Οι πέντε προκλήσεις του Πεπ

Οι πέντε προκλήσεις του Πεπ

Gazzetta team
Οι πέντε προκλήσεις του Πεπ

bet365

Η εποχή Γκουαρδιόλα ξεκινάει στο Etihad και ο Stephen Tudor γράφει για τις 5 μεγαλύτερες άμεσες προκλήσεις του.

Μαθαίνουν οι... παλιοί νέα κόλπα;

Για όλο τον ενθουσιασμό που έφερε η χρησιμοποίηση πολλών παικτών από τις ακαδημίες στην προετοιμασία το μεγαλύτερο τεστ για την άμεση επιτυχία του Γκουαρδιόλα θα έρθει με τον ρόλο των «παλιών». Ο κίνδυνος είναι παίκτες όπως ο Τουρέ, ο Σαμπαλέτα και ο Κολάροφ να μην παρουσιαστούν στο ύψος των περιστάσεων. Μεγάλα εγώ και μικρός χρόνος συμμετοχής δεν είναι ποτέ ο καλύτερος συνδυασμός...

Ο Πεπ μίλησε για την προσπάθειά του να δώσει νέα φιλοσοφία στην ομάδα, όμως γνωρίζει ότι θα πρέπει πρώτα οι παλιές καραβάνες να αποδεχθούν τις ιδέες του, προκειμένου να πετύχει. Πόσο εύκολο είναι, όμως, μεγάλοι σε ηλικία παίκτες να αποδεχθούν τις επαναστατικές του ιδέες; Η πρώτη του πρόκληση είναι να τους πείσει.

Θα αλλάξει η νοοτροπία;

Η Σίτι μπορεί να έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα στα 5 τελευταία χρόνια, όμως απέχουν πολύ, για να φτάσουν τη φανέλα και τη σταθερότητα άλλων ομάδων. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα την περασμένη σεζόν. Οι πολίτες είχαν το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία, όμως στο τέλος έδειξαν ότι δεν είχαν τη σωστή νοοτροπία.

Ο Γκουαρδιόλα θέλει να βλέπει τους παίκτες του να παίζουν με πάθος και δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές. Ασχέτως αν ο αντίπαλος είναι η Μπέρνλι ή η Μπαρτσελόνα, ο Καταλανός θέλει το ίδιο επίπεδο εμφάνισης και την ίδια θέληση για νίκη. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: πόσος χρόνος χρειάζεται για να αλλάξει το DNA μίας ομάδας;

Μπορεί ο Στέρλινγκ να ξεχωρίσει;

Η σχέση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του με το επίπεδο των εμφανίσεών του είναι απλά αρνητική. Ο Άγγλος έχει δεχθεί δίκαια κριτική και δεν έχει και την καλύτερη ψυχολογία. Είναι, όμως, μόλις 20 ετών και με τεράστιο ταλέντο. Θα μπορέσει ο Γκουαρδιόλα να του ανεβάσει το ηθικό και τον προσθέσει στα πλάνα του;

Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, στη θεωρία ο Στέρλινγκ δεν ταιριάζει στο σύστημα του Καταλανού και μένει να δούμε αν οι δυο τους θα διαμορφώσουν τέτοια σχέση, που θα απογειώσει την καριέρα του πρώτου και θα ωφελήσει την Σίτι.

Η άμυνα

Από τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς που τελείωσαν την περσινή σεζόν μόνο ο Οταμέντι έβγαλε ολόκληρη την προετοιμασία. Ο Στόουνς αποκτήθηκε λίγο πριν τη σέντρα, ο Κομπανί παραμένει τραυματίας, ενώ ο Μανγκαλά φαίνεται ότι δεν είναι στα πλάνα του Πεπ.

Αυτό οδήγησε τον τελευταίο στο να δούμε είτε τον 18χρονο Ανταραμπιόγο είτε τον Κολάροφ στο κέντρο της άμυνας. Ακόμη και για έναν προπονητή, που λατρεύει να ανακαλύπτει νέες θέσεις για τους παίκτες του, αυτό είναι παρατραβηγμένο. Η άμυνα θα αποτελέσει πρόβλημα.

Εμπιστοσύνη στον Χαρτ;

Με την άμυνα να θυμίζει χάος, η θέση στην εστία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Για καιρό τα δημοσιεύματα ήθελαν τη Σίτι να κυνηγάει τον Τερ Στέγκεν και φαίνεται ότι ο Χαρτ δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Γκουαρδιόλα στο τέρμα.

Ο Άγγλος έχει χτυπητές αδυναμίες, ενώ δεν είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, κάτι στο οποίο ήδη δουλεύει. Ο Καταλανός θα πρέπει να εμπιστευθεί τον Χαρτ ή θα πρέπει να βρει γρήγορα τον αντικαταταστάτη του.

 

Τελευταία Νέα