Τα αποκαλυπτήρια της Γιουνάιτεντ

Τα αποκαλυπτήρια της Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Τα αποκαλυπτήρια της Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στις εξέδρες του Wembley και γράφει για τα πρώτα δείγματα γραφής της Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο.

Το παιχνίδι είχε σταματήσει για δευτερόλεπτα, όμως ο Ερίκ Μπαγί δεν το είχε καταλάβει. Τη στιγμή που ο διαιτητής Πόσον είχε σφυρίξει, προκειμένου να εξετάσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού ενός παίκτη, ο Μπαγί συνέχιζε να κυνηγάει τον Βάρντι. Η φάση τελείωσε με τον τελευταίο να... πετάει από το δυνατό τζαρτζάρισμα του αμυντικού της Γιουνάιτεντ.

Μπορεί η φάση να ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, όμως το επιφώνημα θαυμασμού των οπαδών της Γιουνάιτεντ λέει πολλά. Είχαν βρει έναν νέο ήρωα. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Μπαγί με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων μετά την μεταγραφή του από την Βιγιαρεάλ για 30 εκατ. λίρες. Η πρώτη του εμφάνιση στο «Γουέμπλεϊ», όμως, έδειξε γιατί ο Μουρίνιο δεν δίστασε να ξοδέψει τόσα χρήματα.

Μπορεί να μην είναι από τους ψηλότερους αμυντικούς στον κόσμο, όμως είναι πολύ δυνατός. Δίπλα στον Μπλιντ ήταν εντυπωσιακός. Με την επιστροφή του Σμόλινγκ, μάλιστα, μάλλον ο Ολλανδός είναι εκείνος που θα πρέπει να φοβάται περισσότερο για τη θέση του στην ενδεκάδα. Η άμυνα δεν ήταν ποτέ το μεγαλύτερο πρόβλημα επί των ημερών του Φαν Χάαλ και τώρα ο Μπαγί δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Η χημεία ανάμεσα σε Ζλάταν και Ρούνεϊ

«Ένα παιχνίδι, ένα τρόπαιο» ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβις περιέγραψε το ντεμπούτο του με την Γιουνάιτεντ. Είχε δίκαιο. Ο Σουηδός πέτυχε το νικητήριο γκολ και όταν βρει τη χημεία στη συνεργασία του με τον Ρούνεϊ, αναμένεται να δούμε πολύ πιο επικίνδυνη την ομάδα του Μουρίνιο, με τον Πογκμπά να παίρνει θέση πίσω τους.

Υπήρξαν ενδείξεις ότι οι δυο τους θα χρειαστούν βοήθεια, προκειμένου να είναι σε θέση να ανοίξουν τις αντίπαλες άμυνες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η επίθεση της Γιουνάιτεντ έμοιαζε στατική. Ο Ιμπραΐμοβιτς πέρασε απαρατήρητος στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Ρούνεϊ ήταν λίγο πιο κινητικός ως 10άρι, όμως τίποτα παραπάνω.

Υπήρξε κάποια στιγμή που ο Ρούνεϊ είπε στον Ζλάταν να κινηθεί σε ένα πλάγιο, ώστε να πάρει την μπάλα, όμως ο Σουηδός απλά του έκανε το ίδιο νόημα και τελικά αναγκάστηκε ο πρώτος να κάνει την κίνηση. Η χημεία και η κατανόηση κάποια στιγμή θα έρθει.

«Αλλάζουμε τις αρχές του παιχνιδιού μας και αυτό απαιτεί χρόνο. Στο δεύτερο γκολ, πέρυσι ο Βαλένθια πιθανότατα δεν θα έβγαζε τη σέντρα», είπε ο Μουρίνιο μετά το ματς. Η μεταγραφή του Πογκμπά είναι πειστήριο της απαλλαγής της Γιουνάιτεντ από το παιχνίδι του Ολλανδού. Είναι ο τύπος μέσου που οι κόκκινοι διάβολοι χρειάζονταν εδώ και καιρό. Ιμπραΐμοβιτς και Ρούνεϊ έχουν και την ικανότητα και την εμπειρία να δημιουργούν χώρους, τους οποίους ο Πογκμπά μπορεί να εκμεταλλευτεί, ερχόμενος από πίσω. Σε αντίθεση με τον Φαν Χάαλ, ο Μουρίνιο γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τους επιθετικούς του.

Ο Μάτα ξανά εκτός πλάνων

Φαίνεται ότι και πάλι ο Μάτα δεν είναι στα βασικά πλάνα του Μουρίνιο και έγινε αλλαγή στην αλλαγή. Ο Πορτογάλος εξήγησε αυτή τη φορά την απόφασή του, λέγοντας ότι ήθελε να βάλει τον Μχιταριάν, χωρίς να χρειάζεται να βγάλει κάποιον από τους ψηλούς Ιμπραΐμοβιτς και Φελαϊνί. Η απόφαση, φυσικά, δεν άρεσε καθόλου στον Ισπανό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα