«Μπαμ» την ύστατη ώρα

«Μπαμ» την ύστατη ώρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει δέκα μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος.

Δύο ολόκληρους μήνες έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες το καλοκαίρι, προκειμένου να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, η μέρα που γίνονται περισσότερες μεταγραφές από κάθε άλλη, είναι η τελευταία. Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, οι διοικήσεις των συλλόγων έχουν στο «φουλ» τις μηχανές, προσπαθώντας να κάνουν το καλύτερο δυνατό deal, μιας και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Αν και το χαρακτηριστικό της... τελευταίας στιγμής είναι του Έλληνα, εντούτοις στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που υπάρχει παντού, ακόμα και στην Πρέμιερ Λιγκ, με κάποιες από τις σημαντικότερες μεταγραφές να έχουν γίνει την ύστατη ώρα.

Κλοντ Μακελελέ
Το «δώρο» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε ανεκμετάλλευτο, έστω και την ύστατη στιγμή, η Τσέλσι το 2003. 20 εκατομμύρια έδωσαν οι «μπλε» στον ισπανικό σύλλογο την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου και απέκτησαν στυλοβάτη για το χώρο της μεσαίας γραμμής για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αντίθετα, η «βασίλισσα» κόπηκε... στα δύο, χάνοντας τη «μηχανή» της, όπως δήλωνε τότε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Γουέιν Ρούνεϊ
Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, το καλοκαίρι του 2004, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή – για εκείνη την εποχή – ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Ο 19χρονος – τότε – Γουέιν Ρούνεϊ κόστισε στους «μπέμπηδες» 37 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσουν από την Έβερτον και 12 χρόνια μετά έχει αποδειχθεί πως δεν έκαναν λάθος.

Κάρλος Τέβες – Χαβιέ Μασεράνο
Η μισή Ευρώπη ήθελε εκείνο το καλοκαίρι του δύο Αργεντινούς της Κορίνθιανς. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έριζαν για την απόκτησή τους, όμως – προς έκπληξη όλων – Κάρλος Τέβες και Χαβιέ Μασεράνο κατέληξαν στην Γουέστ Χαμ. Στις 31 Αυγούστου 2006 επιβεβαιώθηκε το μεταγραφικό «πακέτο», που άφησε τους πάντες άφωνους.

Άσλεϊ Κόουλ
Το παρατσούκλι “Cashley” του κόλλησαν οι οπαδοί της Άρσεναλ, όταν την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, το 2006, ο Άγγλος αριστερός μπακ έφυγε από τους «κανονιέρηδες» και πήγε στην Τσέλσι. Τα χρήματα είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Κόουλ (η Τσέλσι του πρόσφερε 90 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και η Άρσεναλ 55), ο οποίος έγινε τυπικά παίκτης των «μπλε» στις 31 Αυγούστου 2006.

Ρομπίνιο
Την 1η Σεπτεμβρίου του 2008 οι Άραβες έγιναν και τυπικά ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι και λίγες ώρες αργότερα έκαναν το πρώτο μεταγραφικό «μπαμ». 42 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί μία ανάσα από την Τσέλσι.

Μαρουάν Φελαϊνί
Όχι μία, αλλά δύο φορές, ο Βέλγος μέσος έχει πάρει μεταγραφή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2008 από την Σταντάρ Λιέγης στην Έβερτον (22 εκατομμύρια ευρώ) και στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 από την Έβερτον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (32 εκατομμύρια ευρώ).

Μεσούτ Οζίλ
Η άφιξη του Λούκα Μόντριτς στην Ρεάλ Μαδρίτης το προηγούμενο καλοκαίρι δεν επηρέασε το χρόνο συμμετοχής του Γερμανού μέσου, ωστόσο οι μεταγραφές των Μπέιλ και Ίσκο χαρακτηρίστηκαν ως «κακοί οιωνοί» στην παρουσία του Οζίλ στην ενδεκάδα της «βασίλισσας». Έτσι, στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, η Άρσεναλ τον έκανε δικό της, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ, με το ποσό αυτό να είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για Γερμανό ποδοσφαιριστή.

Κέβιν Ντε Μπρόινε
Ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι τον άφησε να φύγει μέσα από τα χέρια του, με τον Βέλγο να πηγαίνει στην Βόλφσμπουργκ και να... βγάζει μάτια. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Βέλγου χαφ με τους «Λύκους» ανάγκασαν πέρσι την Μάντστεστερ Σίτι να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να τον αποκτήσει. Αφού πρώτα εισέπραξε αρκετά «όχι», η αγγλική ομάδα έκανε δικό της τον Ντε Μπρόινε στις 30 Αυγούστου 2015, έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, που τότε αποτέλεσε την έκτη πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών.

Άντονι Μαρσιάλ
Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 46 εκατομμύρια ευρώ έδωσε πέρσι το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μονακό για να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα