Special... εφιάλτες

Special... εφιάλτες

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε προπονητές, που αποτελούν τους «κακούς δαίμονες» του Ζοσέ Μουρίνιο και τον έχουν υποχρεώσει ουκ ολίγες φορές σε... κάζο.

Αν στην κατάταξη της σχετικής λίστας υπήρχε Νο1, τότε αυτομάτως σε αυτή τη θέση θα βρισκόταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να έχει πάρει κάποιες μεγάλες νίκες απέναντι του, όμως κανείς άλλος – πλην του Ισπανού – δεν τον έχει υποχρεώσει να φύγει τόσες πολλές φορές με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Το 2-1 της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ το Σαββατοκύριακο ήταν η ένατη νίκη του Γκουαρντιόλα επί του Μουρίνιο, σε συνολικά 17 μεταξύ τους μονομαχίες. Δεν είναι, όμως, μόνο ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, που έχει βρει τον τρόπο να ρίχνει στο καναβάτσο τον Πορτογάλο τεχνικό. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει άλλους πέντε προπονητές, με τους οποίους ο Special One βλέπει συχνά-πυκνά «εφιάλτες», όταν τους αντιμετωπίζει.

Ράφα Μπενίτεθ
Μέσα σε μία τριετία (2004-2007) αναμετρήθηκαν συνολικά 16 φορές και από τότε δεν έχουν ξανασυναντηθεί. Όλες στα ντέρμπι Λίβερπουλ-Τσέλσι. Και μπορεί ο Μουρίνιο να πήρε 7 νίκες, έναντι 5 του Μπενίτεθ (4 ματς έληξαν ισόπαλα), όμως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Ισπανού τεχνικού. Κι αυτό, γιατί στα... κρίσιμα ήταν πάντα κερδισμένος. Δύο φορές ο Ράφα Μπενίτεθ απέκλεισε τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2005, 2007) και άλλη μία φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας (2006). Συνήθως ο Μουρίνιο ήταν νικητής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κι αυτό για την Λίβερπουλ είναι μια άλλη ιστορία...

Γιούργκεν Κλοπ
Δεν έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές, ωστόσο ο Γερμανός έχει πάρει... τον αέρα του αντιπάλου του. Σε πέντε παιχνίδια, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει επικρατήσει στα τρία, ένα ματς έληξε ισόπαλο, ενώ η μοναδική νίκη του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν χωρίς αντίκρισμα. Κι αυτό γιατί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε ταπεινώσει με 4-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο παιχνίδι, οπότε το 2-0 υπέρ της «βασίλισσας» στον επαναληπτικό δεν της αρκούσε για να πάρει την πρόκριση. Την ίδια σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στους ομίλους της διοργάνωσης, με τον απολογισμό να είναι μία νίκη για τους Γερμανούς και μία ισοπαλία. Τελευταία επικράτηση του Κλοπ επί του Μουρίνιο ήταν πέρσι στην Πρέμιερ Λιγκ, όταν η Λίβερπουλ πέρασε σαν «σίφουνας» από το Στάμφορντ Μπριτζ, επικρατώντας της Τσέλσι με 1-3.

Τόμας Σάαφ
Ένας ακόμη Γερμανός που (στο παρελθόν) βρήκε το «κουμπί» του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Τόμας Σααφ για σχεδόν μία 15ετία βρισκόταν στο τιμόνι της Βέρντερ Βρέμης και τα χρόνια που η γερμανική ομάδα αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Ζοσέ Μουρίνιο τέσσερις φορές. Τις δύο κόντρα στην Τσέλσι και τις άλλες δύο κόντρα στην Ίντερ. Στα δύο ματς που έγιναν στη Γερμανία, νικητής βγήκε ο Τόμας Σααφ ισάριθμες φορές, με τον Μουρίνιο να νικά στο Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Για αουτσάιντερ σε όλες τις αναμετρήσεις, μάλλον τα πήγε καλύτερα πέρα από κάθε προσδοκία ο – τότε – τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης απέναντι στον Πορτογάλο.

Άλαν Πάρντιου
Στην πρώτη περίοδο του στην Τσέλσι (2004-2007) ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε το απόλυτο απέναντι στον Άγγλο προπονητή. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Τσάρλτον. Τα... ζόρια, όμως, ήρθαν στη δεύτερη θητεία του Πορτογάλου στον πάγκο των «μπλε». Σε πέντε αναμετρήσεις, ο Άλαν Πάρντιου επικράτησε στις τρεις, μία σε κάθε σεζόν. 2013-14: Νιούκαστλ-Τσέλσι 2-0, 2014-15: Νιούκαστλ-Τσέλσι 2-1, 2015-16: Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 1-2. Όταν είσαι προπονητής αυτών των ομάδων και σε εννέα συνολικά παιχνίδια απέναντι στο «μεγαθήριο» Τσέλσι του Μουρίνιο έχεις πάρει τρεις νίκες, τότε δικαιολογημένα αποκαλείσαι «κακός δαίμονας» του Μουρίνιο.

Τόνι Πούλις
Ένα ακόμη προπονητής «μικρών» ομάδων (σε σχέση με τη δυναμική της Τσέλσι), που αποτελεί... εφιάλτη για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Μόλις σε τέσσερα παιχνίδια έχει αναμετρηθεί με τον Πορτογάλο ο Τόνι Πούλις, ωστόσο έχει καταφέρει να πάρει δύο νίκες. Και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Τη σεζόν 2013-14 τον νίκησε, ως προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, με 1-0 και την αμέσως επόμενη χρονιά, ως προπονητής της Γουέστ Μπρομ αυτή τη φορά, επικράτησε με το εντυπωσιακό 2-0. Όταν ολόκληρος Βενγκέρ τον έχει νικήσει με την Άρσεναλ μόλις μία φορά σε 15 παιχνίδια, τότε το επίτευγμα του Πούλις με τις δύο νίκες στα τέσσερα ματς αποτελεί άθλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα