Τσάμπιονς Λιγκ ναι, πρωτάθλημα όχι

Τσάμπιονς Λιγκ ναι, πρωτάθλημα όχι

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που έχουν σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κατακτήσουν εγχώριο πρωτάθλημα στην καριέρα τους.

Ο μεγαλύτερος στόχος ενός ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλοι παίκτες, με τρανό παράδειγμα τον Ζλάταν Ιμπρα ϊμοβιτς, δεν κατάφεραν ποτέ να πιάσουν στα χέρια τους την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», αν και στην καριέρα τους πανηγύρισαν σε συλλογικό επίπεδο αρκετούς τίτλους, όπως πρωταθλήματα και κύπελλα. Επειδή, όμως, στον κανόνα πάντα υπάρχει και η εξαίρεση, υπάρχει μια κατηγορία ποδοσφαιριστών, που κατέκτησαν το δύσκολο (Τσάμπιονς Λιγκ) και όχι το... εύκολο (εγχώριο πρωτάθλημα). Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε από αυτούς.

Στίβεν Τζέραρντ
Ο «θρύλος» της Λίβερπουλ αγωνίστηκε για 17 συναπτά έτη στο Άνφιλντ (1998-2015), όμως δεν κατάφερε ποτέ να σηκώσει την Πρέμιερ Λιγκ, αφού οι «κόκκινοι» έχουν να κατακτήσουν το αγγλικό πρωτάθλημα από το 1990. Ωστόσο, κατάκτησε όλους τους υπόλοιπους τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, με αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ να κοσμεί την τροπαιοθήκη του. Το 2005, η Λίβερπουλ έγραψε το «έπος» της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Μίλαν, με τον μεγάλο αρχηγό να δίνει το σύνθημα για τη μεγάλη ανατροπή, μειώνοντας σε 3-1 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.

Γκάρεθ Μπέιλ
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Ουαλός άσος κατείχε το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής όλων των εποχών. 100 εκατομμύρια ευρώ είχε δώσει το 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ για να τον κάνει δικό της. Σε αυτά τα τρία χρόνια, η «βασίλισσα» δεν έφτασε ποτέ στην κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν (ο Μπέιλ δεν είχε κατακτήσει ποτέ του πριν άλλο τίτλο), ωστόσο σήκωσε δύο Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 και το 2016. Στον τελικό, πριν από δύο χρόνια, ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε στην παράταση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ φέτος βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ίσκο
Μαζί με τον Μπέιλ, πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης το 2013 και ο Ίσκο. Με Βαλένθια και Μάλαγα, ο Ισπανός δεν είχε καταφέρει να πάρει κάποιον τίτλο, οπότε όλες του οι κούπες είναι αυτές που έχει κατακτήσει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι πρωτάθλημα, αλλά δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Και στους δύο τελικούς απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ίσκο πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και συνέβαλε στην κατάκτηση των τροπαίων.

Χουάν Μάτα
Έχει πανηγυρίσει τίτλους με όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί (Βαλένθια, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Με καμία από αυτές, όμως, δεν μπόρεσε να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ως παίκτης των «μπλε», έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το 2012, η Τσέλσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Χουάν Μάτα να αγωνίζεται και στα 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης. Και μπορεί ο ίδιος να μη βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, στην πρώτη εκτέλεση της ομάδας του στη διαδικασία των πέναλτι, όμως στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του.

Φερνάντο Τόρες
Κι όμως ο «Ελ Νίνιο» έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην καριέρα του. Όχι, όμως, την Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά την Σεγούντα Ντιβιζιόν, το 2002 με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από ‘κει και πέρα, οι τίτλοι του είναι ελάχιστοι και ήρθαν μόνο με την Τσέλσι. Ούτε με την Ατλέτικο, ούτε με την Λίβερπουλ, ούτε με την Μίλαν. Ωστόσο, το 2012 ήταν κι αυτός παρών στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «μπλε», μπαίνοντας ως αλλαγή στον τελικό με την Μπάγερν.

 

Τελευταία Νέα