Ο Σανέ δίνει όραμα στη Σάλκε

Ο Σανέ δίνει όραμα στη Σάλκε

Gazzetta team
Ο Σανέ δίνει όραμα στη Σάλκε

bet365

Γίνεται όταν χάνεις έναν από τους καλύτερούς σου παίκτες να κερδίζεις όραμα; Στη Σάλκε γίνεται.

Ο Λιρόι Σανέ, λοιπόν, είναι και επίσημα ο πιο ακριβός Γερμανός, καθώς η μεταγραφή του από την Σάλκε στην Μάντσεστερ Σίτι με τα μπόνους ξεπερνά κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ. Πριν από ένα καλοκαίρι οι βασιλικοί μπλε είχαν χάσει ένα άλλο τεράστιο ταλέντο τους από τις ακαδημίες. Ο Γιούλιαν Ντράξλερ είχε πουληθεί για περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ με τα μπόνους στη Βόλφσμπουργκ.

Η διαφορά, όμως, στην αντίληψη ανάμεσα στις δύο πωλήσεις μοιάζει χαώδης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν μεσολαβήσει μόλις λίγοι μήνες. Αμφότεροι οι παίκτες επέλεξαν να φύγουν, καθώς ο σύλλογος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους κρατήσει, ακόμη και αν τα χρήματα ήταν πολλά. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, η απογοήτευση ήταν τεράστια, ενώ στη δεύτερη υπήρξε μία «απάθεια», παρά το γεγονός ότι ο Σανέ μέσα σε μικρό διάστημα έδειξε να συνδέεται περισσότερο με τους οπαδούς.

Ο λόγος είναι μάλλον προφανής. Τέτοια περίοδο πέρυσι ο τεχνικός διευθυντής Χελντ προσπαθούσε να βγάλει λαγό από το καπέλο του με τον Μπράιτενραϊτερ στο τιμόνι, τη στιγμή που ο νέος τεχνικός διευθυντής Χάιντελ έχει δώσει τα κλειδιά σε έναν από τους καλύτερους νέους προπονητές στην Γερμανία, τον Μάρκους Βάιντσιρλ.

Ήδη στο πρόσωπο του Νάλντο η Σάλκε έχει αποκτήσει έναν έμπειρο αμυντικό, στο πρόσωπο του Εμπολό έναν από τους καλύτερους νέους επιθετικούς στην Ευρώπη, ενώ Κόκε και Μπάμπα θα δώσουν επιτέλους λύση στα άκρα, όπου Ουτσίντα και Κολάσινατς δεν κατάφεραν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Και όλα αυτά έγιναν χωρίς τα χρήματα, που φέρνει η πώληση του Σανέ. Ενός παίκτη με τεράστια προοπτική, όμως με μόλις λίγους μήνες στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλες αυτές οι κινήσεις προσφέρουν κάτι που έλειπε από τη Σάλκε και στο τέλος της έκανε κακό είτε με παίκτες που είχαν φτάσει στο πικ τους είτε με τραυματισμούς: βάθος. «Στόχος μας είναι να έχουμε ισάξιους παίκτες για κάθε θέση. Κανένας δεν έχει φανέλα βασικού. Όλοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν», τόνισε ο Χάιντελ. Ο σκοπός είναι προφανής: ακόμη και τα μεγάλα ταλέντα θα πρέπει να δείξουν ζήλο και να βελτιωθούν, ώστε να συνεχίσουν να παίζουν.

Αυτή η «σιγουριά» στις μικρές ηλικίες έκανε μεγάλο κακό. Τώρα, οι βασιλικοί μπλε δεν έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό τους. «Η ιδέα των μεγάλων εσόδων από μία πώληση είναι να επανεπενδύσουμε σε βάθος». Ο τεχνικός διευθυντής της Σάλκε μας προϊδέασε για τις επόμενες κινήσεις του. Φυσικά, κάποια από τα χρήματα θα μείνουν στα ταμεία, όμως για διαφορετικό λόγο σε σχέση με το παρελθόν. Αυτή τη φορά το πλάνο είναι να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υποδομών.

Προτεραιότητα του Χάιντελ είναι να αναβαθμιστεί το τμήμα scouting. Ο τελευταίος δεν βλέπει τον εαυτό του μόνο ως τεχνικό διευθυντή, αλλά στον ρόλο που είχε στην Μάιντς: να λειτουργεί τον σύλλογο σε όλους τους τομείς. Έτσι, άλλωστε, έχει μάθει τόσα χρόνια και το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

«Το υλικό που έχουμε μας επιτρέπει ίσως κάποια μέρα να λάβουμε εξίσου μεγάλο ποσό, το οποίο στη συνέχεια θα επενδυθεί και πάλι με την ίδια λογική, ώστε να ανεβάσουμε βήμα-βήμα την ποιότητα της ομάδας». Οι πωλήσεις, λοιπόν, από εδώ και στο εξής δεν είναι «ανάγκη» για τα ταμεία, αλλά ένα βήμα, ώστε η Σάλκε να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο και να μην εξαρτάται από αυτές, για να ανέβει επίπεδο.

Βάιντσιρλ και Χάιντελ προετοιμάζουν άλλες δύο μεταγραφές, που θα ανεβάσουν τις πιθανότητες η ομάδα τους να βρεθεί και πάλι στην πρώτη 4άδα. Ο ένας θα είναι αντικαταστάτης του Σανέ στα άκρα, ο άλλος αμυντικός μέσος. Αυτή τη φορά η πώληση ενός μεγάλου ταλέντου από τις ακαδημίες, δεν έφερε την καταστροφή στη Σάλκε, αλλά της δίνει προοπτική για το μέλλον. Μία πώληση απαραίτητη για το όραμα του Χάιντελ, χωρίς να φέρνει την καταστροφή.

 

Τελευταία Νέα