Ο Γκουιντολίν άλλαξε το παιχνίδι

Gazzetta team
Ο Γκουιντολίν άλλαξε το παιχνίδι

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor ήταν στις εξέδρες του Liberty και γράφει για όσα μάθαμε από την αναμέτρηση της Σουόνσι με την Τσέλσι.

Ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να παρουσιάζεται (ή να είναι) ο «κακός» της υπόθεσης και πάντα προσπαθεί να προκαλέσει. Πέρα, όμως, από αυτό το στυλ, η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά στη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικός.

Δύο γκολ, πολύ καλές κινήσεις και αυτή τη φορά συμμετείχε περισσότερο από ποτέ στο παιχνίδι. Έκανε 5 σουτ, περισσότερα από κάθε άλλον, του έκαναν τα περισσότερα φάουλ και βοήθησε πολύ τους μπλε με το πρέσινγκ του. Κρίνεται περισσότερο με βάση τα γκολ, όμως η αφοσίωσή του στο παιχνίδι της Τσέλσι είναι εντυπωσιακή.

Με την Σουόνσι ήταν ο παίκτης-κλειδί, ενώ η συνεργασία του με τον Αζάρ πολύ καλή. Έπαιξε πολύ έξω από την περιοχή και μελλοντικά θα αποτελέσει μεγάλο όπλο στην προσπάθεια του Κόντε να επαναφέρει τους Λονδρέζους στην κορυφή.

Ένα από τα στοιχεία της νίκης της Τσέλσι επί της Μπέρνλι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η ικανότητα να κοντράρει εύκολα το 4-4-2, δίνοντας χώρο στους Αζάρ και Γουίλιαν. Το 3-5-1-1 του Γκουιντολίν είχε στόχο να κλείσει αυτούς τους χώρους και αρχικά η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Μέχρι το 30’ η Σουόνσι είχε κάνει μόλις μία σωστή πάσα στην περιοχή των μπλε.

Χωρίς να υπάρχει στήριξη από τα ακραία μπακ ήταν δύσκολο το σύστημα να δουλέψει επιθετικά. Αυτό και το γκολ του Ντιέγκο Κόστα ανάγκασαν τον Ιταλό να κάνει κάποιες αλλαγές. Στο 39’ ο Μπάροου πήρε τη θέση του Τέιλορ και το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3. Αυτό έδειξε και το μεγαλύτερο συν της Σουόνσι: έχει έναν προπονητή που μπορεί να προσαρμοστεί και τους παίκτες, προκειμένου να εφαρμόσει οποιοδήποτε πλάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κορκ ανέβασε την απόδοσή του και οι κύκνοι ρυθμό. Αν και συνέχισαν να βασίζονται στις αντεπιθέσεις και σε κάποια ξεσπάσματά τους, κατάφεραν να πιέσουν ανά διαστήματα.

Η ηλικία του Ιβάνοβιτς έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο Σέρβος δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα θύματα της εποχής του Κόντε, καθώς ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Πλέον, δεν κάνει σπριντς και αναγκάζει τον Κόντε συχνά-πυκνά να τον φωνάζει, προκειμένου να διορθώσει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γκουιντολίν πρέπει να πάρει τα εύσημα σε αυτό το παιχνίδι. Η αλλαγή πριν το ημίχρονο ήταν θαρραλέα κίνηση, με τον Μπάροου να προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον Τέιλορ. Ο Ιταλός παραδέχθηκε στη συνέντευξη τύπου ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του έκανε τόσο γρήγορα αλλαγή, όμως είχε την αποφασιστικότητα να προσπαθήσει να αλλάξει την ροή. Το να είσαι παθητικός ποτέ δεν βοηθάει και αν ο Γκουιντολίν δεν έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις η Σουόνσι θα είχε χάσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα