρι σήμερα, έχει βρει δίχτυα 7 φορές σε 8 αγώνες κόντρα στην Γιουβέντους.

«Το να το κάνω με τη φανέλα της Ιντερ είναι πολύ διαφορετικό απ' ότι με την Σαμπντόρια, το να βάζω γκολ στο derby είναι είναι πολύ πιο σημαντικό και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση» είπε ο Ικάρντι, με την σύζυγο και μάνατζέρ του, Γουάντα Νάρα, να σπεύδει να τον βάλει στο Νο1. «Το καλύτερο 9άρι στον κόσμο είναι πρωταγωνιστής, σκόρερ και αρχηγός του derby d' Italia». Οπως δήλωσε και ο legend της Ιντερ, Ντιέγο Μιλίτο, ο Ικάρντι «έδειξε ότι εκτός από killer είναι ένας πραγματικός team-player» ενώ ο ίδιος σχολίασε πως «όσο βρίσκομαι εδώ τα μοναδικά ματς που παίξαμε σε τόσο υψηλό επίπεδο ήταν πέρυσι με την Γιουβέντους στο Κύπελλο και με την Νάπολι στο Meazza».

Πέρα από την επικοινωνιακή νίκη με την παραμονή του, η Ιντερ βγαίνει διπλά κερδισμένη αφού ο Ικάρντι κάθε άλλο από επηρεασμένος είναι από τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Παρότι μάλιστα 'κατηγορείται' για έλλειψη κίνησης στο παιχνίδι του, δείχνει ότι έχει τον τρόπο να κάνει τη μισή φάση γκολ σε μια εποχή που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις καθαρό φορ κλάσης. Εχοντας να παλέψει με 3 στόπερ, κόντρα στην Γιουβέντους είχε δοκάρι-γκολ-ασίστ και είναι απόλυτα φυσιολογικό η διοίκηση του κλαμπ να θέλει να τον δέσει για τα καλύτερά του χρόνια, τα οποία είναι μπροστά. Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ η συμφωνία για την ανανέωση, αναμένεται να επίσημη μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το νέο συμβόλαιο θα έχει ισχύ από τον Οκτώβριο του 2016 και θα βάζει στον λογαριασμό του διεθνή φορ 4.75 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017. Τότε θα υπάρχει αύξηση 250.000 ευρώ στις ετήσιες απολαβές του στα επόμενα χρόνια, μέχρι ο μισθός του να φτάσει τα 5.5 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρχουν διάφορα bonus. Με την πρόσφατη ιστορία με τον Ιγουαΐν και την Γιουβέντους να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, η ρήτρα που θα μπει στο συμβόλαιό του θα είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ και θα μπορούν να την ενεργοποιήσουν κλαμπ μόνο εκτός Ιταλίας. «Η ομάδα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις με παίκτες ποιότητας και αυτό είναι πλεονέκτημα για μένα. Θέλω να κατακτήσω πράγματα με αυτή τη φανέλα, θέλω να μείνω εδώ, είμαι καλά στην πόλη και δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης