Ο Μέσι και… όλοι τους! (vids)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Μέσι και… όλοι τους! (vids)

bet365

«Ο Μέσι είναι το ποδόσφαιρο», είπε ο Λουίς Ενρίκε και τα στατιστικά, οι εικόνες, οι αναμνήσεις που δημιουργεί ο Αργεντινός, συνηγορούν. Ο Γιώργος Καραμάνος παθαίνει αριθμολαγνεία και Messi-mania.

Ακόμα είχε εκείνο το baby face και το μαλλί «γυναίκας playmobil». Ακόμα εξελισσόταν, διαμόρφωνε το ποδοσφαιρικό προφίλ του, όταν τον Απρίλιο του 2010, η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Αρσεναλ. Ηταν ίσως η πιο εμφατική παρουσίαση της μαγείας του. Εχει κάνει κι έχει κάνει ματσάρες ο Λιονέλ Μέσι, αλλά δίπλα σε εκείνο το προσωπικό καρέ του, με το οποίο οδήγησε τους Καταλανούς στο 4-1, μπορεί και να μην υπάρχει όμοιο του. Ολες γκολάρες και ειδικά τα τελειώματα, οι προσποιήσεις, τα σλάλομ. Και πόσα ακόμα έχασε εκείνος και πόσα δημιούργησε, για να χάσουν οι συμπαίκτες του.


Μπαρτσελόνα – Αρσεναλ 4-1

Εκείνο το καρέ λοιπόν συμπεριλαμβάνει το πρώτο χατ τρικ του στην Champions League. Θα ακολουθούσαν ακόμα πέντε, με τελευταίο αυτό στο επικό 7-0 επί της Σέλτικ στο «Καμπ Νόου», το βράδυ της Τρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων. Δεύτερο στη σειρά ήταν εκείνο το 0-4 στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν, ενώ τρίτο και μαγικό το μοναδικό των πέντε γκολ με τις δύο υπέροχος λόμπες στο ασύλληπτο 7-1 επί της Λεβερκούζεν. Η φαουλάρα που άνοιξε το δρόμο για το 4-0 επί του Αγιαξ, με τον ΑΠΟΕΛ πρόπερσι στην Κύπρο (0-4), να αποτελεί το τελευταίο μεγάλο «θύμα» του Αργεντινού σούπερ σταρ μέχρι την τωρινή συνάντηση με τους Καθολικούς.


Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 0-4

Ηταν η πρώτη φορά για φέτος που συναντήθηκαν οι τρεις τους μπροστά και έβγαλαν τρελά γούστα. Τρία γκολ +1 ασίστ ο Μέσι, 2 γκολ + 1 ασίστ, 1 γκολ + 4 ασίστ ο Νεϊμάρ. Και όλα ξεκίνησαν μόλις στο 3’. Το πιο γρήγορο τεμάχιο στην ιστορία του στο θεσμό ο Μέσι το έκανε να είναι και το πιο δυνατό, καθώς το πλασέ βολίδα του μετρήθηκε στα 103 χλμ. Και στο 27’ που ξαναβρήκε δίχτυα, δεν το είχε ξανακάνει: το να βάλει δηλαδή δύο πριν το ημίωρο.


Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν 7-1

Γενικότερα όμως έκανε εκπληκτικό ματς, προσθέτοντας στη βραδιά του τέσσερις ντρίμπλες, έξι σουτ εντός εστίας και 82 σωστές στις 89 μεταβιβάσεις που επιχείρησε. Η συνέπεια ήταν το «Whoscored» και το «ESPN» να τον βαθμολογήσουν με το απόλυτο 10 και μάλλον είχαν δίκιο. Τι άλλο δηλαδή να έκανε ο παικταράς;


Μπαρτσελόνα – Αγιαξ 4-0

Με αυτό το έκτο χατ τρικ του στ’ αστέρια λοιπόν (σ.σ.: έχει συνολικά 40 με Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής), ο Μέσι ξεπέρασε όλους του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας και από πέντε έχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Φέρεντς Πούσκας και Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Εθεσε επίσης και ρεκόρ γκολ στους ομίλους με 50 σε 53 αγώνες (49 σε 66 ο 2ος Ρονάλντο). Συνολικά όμως στο θεσμό έφτασε τα 86 σε 107 αγώνες (24 ασίστ), ενώ ο αρχισκόρερ Ρονάλντο έχει 94 γκολ, αλλά σε 133 ματς (22 ασίστ). Τώρα του απομένει να κυνηγάει τους Ραούλ (15) και Ράιαν Γκιγκς (16’), μιας και σκόραρε για 12η διαδοχική χρονιά στο… σεντόνι.


ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4

Εννοείται ότι με αυτόν τον τρόπο η Σέλτικ μπορεί πλέον να συμπεριλαμβάνεται στους αγαπημένους αντιπάλους του, καθώς της έχει βάλει συνολικά έξι. Αλλα τόσα μετράει κόντρα στον Αγιαξ, επτά κόντρα στη Λεβερκούζεν, οκτώ απέναντι στη Μίλαν, με την Αρσεναλ να παραμένει η λατρεμένη του, μιας και την έχει πυροβολήσει εννέα φορές!


Χωρίς λόγια

Με τον Λουίς Ενρίκε μοιάζει να ξανανιώνει. Φέτος έχει ξεκινήσει με επτά γκολ και τέσσερις ασίστ με Μπάρτσα και Αργεντινή, ενώ συνολικά με τον εν λόγω προπονητή μετράει 105 γκολ και 54 ασίστ σε 112 αγώνες. Κάπως έτσι λοιπόν και ο κόουτς αμέσως μετά το ματς βγήκε και δήλωσε ότι: «Εάν τον βάλεις να παίξει 6άρι, θα είναι καλύτερος στον κόσμο. Εάν τον βάλεις 8άρι, το ίδιο. Γι’ αυτό και δεν έχει θέση. Κινείται όπου και όπως θέλει. Επειδή ο Μέσι είναι το ποδόσφαιρο»! Και άντε τώρα εσύ να του δώσεις άδικο, ότι λέει υπερβολές...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος