Ιρλανδός μαχητής!

Gazzetta team
Ιρλανδός μαχητής!

bet365

Από το street football στο Δουβλίνο, κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη χώρα του. Ο Ρόμπι Κιν αποχαιρετά την Εθνική του και η Ιρλανδία υποκλίνεται στη λάμψη του.

H Iρλανδία υποκλίνεται σε έναν τεράστιο φορ, σε έναν θρύλο για τη χώρα, τον Ρόμπι Κιν. Ο παίκτης που στην καριέρα του έχει ξεπεράσει το μεταγραφικό όριο των 90 εκατ. ευρώ αποφάσισε να αποχαιρετήσει την Εθνική του και κόντρα στο Ομάν στα τέλη Αυγούστου θα πει το μεγάλο αντίο. Στα 36 του χρόνια, με 145 συμμετοχές κι έχοντας παίξει στο Euro, ο Κιν αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους. Αλλωστε, όπως μετέφερε και ο ίδιος στο περιβάλλον του, το σώμα του δεν μπορεί να αντέξει το... ξύλο σε δυο διοργανώσεις. Την κριτική την άντεξε, αλλά το κυνηγητό στα 36 του είναι δύσκολο... Μπορεί με την Ιρλανδία να μην κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά, αλλά την αποχαιρετά με 67 γκολ, τα περισσότερα που έχει πετύχει Ιρλανδός με το εθνόσημο!

Ολοι αναγνωρίζουν την τεράστια αγάπη για την Εθνική του και κανείς δεν ξεχνά, πως αμέσως μετά την κηδεία του πατέρα του το 2003 ταξίδεψε στα Τίρανα και ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2004! Eζησε μεγάλες στιγμές, όπως αυτή στο Μουντιάλ του 2002, όταν με το γκολ του κόντρα στους Γερμανούς βοήθησε την ομάδα του να προκριθεί στην επόμενη φάση. Εξάλλου, αυτός και ο Ρονάλντο ήταν οι μοναδικοί παίκτες που κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ολιβερ Καν.

Βέβαια, υπάρχουν και οι... σκληροί που λένε πως δεν ήταν τόσο μεγάλος φορ, αφού τα 10 από τα 67 του τέρματα σημειώθηκαν απέναντι στις Νήσους Φερόε και το Γιβραλτάρ! Ωστόσο, αποφεύγουν να σημειώσουν πως είχε βρει δίχτυα σε τρία διαδοχικά ματς στο Μουντιάλ του 2002, είχε σκοράρει κόντρα σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία! Ηταν ο παίκτης που είχε φέρει την ελπίδα στα πλέι οφ του 2010 πριν ο Τιερί Ανρί τους τη στερήσει με τον ανήθικο εκείνο τρόπο! Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο αγωνιστικός του χρόνος να μειώθηκε, αλλά η επιρροή του μέσα στην ομάδα παρέμενε.

Ηταν ο Μάρτιν Ο' Νιλ που είχε τονίσει η αποφασιστικότητά του ήταν το μεγάλο όπλο στα αποδυτήρια της Ιρλανδίας. Τι και αν αποτελούσε την τρίτη επιλογή στην τελευταία του χρονιά, οι συμπαίκτες του είπαν πως ήταν αυτός που έδειξε το φως στην ομίχλη της Ζένιτσα και οι Ιρλανδοί βρέθηκαν στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τελευταίες του μεγάλες παραστάσεις κόντρα στην Εσθονία για τα προκριματικά του Euro 2013, τελευταία του τέρματα κόντρα στο Γιβραλτάρ! Κόντρα στο Ομάν τα φώτα πέφτουν και ο Κιν ρίχνει αυλαία στη μεγαλύτερή του αγάπη, την Εθνική! Ευχή όλων των Ιρλανδών ένα γκολ, να φτάσει τα 68 και τον Γκερντ Μίλερ στη 15η θέση των σκόρερ με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα! Δύσκολο όμως να αφήσει τα αποδυτήρια της Ιρλανδίας, το όνειρό του είναι να γίνει προπονητής της ομάδας και στην Ομοσπονδία δεν είναι… αδιάφοροι!

Από το street football στο Δουβλίνο, πρωταγωνιστής στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου. Ο Ρόμπι Κιν έγινε ο κορυφαίος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής και όπως είπε και ο πρόεδρος της χώρας Μάικλ Ντάνιελ Χίγκινς: «Δεν είναι ο μόνο ο μεγαλύτερός μας ποδοσφαιριστής, αλλά κι ένας θαυμάσιος πρεσβευτής της Ιρλανδίας».

 

Τελευταία Νέα