Οι αντικαταστάτες

Gazzetta team
Οι αντικαταστάτες

bet365

Ο Alex Hess γράφει για την διαχρονική προσπάθεια των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι να αντικαταστήσουν τους Κιν, Βιεϊρά και Μακελελέ.

Συνήθως, το τίμημα της ιδιοφυΐας είναι ότι δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις. Κάπως έτσι Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι δεν κατάφεραν να βρουν τη λύση στις αποχωρήσεις των Ρόι Κιν, Βιεϊρά και Μακελελέ. Εδώ και χρόνια.

Και οι τρεις μεταμόρφωσαν τις ομάδες τους σε μηχανές των τίτλων. Στα 13 χρόνια του Κιν η Γιουνάιτεντ κατέκτησε 12 τίτλους, στα 4 του Μακελελέ η Τσέλσι 5, ενώ στα 9 του Βιεϊρά η Άρσεναλ 7. Όλοι τους σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και έδωσαν άλλο νόημα στη μεσαία γραμμή. Οι αποχωρήσεις τους μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί.

Από τον Κάρικ, στον Λασανά Ντιαρά και στον Ντιαμπί κανένας δεν μπόρεσε να πλησιάσει το επίπεδο τελειότητάς τους. Σπάνια έχει περάσει μεταγραφική περίοδος, κατά την οποία δεν έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το κενό. Τώρα, φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό επιτέλους να γίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλά αποτελέσματα για τους κανονιέρηδες ήρθαν με τον Τσάκα στην ενδεκάδα. Στο ματς με την Γουότφορντ ήταν από τους καλύτερους. Κάθε συζήτηση για «νέο Βιεϊρά» είναι αστεία, όμως μπορούμε να πούμε ότι ο Τσάκα πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλον στο να αντικαταστήσει τον Γάλλο.

Ο Καντέ στην Τσέλσι μοιάζει στις πρώτες αγωνιστικές με την αποκάλυψη της μεταγραφικής περιόδου. Σε αυτήν την περίπτωση ο πρώην μέσος της Λέστερ όντως μοιάζει πολύ με τον Μακελελέ. Είναι, μάλιστα, το ίδιο υποτιμημένος. Μπορεί αυτά που κάνει να μην μοιάζουν εντυπωσιακά, όμως ρωτήστε τους Μίκελ και Ραμίρες να σας πουν πόσο εύκολος είναι αυτός ο ρόλος.

N'Golo Kanté v West Ham (H) (15/8/2016) (Individual Performance)

make animated gifs like this at MakeaGif

«Μας δίνει αυτοπεποίθηση», είπε ο Αζάρ. «Θέλουμε να έχουμε την ελευθερία να ντριμπλάρουμε και γνωρίζουμε ότι αν χάσουμε την μπάλα θα είναι εκεί, για να μας καλύψει». Στη Λέστερ ο Ρανιέρι τον ενθάρρυνε να κάνει κούρσες, όμως ο Κόντε τον προορίζει για πιο αμυντικό ρόλο. Είναι η ασπίδα της άμυνάς του. Ήδη δείχνει να έχει προσαρμοστεί άψογα στους μπλε.

Ειρωνικά, μετά την Ρεάλ ο Μουρίνιο βρίσκεται στο πρότζεκτ που είναι πιο κοντά στους galacticos των Μαδριλένων. Η Γιουνάιτεντ συνεχίζει να ξοδεύει πολλά κάθε καλοκαίρι και το νέο της διαμάντι είναι ο Πολ Πογκμπά. Ο Κιν έφυγε από το Μάντσεστερ το 2005 και ενώ ο Σερ Άλεξ είχε αποφασίσει να μην αγοράσει κάποιο μεγάλο όνομα, ο Μουρίνιο είχε άλλα πλάνα.

Ήθελε τον Πογκμπά πέρυσι στον Τσέλσι, τον πήρε φέτος στην Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι έσπασαν το ρεκόρ μεταγραφής του συλλόγου για αμφότερους. Μιλάμε για την επίδραση που θα έχουν στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς το στυλ τους είναι λίγο διαφορετικό, έστω και ο αν Γάλλος δείχνει πόσο καλός είναι σε ρόλο box-to-box.

Ο Πογκμπά μπορεί να κάνει τα πάντα: να πασάρει, να σουτάρει, να σκοράρει, να κάνει τάκλιν (έστω και αν στο τελευταίο είναι μακριά από την τελειότητα). «Ενέπνεε όλους γύρω του», είχε πει ο Σερ Άλεξ για τον Κιν. «Ήταν τιμή να συνεργαστώ με τέτοιον παίκτη». Όλοι τους έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, για να μπορέσουμε να πούμε ότι αντικατέστησαν τους θρύλους τους παρελθόντος. Όμως δείχνουν ότι έχουν τα προσόντα να το κάνουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα