Ο Έρικσεν τη διαφορά

Gazzetta team
Ο Έρικσεν τη διαφορά

bet365

Ο Paul Wilkes βρέθηκε στις εξέδρες του Britannia και γράφει για όλα όσα μάθαμε από την αναμέτρηση της Στόουκ με την Τότεναμ.

«Συμβαίνει ξανά, συμβαίνει ξανά, Στόουκ Σίτι συμβαίνει ξανά», φώναζαν οι οπαδοί της Τότεναμ στο τέλος. Έχοντας υποχρεώσει τους Πότερς στην πιο βαριά τους ήττα στο Britannia τον περασμένο Απρίλιο, τα σπιρούνια επέστρεψαν για να το επαναλάβουν.

Αυτή τη φορά σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι πριν λίγους μήνες η Στόουκ ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα, όμως η Τότεναμ έδειξε χαρακτήρα. Η τριάδα πίσω από τον Κέιν προκάλεσε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, ακόμη και αν ο Άγγλος επιθετικός άργησε να βρει τα πατήματά του. Στο τέλος σκόραρε και σίγουρα αυτό θα του δώσει αυτοπεποίθηση.

Σον, Έρικσεν και Άλι έκαναν τη διαφορά. Συνδυάστηκαν άψογα και μόνο ο Δανός δεν βρήκε δίχτυα, όμως αποδείχθηκε γενναιόδωρος προς τους συμπαίκτες του. Πριν λίγες ημέρες υπέγραψε νέο συμβόλαιο. «Ίσως κάποιες φορές οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον σου να επηρεάζουν την απόδοσή σου», είχε πει ο Ποκετίνο πριν το ματς.

Πέρυσι, ο Έρικσεν σταμάτησε στις 13 ασίστ (και στα 6 γκολ), όμως το ξεκίνημα στη σεζόν ήταν δύσκολο. Τώρα, θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό. Συνολικά, δημιούργησε 5 ευκαιρίες και ολοκλήρωσε 44 πάσες, πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο μέσα σε χειροκροτήματα από τους οπαδούς της Τότεναμ.

Μετά το πρώτο ματς της σεζόν απέναντι στην Μίντλεσμπορ, ο Μαρκ Χιουζ αποφάσισε να αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-3-3. Αυτό συνέβη εν μέρει λόγω του τραυματισμού του Σακίρι. Η ομάδα του ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και δεν έδειξε να αξίζει τη θέση της στη βαθμολογία. Ιμπουλά και Άλεν αρχικά έπαιξαν πολύ ψηλά και το σύστημα πολλές φορές έμοιαζε με 4-1-4-1.

Ο Ποκετίνο αναγκάστηκε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας τον Λαμέλα, ώστε να αναγκάσει τους Πότερς να παίξουν πιο πίσω. Μπορεί η ήττα για την Στόουκ να ήταν βαριά, όμως στο τέλος έχουν περισσότερα θετικά να κρατήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Η ομάδα του Χιουζ δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ στο ανοιχτό παιχνίδι φέτος. Έχει σκοράρει μόλις δύο φορές από στημένα (το φάουλ του Σακίρι και το πέναλτι του Μπόγιαν). Ο Μπονί ήταν μεταγραφή της τελευταίας στιγμής και σίγουρα θα βοηθήσει να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Είχε σκοράρει στα δύο τελευταία ματς που ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Τότεναμ, όμως ακόμη και αν αυτή τη φορά δεν βρήκε δίχτυα, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Στόουκ. Οι Πότερς θα πρέπει να τον τροφοδοτούν περισσότερο, καθώς οι κινήσεις του ήταν πολύ καλές.

Η Στόουκ έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού όταν ο Χιουζ εκνευρίστηκε και οδηγήθηκε στην εξέδρα. Προσπάθησε με τις κινήσεις του να ξεσηκώσει τον κόσμο, όμως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, καθώς αυτό επηρέασε τους παίκτες του. Μόλις έξι λεπτά αργότερα η Τότεναμ πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα