Κορυφαίοι τεχνικοί: Ενρίκε ο Ironman!

Gazzetta team
Κορυφαίοι τεχνικοί: Ενρίκε ο Ironman!

bet365

Το FourFourTwo έβγαλε τους καλύτερους 50 προπονητές για το 2016 και στην 3η θέση θα βρούμε τον Λουίς Ενρίκε!


Το να προπονήσεις τη Μπαρτσελόνα είναι ένα όνειρο! Ευλογημένος ο προπονητης που έχει στην ομάδα του, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες και Μπουσκέτς. Πως είναι να αισθάνεσαι τόσο τυχερός; Ρωτήστε τον Λουίς Ενρίκε. Μπορεί να έχει δεχθεί κριτική, αλλά και πυρά από τον Τύπο της Βαρκελώνης, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει σχεδόν όλους τους επικριτές του.

Εφτιαξε έτσι την ομάδα για κάνει ακόμα πιο λαμπρή τη ζωή του MSN, κάτι που δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ο Ενρίκε έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που δεν διευκολύνει μόνο την τριπλέτα της επίθεσης, βοηθά και τις άλλες γραμμές της ομάδας.

Ποιοι ήταν λοιπόν οι παράμετροι - κλειδιά για τη... βασιλεία του; Ο Ενρίκε είναι ένας άνθρωπος που αντλεί πράγματα και δύναμη από τις εμπειρίες του ως παίκτης. Αυτές αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος του προπονητικού του στιλ.

Τις χρησιμοποιεί για να δώσει αβαντάζ στις σχέσεις του και την διαχείρισή του με τους παίκτες. Ξέρει το πως νιώθουν και μπορεί να προσφέρει χρήσιμες και καλές συμβουλές και καθοδήγηση σε κάθε περίπτωση και κατάσταση.

Όλα αυτά είναι στον τρόπο προσέγγισής του στην ετοιμασία της φυσικής κατάστασης και της οργάνωσης. Από έναν άνθρωπο που έχει κάνει το event Ironman στην Φρανκφούρτη, το Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και αγώνα ποδηλασίας που ονομάζεται «bone crusher» ή αλλιώς «αυτός που διαλύει κόκαλα».

Luis Enrique

Φέρνει αυτήν την ενέργεια και την αφοσίωση για το ποδόσφαιρο και το πως κάποιος να είναι καλά μέσα από αυτό. Οι παίκτες της Μπάρτσα είναι πιο σκληροί και... κακοί στο γήπεδο από κάθε άλλη φορά. Αυτό τους επιτρέπει να διαχειρίζονται σωστά παιχνίδια απέναντι στις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο.

Απαιτεί μαχητικότητα, αγωνιστικότητα και πείσμα για όλες τις διοργανώσεις. Σκληράδα και ότι καλύτερο, ωστόσο η επιρροή του Λούτσο στο παιχνίδι της ομάδας είναι σημαντική. Ο Ενρίκε κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τον Μέσι με τον τρόπο προσέγγισής του. Είναι ένας άνθρωπος που με την τακτική του και τις προοπτικές που ανοίγονται δίνει άλλη διάσταση.


Όταν ο Λουίς Ενρίκε είχε πάει στην Θέλτα είχε ξεκινήσει να τσεκάρει τα γήπεδα και την κατάστασή τους. Το προπονητικό κέντρο και όλες τις συνθήκες δουλειάς. Τις ίδιες λεπτομέρειες κοίταζε και στην Μπάρτσα. Και παρότι στην αρχή αμφισβητήθηκε για τις προθέσεις και το πλάνο του στην συνέχεια η πορεία του τον δικαίωσε.

Luis Enrique, Lionel Messi

Ένας προπονητικός ηγέτης με αυτοέλεγχο που έδωσε ταυτότητα και διόρθωσε τις αδυναμίες της ομάδας του στο αμυντικό τρανζίσιον. Έκανε τις αδυναμίες ατού της.

Το σετ παιχνίδι του είχε απήχηση και επιτυχία. Έκανε μία από τις πιο μέτριες ομάδας στην Λίγκα από τις πιο πετυχημένες. Στην Μπαρτσελόνα μετέδωσε την αμυντική δύναμη και το παιχνίδι κατοχής. Επίσης δούλεψε στα στημένα και το πως να σκοράρει κανείς από... σκοτωμένες φάσεις. Και φυσικά και έμφαση στις διεκδικήσεις στον αέρα.

Luis Enrique

Διαφορετικός τύπος κυριαρχίας

Πραγματικά ο Ενρίκε έκανε ένα πολύ καλό δώρο στην Μπαρτσελόνα. Μία άλλη διάσταση φτιάχνοντας μία ομάδα μη προβλέψιμη. Η Μπάρτσα βρήκε την χαμένη της λάμψη από την εποχή του Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά από μία διαφορετική σκοπιά στο γήπεδο. Και τρόπαια και νίκες με άλλη φιλοσοφία όμως και λιγότερη σκέψη από τον Γκουαρντιόλα.

Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι βαδίζει στα χνάρια του όμως. Το τρεμπλ της πρώτης χρονιάς, το νταμπλ της δεύτερης και τα επτά τρόπαια συγκρίνονται με την εποχή Πεπ. Εάν είναι κάτι προβλέψιμο στην Βασιλεία του Ενρίκε είναι μόνο ότι κερδίζει και ότι θα συνεχίσει έτσι. Αλλωστε έχει ποσοστό πάνω από 77%. Η Μπάρτσα άλλωστε του ζητάει να χτίσει την επόμενη ομάδα με νιάτα, ταλέντο και εμπειρία και να γίνει κάτι σαν την προσωπικότητα του Κρόιφ. Είναι άλλωστε ο σωστός άνθρωπος γι' αυτό.

 

Τελευταία Νέα