Τα ντέρμπι είναι Ζλάταν

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Τα ντέρμπι είναι Ζλάταν

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε και στο Γιουνάιτεντ - Σίτι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Σουηδό που έχει σκοράρει στα μεγαλύτερα derby της Ευρώπης.

Οποιος θέλει να μειώσει τον Ζλάταν, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό να κάνει είναι να αναφερθεί στο Champions League. Οτι από όποια ομάδα φεύγει κατακτά τη μεγάλη κούπα, ότι στη διοργάνωση χάνεται στα μεγάλα παιχνίδια και ότι δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ τη διαφορά. Σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο και στα πρωταθλήματα, αφού έχει κατακτήσει τον τίτλο με κάθε ομάδα του και πλέον, μετά τη μάχη του Μάντσεστερ ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Σίτι, έχει σκοράρει σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης. Ο Σουηδός, σαφώς ένας από τους καλύτερους και πιο πλήρεις επιθετικούς όλων των εποχών, έχει αφήσει το σημάδι του επίσης στο ντέρμπι του Μιλάνου, στο clasico Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, στο γαλλικό, Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ και στο Αγιαξ - Φέγενορντ.

«Για μένα, τα μεγάλα ματς σαν και αυτό, είναι που σε εξιτάρουν. Είναι αγώνες για τους οποίους μιλάνε όλοι. Εχω παίξει σε πολλούς από αυτούς. Στο clasico, το ντέρμπι του Μιλάνου, στο Αγιαξ - Φέγενορντ και το Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ. Εχω παίξει σε όλα και το μόνο που μου έλειπε είναι αυτό. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος, έχω αυτοπεποίθηση, είμαι συγκεντρωμένος και το περιμένω» είχε πει ο Ιμπρα πριν το ματς στο Old Trafford και μέσω του Instagram είχε προειδοποιήσει τον keeper της Σίτι, Κλαούδιο Μπράβο. Ο 34χρονος ξεπλήρωσε την 'υπόσχεσή' του με ένα γκολ σπάνιας ποιότητας μετά την άστοχη έξοδο του Χιλιανού και παρά την ήττα τελικά της Γιουνάιτεντ, ο ίδιος έγινε μόλις ο 3ος που βάζει 4 γκολ στα 4 πρώτα ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της.

Αν και κάποτε ο Τσάβι είχε πει ότι «ο Ιμπραΐμοβιτς δεν φαίνεται στα μεγάλα ματς», ο Σουηδός είχε βάλει στο γκολ στο ένα από τα δύο clasico της καριέρας του. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2009 είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο 56' για την Μπάρτσα κόντρα στην Ρεάλ στο Camp με αριστερό σουτ στην κίνηση. Στον έναν χρόνο που έπαιξε στην Ισπανία είχε σκοράρει με πέναλτι και κόντρα στην Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι, ενώ στην Γαλλία ήταν ο μόνιμος killer της Μαρσέιγ.

Ο 34χρονος είχε αφήσει το στίγμα του και στα derby della Mandonnina αφού είχε πετύχει γκολ και ως παίκτης της Ιντερ αλλά και της Μίλαν. Στο ματς που είχε λήξει 3-4 υπέρ των Nerazzurri είχε κάνει το 0-3 και σε αγώνα στον οποίο οι Rossoneri είχαν προηγηθεί 0-1 με τον Ρονάλντο σκόραρε στην ανατροπή σε 2-1. Με τη φανέλα της Μίλαν είχε σκοράρει στο πρώτο του ματς κόντρα στην Ιντερ τον Νοέμβριο του 2010 με πέναλτι στο τελικό 0-1 και τη σεζόν 2011-12, την προτελευταία αγωνιστική είχε βάλει δύο γκολ στον Ζούλιο Σέζαρ στην ήττα των Rossoneri με 4-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης