Η σιγουριά του Ντομένικο Μπεράρντι

Gazzetta team
Η σιγουριά του Ντομένικο Μπεράρντι

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Ντομένικο Μπεράρντι που κάνει τρομερά πράγματα με την Σασουόλο αλλά δεν αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα.

Σίγουρα από τους παίκτες που έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους τα τελευταία χρόνια και από τους πρωταγωνιστές στην Ιταλία, ο 22χρονος επιθετικός έχει ήδη βάλει 40 γκολ στην Serie A, όμως παρότι είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι, παραμένει στην Σασουόλο. Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο προπονητής με τον οποίο έχει ταυτίσει την εξέλιξή του, τον έχει περιγράψει σαν «ντροπαλό και εσωστρεφή», κάτι το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την απόφασή του να παραμείνει στην Σασουόλο τα τελευταία χρόνια. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι απλά θέλει να παίζει και ότι στo Τορίνο δεν θα μπορούσε να γίνει βασικός δεδομένου του ανταγωνισμού που υπάρχει.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Μπεράρντι έβαλε 11 γκολ στην Serie B βοηθώντας την Σασουόλο να εξασφαλίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της και τότε… έσκασε η Γιουβέντους, η οποία παίζει ρόλο στην καριέρα του ακόμα δεν μέχρι σήμερα δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της. Τότε απέκτησε τα μισά του δικαιώματα σαν μέρος του deal για την πώληση του Λούκα Μαρόνε στους Neroverdi, ενώ οι ιστορίες λένε ότι είχε προσπαθήσει να τον πάρει και όταν ήταν 12 χρονών. Στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 ο Αντόνιο Κόντε προσπάθησε να τον πάρει στην ομάδα του αφού την προηγούμενη ο Μπεράρντι είχε βάλει 15 γκολ και είχε δώσει 10 ασίστ. Ομως προτίμησε να μείνει.

Εναν χρόνο μετά, η ιταλική ομοσπονδία έβαλε τέλος στις συνιδιοκτησίες και έτσι η Γιούβε πούλησε το 50% των δικαιωμάτων του στην Σασουόλο αντί 10 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια αλλά εξασφάλισε buy-back option για 25. Τα χρήματα αυτά φάνταζαν λίγα δεδομένου το potential αλλά και των εμφανίσεων, με το πόκερ στην Μίλαν να εκτινάσσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Ομως ούτε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ένας προπονητής που χρησιμοποιεί περισσότερο εξτρέμ από τον Κόντε, κατάφερε να τον πείσει να πάει στην Γιουβέντους αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό θα ήταν κάτι το οποίο θα έκανε κάποιον να σκεφτεί ότι περιμένει την Ιντερ να μπει στο κόλπο, επειδή ο Μπεράρντι θεωρείται Interista, όμως στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για μεταγραφή. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός έμεινε ξανά στην Σασουόλο, με την οποία ήταν εκπληκτικός στην αρχή της χρονιάς σκοράροντας 7 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και οδηγώντας την ομάδα στους ομίλους του Europa League, όπου και ξεκίνησε με νίκη.

Την επόμενη χρονιά οι επιλογές του Μπεράρντι αναμένεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που ήδη έχουν ενδιαφερθεί ομάδες όπως Μπαρτσελόνα και Τότεναμ. Η Γιουβέντους δεν έχει πλέον επίσημα ρήτρα για να αγοράσει τον 22χρονο, όμως σίγουρα θα έχει λόγο στο ποιο θα είναι το μέλλον του…

 

Τελευταία Νέα