Μάχη ενάντια στην παρακμή

Μάχη ενάντια στην παρακμή

Gazzetta team
Μάχη ενάντια στην παρακμή

bet365

Η Βόλφσμπουργκ συνεχίζει να αποδυναμώνεται και δίνει μάχη, προκειμένου να βρει τη νέα της ταυτότητα.

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται σε δύσκολο μονοπάτι. Οι Λύκοι όχι μόνο έχασαν δύο παίκτες που ήθελαν, αλλά δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ούτε τον πρώτο τους στόχο. Ο Νάλντο προτίμησε το πρότζεκτ της Σάλκε, ο Σίρλε να σμίξει ξανά με τον Τούχελ στο Ντόρτμουντ, ενώ ο Κόστιτς ξεκαθάρισε ότι αν έφευγε από τη Στουτγκάρδη, θα ήθελε να υπογράψει στο Αμβούργο. Όπως και έγινε.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ βλέπει το ρόστερ του να αποδυναμώνεται χρόνο με τον χρόνο. Και φέτος, χωρίς το δέλεαρ του Champions League, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Διότι, ο σύλλογος θα πρέπει να ξεχάσει τις φιλοδοξίες του και θα πρέπει να ψάξει ξανά να βρει τη νέα του ταυτότητα. Με το τέλος της περασμένης σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής Κλάους Άλοφς έθεσε ένα και μοναδικό στόχο: την γρήγορη επιστροφή στο Champions League.

Για μία ομάδα, όμως, που απόλαυσε όσο καμία άλλη τον τίτλο του «Bayern-Jäger», του «κυνηγού της Μπάγερν», παραμένει μυστήριο αν και πότε θα τον πετύχει. Μπρούμα και Ντιντάβι ήρθαν από Αϊντχόφεν και Στουτγκάρδη, όμως είναι ικανοί να φέρουν την επιτυχία; Ο ανταγωνισμός φέτος ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της Γερμανίας για ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία χρόνια. Και η Βόλφσμπουργκ ξεκινάει από μειονεκτική θέση.

Δυστυχώς για τον Άλοφς ήδη τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια, που έχουν απομείνει στο ρόστερ (Ροντρίγκες, Ντράξλερ, Κρούζε, Λουίζ Γκουστάβο) ψάχνουν διέξοδο. Ο τίτλος του Kicker πριν την έναρξη της προετοιμασίας των Λύκων ήταν «υπάρχει αισιοδοξία στο Βόλφσμπουργκ». Διαβάζοντας, όμως, το κείμενο στην ουσία τα ερωτηματικά ήταν περισσότερα από τις απαντήσεις. Διότι, αυτή η αισιοδοξία δεν δείχνει να βασίζεται σε κάτι χειροπιαστό. Μοιάζει να είναι απλά κατάλοιπο των περασμένων επιτυχημένων ετών.

«Περιμένουμε η απόδοση όλων να μείνει στο ίδιο επίπεδο ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά», ήταν το μήνυμα του Χέκινγκ, που ήδη αισθάνεται ότι η ψυχολογία πολλών παικτών του δεν είναι στα επίπεδα, που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην υπέρβαση.

Το πλάνο του προπονητή μαζί με τον Άλοφς είναι να χτίσουν την ομάδα γύρω από τον Ντράξλερ. Ο τελευταίος, όμως, βρίσκεται ακόμα σε διακοπές και θα ενταχθεί στην ομάδα στις αρχές Αυγούστου. Ο Γερμανός διεθνής προορίζεται από την Βόλφσμπουργκ ως το «πρόσωπό» της. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, που θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλα αστέρια να μετακομίσουν στο Βόλφσμπουργκ. Είναι, όμως, ένα πλάνο με μεγάλο ρίσκο.

Τη στιγμή που ο Άλοφς προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό στις μεταγραφές, ο Χέκινγκ δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να δουλεύει με αυτά που έχει. Και ο Γερμανός τεχνικός ξέρει ότι το υλικό που έχει στα χέρια του είναι ακόμη χειρότερο από το περσινό.

Η κρίση που δημιούργησε αγωνιστικά η αποχώρηση του Ντε Μπρόινε δεν φάνηκε τόσο πολύ με την πορεία στο Champions League, που λογικό ήταν να έχει επιπτώσεις στην Bundesliga. Ένα καλοκαίρι αργότερα, όμως, απειλεί να γκρεμίσει ολόκληρο το οικοδόμημα της Βόλφσμπουργκ. Διότι, όχι μόνο δεν καλύφθηκε επαρκώς, αλλά δημιουργεί και νέα κενά.

 

Τελευταία Νέα