Η πιο σωστή πώληση της Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Η πιο σωστή πώληση της Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος αξιολογεί την επικείμενη παραχώρηση του Κλαούδιο Μπράβο, την στήριξη στον Τερ Στέγκεν και απορεί με το κενό του Ντάνι Αλβες, που δεν γίνεται να καλυφτεί από κανέναν.

Από τα μεγάλα club θεωρείται δικαίως ως εκείνο που ξέρει λιγότερο να πουλάει. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει γενικότερα σωστές και στοχευμένες μεταγραφές (σ.σ.: σίγουρα έχει κάνει και τις γκέλες της), αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να μάθει να διαπραγματεύεται σωστά τις αποχωρήσεις. Ο εν λόγω κανόνας όμως αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να καταρριφθεί, έστω και σε μεμονωμένο επίπεδο. Πρόκειται φυσικά για το deal με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον Κλαούδιο Μπράβο, κάτι που θεωρείται δεδομένο και απομένουν οι λεπτομέρειες.

Πώς όμως γίνεται να πουλάς τον βασικό τερματοφύλακα σου λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν και να αυτό να θεωρείται σωστή κίνηση; Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχουν τρεις παράμετροι που έρχονται να ορίσουν ως λογική και επόμενη αυτή την αποδοχή της Μπάρτσα στην πρόταση των Πολιτών, που με τη σειρά τους αναζητούν τον πορτιέρο που θα καλύψει ένα σοβαρό κενό που υπάρχει στη δική τους ομάδα. Ενα κενό που στα μάτια του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν γίνεται να γεμίσει από τον -προς πώληση -Τζο Χαρτ...


Πάγκο στο πρωτάθλημα ο Τερ Στέγκεν

Ο Μπράβο λοιπόν μπορεί να είναι βασικός, αλλά είναι 33 ετών. Δικαιωματικά έχει πάρει το Νο1 της Μπάρτσα, καθώς έχει δείξει καλύτερος, σοβαρότερος, πιο άξιος εμπιστοσύνης απ' ότι ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός όμως πρέπει να παίζει, ειδάλλως θα θέλει να φύγει. Είναι 24 ετών και δεν σκοπεύει να βρίσκεται στο γήπεδο μόνο στο Champions League και στο Κύπελλο. Οπότε η πρόταση της Σίτι έρχεται κουτί στους Καταλανούς. Λύνουν ένα πρόβλημα, εισπράττοντας μάλιστα περισσότερα απ' όσα είχαν δώσει για τον Μπράβο.

Πριν από δύο χρόνια πλήρωσαν 12 εκατ. ευρώ στη Σοσιεδάδ και τώρα θα τον πουλήσουν 16 εκατ., ενώ θα υπάρχουν ακόμα τέσσερα εκατ. να περιμένουν ως πριμ επίτευξης συμμετοχών-στόχων. Από τη στιγμή που έπρεπε να φύγει ένας, καλύτερα είναι να αποχωρήσει ο γηραιότερος. Αυτό λογικά θα έχει αρχικά ένα κάποιο αγωνιστικό κόστος, μιας και ο Χιλιανός είναι πιο σημαντικός για το παιχνίδι. Υπάρχει όμως η επιθυμία στήριξης του Τερ Στέγκεν για το μέλλον και αυτή θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα του προσφέρουν, μαζί με την εμπιστοσύνη τους.


Πάγκο στο Champions League o Μπράβο

Κάπως έτσι οι Μπλαουγκράνα καταφέρνουν να βάλουν τέλος στο όποιο δίλημμα για το Νο1 τους. Να σταματήσουν την μουρμούρα και από τους δύο (σ.σ.: και ο Μπράβο δεν γούσταρε καθόλου που ήταν στον πάγκο στο Champions League). Να εισπράξουν φράγκα από την πώληση ενός 33χρονου και μάλιστα επιδεικνύοντας ευελιξία και ορθολογισμό. Κάποια στιγμή άλλωστε θα πρέπει να μάθουν και να πουλάνε γενικότερα...

Παράλληλα ωστόσο, οφείλουν και να ψωνίσουν. Δεν γίνεται ο αντικαταστάτης του θρυλικού Ντάνι Αλβες, ενός εκ των κορυφαίων δεξιών μπακ όλων των εποχών στο παιχνίδι, να είναι ούτε ο Ντάγκλας, ούτε ο Αλέις Βιδάλ, ούτε και ο τίμιος και κατά συνθήκη στη θέση, Σέρζι Ρομπέρτο! Ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη τύπου ενόψει της ρεβάνς του ισπανικού Σούπερ Καπ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις στο πάρε δώσε της ομάδας του. Ποιος όμως θα μπορούσε να αποκτηθεί για τα δεξιά της άμυνας;

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος