Το ρίσκο με Σίρλε

Το ρίσκο με Σίρλε

Gazzetta team
Το ρίσκο με Σίρλε

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για την μεταγραφή του Αντρέ Σίρλε στην Ντόρτμουντ και την επανένωσή του με τον Τούχελ.

Στο τέλος της σεζόν 2008-09 Τούχελ και Σίρλε πανηγύρισαν μαζί το πρωτάθλημα A-Junior με την Μάιντς. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρώτος ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Κλοπ στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Και στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Λεβερκούζεν έδωσε την δυνατότητα στον 18χρονο τότε Σίρλε να κάνει το ντεμπούτο του.

Ο Τούχελ, λοιπόν, πήρε τον παίκτη που ήθελε, με την Ντόρτμουντ να πληρώνει 30 εκατ. ευρώ στην Βόλφσμπουργκ, όσα δεν είχε πληρώσει ποτέ για κανέναν και τον Γερμανό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Η ακριβότερη μεταγραφή, λοιπόν, στην ιστορία των Βεστφαλών είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενη από την προηγούμενη (Μχιταριάν). Γιατί; Διότι πολύ απλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι, που θεωρούν τον Σίρλε υπερτιμημένο.

«Η Μπορούσια είναι ένα από τα κορυφαία club στην Ευρώπη. Ξέρω πόση δύναμη αντλεί από τους οπαδούς της και ανυπομονώ να ζήσω για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία όχι σαν αντίπαλος», ήταν η δήλωση του Γερμανού διεθνή, που θέλει να πείσει ότι η αγορά του ήταν «σωστή». Τέτοιες είναι, πλέον, οι απαιτήσεις στην Ντόρμτουντ, που ένας παγκόσμιος πρωταθλητής θα πρέπει να πείσει ότι αξίζει την ευκαιρία να φορέσει την κίτρινη φανέλα.

«Χάσαμε τον Μχιταριάν και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Σίρλε είναι ένας από αυτούς», σχολίασε ο Τούχελ, που είναι ο μέντοράς του, όταν ρωτήθηκε για την χρησιμότητα της μεταγραφής. Ο Γερμανός τεχνικός βλέπει το σημερινό ρόστερ ως την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Και δεν έχει άδικο.

Μέσα σε λίγες ώρες οι παίκτες, που είχαν συμμετοχή στο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ επανενώθηκαν. Η δεύτερη φάση του πρότζεκτ του Τούχελ είναι πιο σημαντική από την πρώτη, όπου η αύρα της τακτικής του Κλοπ ήταν ακόμα έντονη. Ο Βάτσκε αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Blid την Κυριακή ότι η Μπορούσια ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της. Η... φρενίτιδα στην Βεστφαλία μετά τις πωλήσεις έφτασε στο τέλος της.

Ο CEO των Βεστφαλών εκτίμησε ότι το μπάτζετ την επόμενη σεζόν θα φτάσει στα 120 εκατ. ευρώ. Ναι μεν πολύ πίσω από εκείνο της Μπάγερν, όμως πολύ μπροστά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Η κατάθλιψη μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, τον τραυματισμό του Ρόις και τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ονομάτων όχι μόνο έχει ξεπεραστεί, αλλά μοιάζει μακρινή ανάμνηση.

Ο τεχνικός διευθυντής Μίχαελ Τσορκ στάθηκε στο γεγονός ότι η Μπορούσια ξόδεψε 52 εκατ. ευρώ (χωρίς τα μπόνους) για δύο παίκτες σε ηλικία 24 και 25 ετών. «Δεν είμαστε ούτε σύλλογος που πουλάει, ούτε σύλλογος που εκκολάπτει ταλέντα», θα πει ο Βάτσκε. «Θα ήταν ανεύθυνο να πούμε ότι μπορούμε να στηριχθούμε στους Ντεμπελέ και Μορ», συνέχισε, πριν παραδεχθεί ότι Σίρλε και Γκέτσε δίνουν «περισσότερη ασφάλεια» για επιτυχία.

Ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται ούτε από τους ουδέτερους, καθώς σε ψηφοφορία του Sport1 και σε σύνολο που ξεπέρασε τις 30.000 ψήφους το 65% πιστεύει ότι η Ντόρμτουντ θα χτυπήσει στα ίσα τον τίτλο μετά τις τελευταίες μεταγραφές. Στο πλάνο σαφώς και υπάρχει ρίσκο, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος ο Τούχελ. «Το ρίσκο, όμως, σε ανταμείβει», όπως λέει χαρακτηριστικά ο τελευταίος.

Τις τελευταίες ημέρες στον γερμανικό τύπο έχει εμφανιστεί το επικρατέστερο σενάριο: ο Γκέτσε θα παίξει στον άξονα στον ρόλο του Γκουντογκάν και ο Σίρλε πιθανότατα μπροστά του και πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ. Άλλωστε, τα πρώτα του γκολ στην Bundesliga είχαν έρθει τον Σεπτέμβριο του 2009, την πρώτη φορά που ο Τούχελ τον χρησιμοποίησε σε αυτή τη θέση, ενώ στο σύστημα του τελευταίου τα άκρα ανήκουν περισσότερο στα μπακ.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει να ξανακάνει τους Γκέτσε και Σίρλε τους παίκτες που ήταν κάποτε. Και αν τα καταφέρει, η Μπάγερν θα έχει βρει τον αντίπαλο που έψαχνε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

 

Τελευταία Νέα