Μεταγραφές... εκ των έσω

Μεταγραφές... εκ των έσω

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ, που επέστρεψαν από τους περσινούς σοβαρούς τραυματισμούς τους και θεωρούνται σαν «νέες» μεταγραφές για τις ομάδες τους.

Σε ένα ακόμη καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, έχει στηθεί «χορός» εκατομμυρίων στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα... κοντέρ έσπασαν, φυσικά, με τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως υπήρξαν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις, που κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια λίρες στους αγγλικούς συλλόγους. Παίκτες, που ήρθαν να προστεθούν στο υπάρχον ρόστερ των ομάδων και να αλλάξουν τα δεδομένα για αυτές. Τις ισορροπίες, ωστόσο, μπορούν να αλλάξουν και παίκτες, που ήταν από πέρσι στην ομάδα, όμως ταλαιπωρήθηκαν από σοβαρούς τραυματισμούς και δε βοήθησαν, όσο θα ήθελαν. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θεωρούνται μεταγραφές... εκ των έσω στα χέρια των προπονητών τους, με το FourFourTwo του gazzetta.gr να παρουσιάζει πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Λουκ Σο
Ο χρόνος... πάγωσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 για τον Άγγλο αριστερό μπακ. Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μορένο της Αϊντχόφεν προκάλεσε διπλό κάταγμα στο δεξί πόδι του Σο. Τα παιχνίδι διεκόπη για εννέα λεπτά, ενώ οι γιατροί του έδωσαν μέχρι και οξυγόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία έξι μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους, όμως τελικά ο 21χρονος αμυντικός επέστρεψε στην ενεργό δράση τον Απρίλιο του 2016. Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έχει βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Άλεξ Οξλέιντ Τσαμπερλέιν
Μέσα στις βασικές επιλογές του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο Άγγλος χαφ, μέχρι να τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 23 Φεβρουαρίου 2016. Ένα βίαιο μαρκάρισμα του Χαβιέ Μασεράνο παραλίγο να... κόψει το πόδι στα δύο του Τσαμπερλέιν, ο οποίος αποχώρησε με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο. Και όταν πήγε να επιστρέψει στην ενεργό δράση τον Μάιο, υπέστη υποτροπή, με αποτέλεσμα να χάσει και το Euro της Γαλλίας. Στο πρώτο φετινό ματς με την Λίβερπουλ, ο Άγγλος εξτρέμ αγωνίστηκε και σκόραρε.

Κάλουμ Γουίλσον
Στην πρώτη του σεζόν με την Μπόρνμουθ, ο Άγγλος επιθετικός αποτέλεσε την ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας (20 γκολ) για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γουίλσον ξεκίνησε με πολλά όνειρα τη συμμετοχή του στα «μεγάλα σαλόνια» πέρσι και μετά από 5 γκολ σε 6 παιχνίδια, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Στις 26 Σεπτεμβρίου, στον αγώνα κόντρα στην Στόουκ, ο 24χρονος φορ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από έξι μήνες. Επέστρεψε και πάλι στις αρχές Απριλίου, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν δε σημείωσε κάποιο άλλο τέρμα. Φέτος, ξεκίνησε βασικός στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μάντστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζει να φτάσει και πάλι στο επίπεδο που ήταν ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Σάντι Καθόρλα
Αν και αρχικά ο τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Νόριτς, στις 29 Νοεμβρίου 2015, δε φάνηκε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τελικά ο Ισπανός χαφ της Άρσεναλ έχασε σχεδόν όλη την υπόλοιπη σεζόν. Γιατί πολύ απλά, όταν κατάφερε να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στο γόνατο, αντιμετώπισε ένα ακόμη πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Καθόρλα να προλάβει να αγωνιστεί μόνο στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κόντρα στην Άστον Βίλα. Φέτος, ο Ισπανός αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ, μοιράζοντας και δύο ασίστ στους συμπαίκτες του.

Βινσέντ Κομπανί
Σχεδόν έχασε όλη την περσινή σεζόν, λόγω τραυματισμών. Εκεί που επέστρεφε στην αγωνιστική δράση από ένα πρόβλημα, ερχόταν αντιμέτωπος με κάποιο άλλο. Ειδικά όταν επέστρεψε από τη θλάση στον τετρακέφαλο προς το φινάλε της σεζόν, ήρθε η υποτροπή στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, στις 4 Μαΐου. Ο Κομπανί απουσίασε και από το Euro στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ είναι ο μόνος από τη λίστα που αυτή τη στιγμή δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην αγωνιστική δράση. Όταν γίνει, όμως, αυτό, τότε σίγουρα θα ο αρχηγός θα είναι η «νέα» μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι.

 

Τελευταία Νέα