Κίμιχ: Το πολυεργαλείο της Μπάγερν

Κίμιχ: Το πολυεργαλείο της Μπάγερν

Gazzetta team
Κίμιχ: Το πολυεργαλείο της Μπάγερν

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τον εκπληκτικό Γιόσουα Κίμιχ, που πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Μπάγερν επί της Ροστόφ.

Το θέμα της βραδιάς δεν ήταν η νίκη επί της Ροστόφ, που έφερε το ρεκόρ των 13 συνεχόμενων νικών εντός έδρας στο Champions League, ούτε ο Λεβαντόφσκι, ούτε ο Μίλερ, αλλά η εκπληκτική άνοδος του Κίμιχ.

Μέσα σε 10 μέρες ο 21χρονος Γερμανός έχει σκοράρει 4 γκολ σε προκριματικά Μουντιάλ, Bundesliga και Champions League. Στις προηγούμενες 94 εμφανίσεις του σε επαγγελματικό επίπεδο είχε πετύχει 3... «Δεν μπορώ να το εξηγήσω», τόνισε για τις νέες του ικανότητες στο σκοράρισμα.

«Καμιά φορά η άνοδος μπορεί να είναι πολύ γρήγορη», απάντησε στην κάμερα του Sky, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Όσο γρήγορα μπορεί να έρθει η άνοδος, τόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί το αντίθετο». Πάντα προσγειωμένος, πάντα με ωριμότητα, πάντα ήρεμος. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έστω και αν για εκείνον όλη αυτή η προσοχή είναι κάτι καινούριο. «Το να σκοράρεις είναι ακόμη ένας τρόπος, για να βοηθήσεις την ομάδα».

«Τον ξέρω. Γεμίζει το όπλο του», είπε για τον Λεβαντόφσκι, που έμεινε μόλις στο 1 γκολ με τους Ρώσους. Την ώρα που ο Μίλερ βρισκόταν στη μικτή ζώνη για δηλώσεις, ο Κίμιχ είχε τελειώσει τις δικές του. Ξαφνικά, του επιτέθηκε την ώρα που μιλούσε. Ένα φιλικό χτύπημα και στη συνέχεια κάποιες ανώδυνες γροθιές. Οι δυο τους το διασκέδαζαν, καθώς ο Κίμιχ έπρεπε κάπου να εκτονώσει την αδρεναλίνη του.

«Έχει πετύχει περισσότερα γκολ από μένα σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από τα προκριματικά του Μουντιάλ», είπε με χιούμορ ο Μίλερ. «Πλέον, είναι άμεσος ανταγωνιστής μου». Μέχρι και τον Κάρλο Αντσελότι έπιασε η κάμερα να δείχνει έκπληκτος, όταν ο Κίμιχ σκόραρε με το κεφάλι. «Είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση και είναι πολύ συγκεντρωμένος», θα πει μετά το ματς ο τεχνικός της Μπάγερν.

Ο 21χρονος ήταν παντού στη μεσαία γραμμή, σε αντίθεση με το σύστημα του Γκουαρδιόλα, όπου ως αμυντικός έπρεπε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ένιωθε περιορισμένος. Έχει παίξει ως δεξί μπακ, κεντρικός αμυντικός, μέχρι και False 9 (με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά), ενώ τώρα στη μεσαία γραμμή τον είδαμε να παίζει ως 6άρι, ως 8άρι μέχρι και ως 10άρι.

Μετά τον Μίλερ έγινε ο νεότερος Γερμανός, που σκοράρει δύο γκολ στο ίδιο ματς στο Champions League. Σε ένα παιχνίδι, όπου είχε 66,7% κερδισμένες μονομαχίες, τις περισσότερες πάσες στο παιχνίδι και τις περισσότερες επαφές... Μετά το εκπληκτικό του EURO στο σύστημα του Αντσελότι ο Κίμιχ δείχνει ότι με την σωστή διαχείριση σύντομα θα είναι ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα