Ο «άρχοντας» των σούπερ καπ (vids)

Ο «άρχοντας» των σούπερ καπ (vids)

bet365

Με αφορμή την κατάκτηση του Community Shield από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει όλες τις κατακτήσεις εγχώριων σούπερ-καπ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το «φάντασμα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το Ολντ Τράφορντ, μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ το 2013. Η τριετία που ακολούθησε βρήκε τους «μπέμπηδες» μακριά από τις επιτυχίες, με τη διοίκηση του συλλόγου να αποφασίζει στο τέλος της περσινής σεζόν να δώσει τα... κλειδιά στον Ζοσέ Μουρίνιο, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή σε Αγγλία και Ευρώπη.

Το κύπελλο, που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο οι «κόκκινοι διάβολοι», υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ, έδωσε την ευκαιρία στον Special One να διεκδικήσει με το... καλημέρα στην τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ τον πρώτο του τίτλο. Και - ως συνήθως – τα κατάφερε. Νίκη με 2-1 επί της Λέστερ στον τελικό του Community Shield, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κερδίζει ένα ακόμη εγχώριο σούπερ καπ και να συνεχίζει μία απίστευτη παράδοση. Να κατακτά πάντα το συγκεκριμένο τίτλο με όλες τις μεγάλες ομάδες, που έχει προπονήσει (Πόρτο, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Πόρτο – Λεϊρία 1-0 (2003)
Μετά από μία ονειρεμένη σεζόν (μέχρι την αμέσως επόμενη) οπότε και κατέκτησε το νταμπλ στην Πορτογαλία και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η Πόρτο αναμετρήθηκε στον τελικό του πορτογαλικού σούπερ καπ με την πρώην ομάδα του Μουρίνιο, Λεϊρία, που ήταν η φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου το 2003. Με μία κεφαλιά του Κοστίνια, οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 και ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο μία σεζόν, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2 (2005)
Στην πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ (2004-05), ο Ζοσέ Μουρίνιο οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος στην ιστορία της και πρώτου, έπειτα από 50 χρόνια. Όπως και φέτος, έτσι και το 2005, ο τελικός του Community Shield διεξήχθη στις 7 Αυγούστου (τότε στο Millennium του Κάρντιφ), με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι να νικά την κυπελλούχο Άρσεναλ, με σκορ 2-1, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να σημειώνει και τα δύο γκολ των «μπλε».

Ίντερ – Ρόμα 2-2/6-5 πεν. (2008)
Όπως και φέτος, μόλις λίγες ημέρες χρειάστηκε πριν από οκτώ χρόνια ο Ζοσέ Μουρίνιο στη θητεία του στον πάγκο της Ίντερ, για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με τη νέα του ομάδα. Οι «νερατζούρι» είχαν στεφθεί πρωταθλητές την προηγούμενη σεζόν και στον τελικό του ιταλικού σούπερ καπ αντιμετώπισαν την κυπελλούχο Ρόμα (που είχε νικήσει στον τελικό την Ίντερ). Στα πρώτα 90 λεπτά, στο Σαν Σίρο, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 (Μουντάρι, Μπαλοτέλι – Ντε Ρόσι, Βούτσινιτς), με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να κριθεί στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα», οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν πιο ψύχραιμοι, νίκησαν με 6-5 (είχε σκοράρει και ο Καμπιάσο) και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2, 1-2 (2012)
Αφού έβαλε τέλος στην κυριαρχία των «μπλαουγκράνα» στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε σε μία ακόμη κατάκτηση εγχώριου σούπερ καπ. Η κυπελλούχος Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου, όμως στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης επέβαλλε το δικό της νόμο. Γκονζάλο Ιγκουαϊν και Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλαν από νωρίς σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, με τον Μέσι απλά να διαμορφώνει το τελικό 2-1. Χάρις στα εκτός έδρας γκολ, η «βασίλισσα» κατέκτησε το σούπερ καπ και ο Μουρίνιο συνέχισε τη δική του παράδοση.

 

Τελευταία Νέα