STOP στους πρωταθλητές (vids)

STOP στους πρωταθλητές (vids)

bet365

Με αφορμή την ήττα της Λέστερ στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει κι άλλα στραβοπατήματα πρωταθλητών στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος τους.

Πριν την έναρξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, ο ίδιος ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα η Λέστερ, δηλώνοντας πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προσγειωθεί ο ΕΤ στο Πικαντίλι Σίρκους, παρά να διατηρήσουν οι «αλεπούδες» τα πρωτεία. Για γούρι ή όχι (τα ίδια έλεγε και πέρσι, ακόμη και λίγο πριν στεφθεί πρωταθλήτρια η ομάδα του) μόνο ο ίδιος ξέρει, αν και από την πρώτη αγωνιστική η Λέστερ «προσγειώθηκε» απότομα στην πραγματικότητα (άραγε και ο ΕΤ έτσι προσγειώνεται;), γνωρίζοντας την ήττα από τη νεοφώτιστη Χαλ με 2-1.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν γνωρίζει την ήττα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, αφού καμία ομάδα από τη σεζόν 1992-93 (όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά η Πρέμιερ Λιγκ) δεν ξεκίνησε με το... αριστερό, λίγους μήνες μετά το γύρο του θριάμβου. Ένα φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και σε άλλα πρωταθλήματα και όχι μόνο στο αγγλικό. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γύρισε το χρόνο πίσω και κατέγραψε όλες τις ήττες των πρωταθλητών την 1η αγωνιστική στα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία), στο ίδιο χρονικό διάστημα (1993-2016).

La Liga

Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (2008-09)
Αμέσως μετά το 31ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, η Ρεάλ Μαδρίτης ένιωσε την... κατηφόρα του Ριαθόρ. Μίστα και Αλμπέρτο Λόπο σημείωσαν τα τέρματα της Ντεπορτίβο, με τη «βασίλισσα» να έχει μειώσει προσωρινά με τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι. Όπως άσχημα ξεκίνησε, εξίσου άσχημα τελείωσε εκείνη η σεζόν για την Ρεάλ, καθώς το πρωτάθλημα κατέληξε στην Μπαρτσελόνα.

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (2001-02)
Ένα γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Ανγκούλο στο ξεκίνημα ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση στο Μεστάγια, υποχρεώνοντας την πρωταθλήτρια του 2001, Ρεάλ Μαδρίτης, σε ήττα στην πρεμιέρα. Το αποτέλεσμα αυτό έδειξε... το δρόμο για το τι θα επακολουθήσει, μιας και εκείνη τη χρονιά, στέφθηκε πρωταθλήτρια η Βαλένθια.

Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα 2-1 (1994-95)
Με τον Ρομάριο να κάνει «πάρτι» στα αντίπαλα δίχτυα (30 γκολ), η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει το 1994 το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 1994-95, η Σπόρτινγκ Χιχόν έστησε «μπλόκο» στους Καταλανούς, υποχρεώνοντάς τους σε ήττα με σκορ 2-1, με το πρωτάθλημα την ίδια σεζόν να καταλήγει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Serie A

Γιουβέντους – Ουντινέζε 0-1 (2014-15)
Κι αν στην Πρέμιερ Λιγκ το φαινόμενο της ήττας του πρωταθλητή στην πρεμιέρα συνέβη φέτος, το πρώτο αντίστοιχο στραβοπάτημα (στο διάστημα 1993-2016) στην Ιταλία έγινε πέρσι. Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους μπήκε γενικά με το... αριστερό πέρσι, με την αρχή να γίνεται στη γήπεδό της και στην ήττα από την Ουντινέζε με 1-0, χάρις στο γκολ του Τερό, έπειτα από ασίστ του Παναγιώτη Κονέ. Παρά το άσχημο ξεκίνημα, στη συνέχεια η «Κυρία» φόρτσαρε, κατακτώντας για μία ακόμη φορά τη Serie A.

Bundesliga

Γκλάντμπαχ – Μπάγερν 1-0 (2001-02)
Μετά το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, το 2001, οι Βαυαροί «προσγειώθηκαν» ανώμαλα στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. «Θύτης» η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, η οποία με ένα τέρμα του Φαν Λεντ νίκησε με 1-0. Το τέλος της σεζόν ήταν όπως και η αρχή για την Μπάγερν, καθώς ο τίτλος κατέληξε στην άλλη Μπορούσια, αυτή του Ντόρτμουντ.

Μπάγερν – Καϊζερσλάουτερν 0-1 (1997-98)
Στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τι εκπλήξεις μπορεί να κάνει από τον πάγκο ο Ότο Ρεχάγκελ. Στο ξεκίνημα της σεζόν ’97-’98, το κατάλαβε πολύ καλά και η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν. Μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, η Καϊζερσλάουτερν έφυγε νικήτρια με 1-0 στην πρεμιέρα, χάρις σε μία κεφαλιά του Σιένμπεργκ. Εκείνη τη σεζόν, η αρχή ήταν το ήμισυ του παντός, καθώς στο τέλος το πρωτάθλημα κατέληξε στη νεοφώτιστη (!) ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ 4-2 (1996-97)
Δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα είχε κατακτήσει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν ’96-97 ίσχυσε ο νόμος της Μπάι Αρίνα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν σαρωτική, επικρατώντας με 4-2. Εκείνη τη χρονιά, ο τίτλος κατέληξε στην Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο αυτό δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την Ντόρτμουντ, η οποία πανηγύρισε το Τσάμπιονς Λιγκ. (Το απόσπασμα του Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 4-2 ξεκινά στο 2:01)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα