Καρδιά και μυαλό

Καρδιά και μυαλό

Gazzetta team
Καρδιά και μυαλό

bet365

Ο Φρανκ Ριμπερί τα έβαλε με τον Γκουαρδιόλα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάει την κληρονομιά του Καταλανού.

Ο Φρανκ Ριμπερί είναι, πλέον, σε θέση να λέει ανοιχτά αυτό που όλοι σκέφτονται στην ομάδα. Ο 33χρονος άσος της Μπάγερν πέρασε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέσα στην αμφισβήτηση και στην επανάσταση. Γι’ αυτό και στο Μόναχο τον θεωρούν πρώτης τάξεως «καθοδηγητή» για τους νεότερους, που σιγά-σιγά κατακλύζουν τα αποδυτήρια.

Ο Γάλλος, λοιπόν, δεν μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, παρότι οι δυο τους έμοιαζαν να έχουν σχέση λατρείας στα τρία χρόνια του τελευταίου στην Γερμανία. Ο σεβασμός μάλλον παραμένει αμοιβαίος. Η επόμενη, όμως, πιο «ανθρώπινη» μέρα στην Μπάγερν με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι θύμισε στον Ριμπερί και στους Βαυαρούς τα χρόνια επί Χίτσφελντ και Χάινκες.

Όταν το κλίμα ήταν εξίσου σημαντικό με την τακτική, με την οποία κανένας τους δεν είχε την εμμονή του Γκουαρδιόλα. «Δεν έχει εμπειρία. Είναι νέος προπονητής. Μερικές φορές μιλούσε πάρα πολύ... το ποδόσφαιρο, όμως, είναι πολύ απλό», τόνισε για τον Καταλανό. «Με τον Αντσελότι νιώθω μία αισιοδοξία και πάλι. «Χρειάζομαι ανθρώπους όπως αυτός, ο Χάινκες ή ο Χίτσφελντ, με τους οποίους μπορώ να νιώσω απελευθερωμένος και με μεγάλο κίνητρο».

Ο Γκουαρδιόλα δεν πρόκειται να αγαπηθεί ποτέ όσο οι δύο προηγούμενοι. Κανένας τους δεν είχε τις επαναστατικές του ιδέες. Κανένας δεν θεωρείται ακόμα και σήμετα «διάνοια», όπως ο Καταλανός, κάτι που ούτε στο Μόναχο δεν αμφισβητούν. Ο Πεπ απέτυχε σε ένα πράγμα στην Γερμανία και αυτό δεν ήταν το ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champons League.

Βρέθηκε σε μία χώρα, που έχει επιλέξει να παίζει στην αντεπίθεση. Επιθετικά μεν, χωρίς, όμως, να θέλει την κατοχή. Μέσα σε αυτές τις ομάδες του gegenpressing είχε εμφανιστεί η εκπληκτική Μπάγερν της τελευταίας χρονιάς του Χάινκες, που πάντα θα αποτελεί ορόσημο. Ο Γκουαρδιόλα, λοιπόν, δεν προσαρμόστηκε και έπαιξε το δικό του παιχνίδι. Εντός των συνόρων η κυριαρχία ήταν εμφανής, όμως δεν ήταν ικανή να παρασύρει κανέναν στο να αλλάξει.

Το δικό του ποδόσφαιρο κατοχής δεν πρόκειται ποτέ να έχει θέση στην κορυφή της τακτικής της Bundesliga. Ούτε καν στις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν. Η κληρονομιά, όμως, που άφησε στην Μπάγερν δεν είναι μόνο κάποιοι βελτιωμένοι παίκτες. Είναι το «μυαλό». Και αυτό, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη προσέγγιση του Κάρλο Αντσελότι μπορεί να κάνει θαύματα με το «καλημέρα». Ο Ριμπερί ήταν μάλλον σκληρός με τον πρώην προπονητή του, ο οποίος του απάντησε με εκπληκτικό τρόπο και δεν πρόκειται να του κρατήσει κακία.

Όλοι στο Μόναχο θέλουν να νιώσουν πιο απελευθερωμένοι, να ευχαριστιούνται το παιχνίδι για 90’ και όχι να ρίχνουν ρυθμό ή να κυκλοφορούν την μπάλα απλά και μόνο για συντήρηση δυνάμεων. Η φήμη του Γκουαρδιόλα τον θέλει να δίνει μεγαλύτερη ένταση στην προπόνηση και όχι στους αγώνες. Φέτος, αναμένεται να δούμε την Μπάγερν στο 100%. Με την «καρδιά» του Αντσελότι και το «μυαλό» του Πεπ οι φιλοδοξίες είναι δίκαια πολύ υψηλές. Και κάποια στιγμή ο Ριμπερί θα το θυμηθεί...

 

Τελευταία Νέα