Το μυστήριο της Σάλκε

Το μυστήριο της Σάλκε

Το μυστήριο της Σάλκε

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την πρεμιέρα της Σάλκε και την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-0).

Η αίσθηση για τους οπαδούς της Σάλκε ήταν παράξενα γνώριμη. Η ομάδα τους έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε πρεμιέρα τα τελευταία 6 χρόνια. Ο Βάιντσιρλ από την άλλη; Ούτε μία φορά στην Bundesliga. Η μαγεία που όλοι περίμεναν στο πρώτο ματς δεν ήρθε ποτέ.

Όλα είναι νέα για τους βασιλικούς μπλε. Ο νέος τους τεχνικός συνήθως δεν είναι εκφραστικός στις συνεντεύξεις τύπου. Αυτή τη φορά, όμως, η απογοήτευσή του ήταν εμφανής. «Το ξεκίνημα στο παιχνίδι ήταν καταστροφικό», είπε. Το χειρότερο είναι ότι δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς η ομάδα του κατάφερε να δείξει κάτι μόνο στο τέλος, χωρίς και πάλι να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

«Αυτός που χάνει με 1-0 από την Άιντραχτ, δεν έχει κάνει και πολλά σωστά», τόνισε με ειλικρίνεια ο Χέβεντες. «Βγήκαμε με υψηλό κίνητρο από τα αποδυτήρια. Θέλαμε να παίξουμε όπως έκανε η Άιντραχτ: συμπαγείς στην άμυνα και πιο γρήγορα στην επίθεση», συνέχισε, σε μία δήλωση που έχει καταντήσει «τυπική» τα τελευταία χρόνια για την Σάλκε. «Δεν υπήρχε συνεννόηση στην άμυνα», πρόσθεσε ο Βάιντσιρλ, μαζί με την παραδοχή ότι αυτό ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προετοιμασία. Και μάλλον είναι το πιο δύσκολο να διορθώσεις.

Η έμπνευση του τελευταίου με την διάταξη (ο Μάιερ στα άκρα) δεν του βγήκε και έχει μέρος της ευθύνης. Από την άλλη, όμως, μόλις ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα ξεκίνησε (ο Νάλντο) και απογοήτευσε. Οι τρεις αλλαγές ήταν τρεις προσθήκες, που άφησαν πολλές υποσχέσεις.

Ο Χάιντελ στη νέα του δουλειά τα έχει πάει άριστα στη θεωρία. Σε ένα top club, όμως, οι μεταγραφές τελειώνουν όταν η FIFA σφυρίξει τη λήξη. Και αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του πρώτου καλοκαιριού στη Σάλκε, που έκλεισε με την απόκτηση του Κονοπλιάνκα από τη Σεβίλλη, με τον Ουκρανό να καλείται και να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τίποτα δεν θα είναι έτοιμο στην ώρα του.

«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό», ήταν η πρώτη αντίδραση του Γερμανού τεχνικού διευθυντή, όταν ρωτήθηκε για το παιχνίδι των βασιλικών μπλε, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει, καθώς ποτέ δεν είχε πρόβλημα να πει τη γνώμη του. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε». Ίσως και ο ίδιος να μην μπορούσε να εξηγήσει, πέρα από τα προφανή προβλήματα στην άμυνα, τι συνέβη. Και αυτό είναι που τον εκνευρίζει περισσότερο.

Κανένας δεν περίμενε από τη Σάλκε να πετάει την πρώτη αγωνιστική, να βγάζει συνδυασμούς και να κυριαρχεί. Ήταν αδύνατον για μία «νέα» ομάδα. Αυτό που φάνηκε, όμως, ήταν ότι οι μεταγραφές ήταν επιβεβλημένες. Και η εμφάνιση στα μάτια των Χάιντελ και Βάιντσιρλ απαράδεκτη, καθώς δεν υπάρχει κάτι να κρατήσουν.

Στο Γκελζενκίρχεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για σταθερότητα. Δείγμα της θέλησης για αλλαγή πορείας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Βάιντσιρλ, όμως, είναι ο έκτος τεχνικός μέσα σε πέντε χρόνια, στα οποία πολλές φορές εφαρμόστηκαν ριζοσπαστικές αλλαγές και επαναστατικές (σε σχέση με τις προηγούμενες) ιδέες.

Είναι λογικό οι παίκτες που τα έζησαν να είναι μπερδεμένοι και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Ίσως από την άλλη να ήταν και ουτοπικό οι δυο τους (Χάιντελ και Βάιντσιρλ) να πιστέψουν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν τόσο γρήγορα, έστω και αν προειδοποίησαν πολλές φορές για σκαμπανεβάσματα στο μονοπάτι τους φέτος.

Τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά για τον απλούστατο λόγο ότι με τις απουσίες των διεθνών και τους τραυματίες, υπάρχουν μόλις 11-12 ετοιμοπόλεμοι παίκτες. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό, κάτι που αναγνώρισε και ο Μάρκους Βάιντσιρλ. «Είναι δουλειά μας να ενωθούμε. Θα πρέπει να φροντίσουμε να το κάνουμε να δουλέψει», τόνισε ο τελευταίος. Η Σάλκε είναι από μόνη της μυστήριο. Το επόμενο παιχνίδι τρομάζει, καθώς είναι με την Μπάγερν. Οι οπαδοί φέτος αναμένεται να δείξουν την μεγαλύτερη υπομονή των τελευταίων ετών. Αν, όμως, οι βασιλικοί μπλε δεν είναι προσεκτικοί τις επόμενες εβδομάδες, το καμπανάκι μίας νέας κρίσης ταυτότητας ίσως χτυπήσει και πάλι την πόρτα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης