Αρσέν, που θα τα δώσεις τα λεφτά;

Κώστας Ζάλιαρης
Αρσέν, που θα τα δώσεις τα λεφτά;

bet365

Ο Κώστας Ζάλιαρης απορεί με τον Αρσέν Βενγκέρ και του θυμίζει μέσω του FourFourTwo του gazzetta.gr, πως όταν έπρεπε το φετινό καλοκαίρι, δεν έκανε την οικονομική υπέρβαση, για την οποία δήλωσε έτοιμος...

Ο Αρσέν Βενγκέρ, προσπάθησε να υπερασπιστεί το δικό του σκεπτικό αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία της διοίκησης των «κανονιέρηδων» σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Υποστήριξε πως δεν είναι υπέρμαχος της δαπάνης πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε παίκτες... μετρίου επιπέδου, πηγαίνει κόντρα στην εποχή του οι τραπεζικοί λογαριασμοί συλλόγων και παικτών γεμίζουν με τρελούς ρυθμούς και δήλωσε έτοιμος για μια σημαντική προσθήκη, μέχρι το φινάλε του μήνα, όταν και θα ολοκληρωθεί η θερινή μεταγραφική περίοδος για το 2016.

Η ερώτηση που προκάλεσε όλες αυτές τις τοποθετήσεις, στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, αφορούσε τον Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν, τον οποίο ο γαλλικός σύλλογος κοστολογεί στα 70 εκατ.ευρώ, βάζοντας... δύσκολα στην Άρσεναλ!

Υπόθεση Αλεξάντρ Λακαζέτ: Στην παρούσα φάση, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για δεδομένο φινάλε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι θα μπορούσε να δελεαστεί από τις... once in a lifetime προτάσεις που γίνονται κάποια στιγμή στην καριέρα ενός παίκτη, ωστόσο, η Λιόν στέκεται εμπόδιο μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι απαιτήσεις της, ξεπερνούν τα 60 εκατ.ευρώ, ενώ, ο τεχνικός της ομάδας, Μπρούνο Ζενεσιό, δήλωσε ότι: «Ο Αλεξάντρ θέλει να αισθάνεται ότι τον αγαπούν και τον υπολογίζουν στον σύλλογο. Θα μείνει μαζί μας». Πάντως, δεν τον αδικεί κανείς τον Βενγκέρ που έχει τον Λακαζέτ στη λίστα του. Έχει μετρήσει 51 γκολ μόνος του από τη σεζόν 2014-2015, τη στιγμή που Ζιρού, Γουόλκοτ και Γουέλμπεκ μαζί έχουν 49 στο ίδιο χρονικό διάστημα!

Υπόθεση Σκόντραν Μουστάφι: Πάλι οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, είναι το εμπόδιο που αντιμετωπίζει ο λονδρέζικος σύλλογος στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της μεταγραφής. Η Βαλένθια αξιώνει περί τα 35 εκατ.ευρώ για να δώσει το «ok» για τον Μουστάφι, ο παίκτης φέρεται να έχει δει με πολύ καλό μάτι την ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Πρέμιερ Λιγκ κα το «Έμιρεϊτς», η άμυνα θέλει απαραίτητα συμμάζεμα και ενίσχυση, όμως, κάπου εδώ κολλάει η δήλωση του Αλσατού κόουτς για το γεγονός πως: «δεν σημαίνει ότι πράγματι αξίζει 30 εκατομμύρια κάποιος ποδοσφαιριστής επειδή απλά τον θέλει μια αγγλική ομάδα...».

Υπόθεση Χάμες Ροντρίγκες: Ο Ζινεντίν Ζιντάν επιβεβαίωσε μέσα στην εβδομάδα πως ο Χάμες Ροντρίγκες θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να σημειωθεί ακόμα μια ήττα του Αρσέν Βενγκέρ στο μεταγραφικό τοπίο του φετινού καλοκαιριού. Ο Κολομβιανός επιθετικός, όσα προβλήματα κι αν φάνηκε ν' αντιμετωπίζει με τον Γάλλο κόουτς, φτάνοντας σε σημείο να ... επιτεθεί ακόμα και η μητέρα του παίκτη στον «Ζιζού» μέσω social media, για το γεγονός πως δεν υπολογιζόταν ο γιος της, τελικά ο παίκτης θα συνεχίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον ήθελε στη Ρεάλ και ... βγήκε νικητής σε αυτή την «κόντρα» του με τον προπονητή. «Δεν αλλάζει κάτι, δεν απαντάω πια σε ερωτήσεις για το μέλλον του, μένει μαζί μας» ήταν τα λόγια του κόουτς της «βασίλισσας».

Υπόθεση Τζούλιαν Ντράξλερ: Όσα γράφονταν τον προηγούμενο καιρό για το μπάσιμο της Άρσεναλ για την απόκτηση του Ντράξλερ, ανάγκασαν τη Βόλφσμπουργκ να τοποθετηθεί επίσημα και να ξεκαθαρίσει με επιθετικό ύφος ότι ο 22χρονος επιθετικός ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! Ο τρόπος με τον οποίο το συγκεκριμένο θέμα ολοκληρώθηκε για τους «κανονιέρηδες» ήταν τέτοιος που... πόνεσε πάρα πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι, οι οπαδοί γι' ακόμα μια φορά τα έβαλαν με τους χειρισμούς της ομάδας, όμως, οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν ακόμα πιο οδυνηρή την κατάσταση για τους Λονδρέζους. Κι αυτό, διότι ο παίκτης εμφανίζεται ένα βήμα μακριά από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία φέρεται να προσφέρει 50 εκατ.ευρώ στους «λύκους» για να πάρει τον Ντράξλερ στο «Παρκ ντε Πρενς».

Υπόθεση Τζέιμι Βάρντι: «Έπαιξε» πάρα πολύ πριν από την έναρξη του Euro 2016, όμως η Λέστερ έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει στο «King Power Stadium». Ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της τρελής πορείας και της παραμυθένιας κατάληξης της προσπάθειας που κατέβαλε η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, φτάνοντας στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, όχι μόνο απέρριψε την Άρσεναλ, αλλά υπέγραψε και νέο συμβόλαιο με τις «αλεπούδες» μέχρι το 2020. Όταν μπήκε στο αεροπλάνο με την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για το ταξίδι στη Γαλλία ώστε να συμμετέχει στο Euro 2016, φερόταν αναποφάσιστος έπειτα από τις ενέργειες που είχε κάνει η Λέστερ και την προσφορά με διπλασιασμό του μισθού του, ωστόσο, μάλλον το είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν θα άλλαζε ποδοσφαιρική «στέγη».

Υπόθεση Γκονζάλο Ιγκουαΐν: Δεν ήταν το πρώτο καλοκαίρι που είδαμε το όνομα του Αργεντινού φορ δίπλα σε αυτό της Άρσεναλ στα μεταγραφικά σενάρια της θερινής περιόδου. Η Νάπολι δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει πίσω στις οικονομικές της απαιτήσεις και αυτομάτως, ύψωσε... τοίχο μπροστά στην όποια προσπάθεια είχε τη διάθεση να κάνει η ομάδα του Λονδίνου ώστε να πάρει στο «Έμιρεϊτς» τον διεθνή φορ. Η Γιουβέντους, όμως, δεν... λογάριασε απ' αυτά και φρόντισε ν' αποδυναμώσει τους «παρτενοπέι», όπως έκανε και με τη Ρόμα, παίρνοντας από το «Ολίμπικο» τον Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο Ιγκουαΐν μετακόμισε από το «Σαν Πάολο» στο Τορίνο και η μεταγραφή του κόστισε 90 εκατ.ευρώ, για να γίνει η 4η ακριβότερη στην ιστορία, έπειτα από αυτές των Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ και των Μπέιλ – Κριστιάνο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπόθεση Ριγιάντ Μαχρέζ: Ο τελευταίος από μια σειρά βασικότατων στελεχών της Λέστερ που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, αφού το ίδιο έπραξαν και οι Βάρντι, Σμάιχελ, Κινγκ και Μόργκαν το φετινό καλοκαίρι. Ο Αλγερινός αστέρας των «αλεπούδων», διάβασε και ο ίδιος στον βρετανικό Τύπο σενάρια μέχρι και για τη Μπαρτσελόνα, απόρροια της εξαιρετικής σεζόν που έκανε πέρυσι, όμως, η αλήθεια είναι ότι πιο θερμά απ' οποιονδήποτε άλλον «μνηστήρα» ενδιαφέρθηκε η Άρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ, όμως, βγήκε και πάλι ηττημένος από την υπόθεση, μαθαίνοντας κι εκείνος, το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Μαχρέζ δήλωσε πίστη στη Λέστερ και έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο μέχρι το 2020...

 

Τελευταία Νέα