Γιουβέντους: Μια 11άδα... ελεύθεροι

Γιουβέντους: Μια 11άδα... ελεύθεροι

Γιουβέντους: Μια 11άδα... ελεύθεροι

bet365

Η Γιουβέντους συνεχίζει να κλείνει παικταράδες at zero cost και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την 11άδα των Bianconeri με μηδαμινά έξοδα.

Αφού επέστρεψε από το σκάνδαλο Calciopoli και αφού άφησε πίσω τις τραγικές χρονιές με τις δύο σερί 7ες θέσεις, η Γιουβέντους κάνει βήματα μόνο προς τα μπροστά. Οι Bianconeri έφτασαν τα 5 σερί Scudetti και αφού είναι γκραν φαβορί και για το 6ο, έχουν πια την πολυτέλεια να λένε ότι έχουν στόχο μέσα στα επόμενα χρόνια να κατακτήσουν το Champions League. Με ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και παίρνοντας μόνο σωστές αποφάσεις, η Γιούβε βρέθηκε μαθηματικά στον δρόμο της επιτυχίας και κομμάτι αυτού είναι το να αξιολογείς σωστά τα δεδομένα της αγοράς και να ξέρεις πότε ένας παίκτης έχει πράγματα να δώσει παρότι μπορεί να θεωρείται περιττός ή τελειωμένος από κάποιο άλλο κλαμπ. Οπως είπε και ο Ντάνι Αλβες στο πλαίσιο της παρουσίασής του «είναι εκπληκτικός ο τρόπος που η Γιουβέντους μελετά και αποφασίζει ποιους παίκτες θα αποκτήσει». Με αφορμή το deal με τον Βραζιλιάνο μπακ με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα, πάμε να δούμε μια 11 παικτών που έφτασαν στο Τορίνο ως ελεύθεροι, με εξαίρεση 3 που κόστισαν ένα μηδαμινό ποσό για τα δεδομένα της εποχής.

Νορμπέρτο Νέτο
Υστερα από 4 χρόνια στην Φιορεντίνα (2011-2015) ο ύψους 1.93.μ. τερματοφύλακας έκανε μια διαδρομή που οι Βιόλα δεν συγχωρούν και μετακόμισε στο Τορίνο. Ο Βραζιλιάνος, διεθνής με την under-23 δεν μπορούσε ούτε να φαντασιωθεί ότι θα παίξει βασικός αφού υπάρχει ο Μπουφόν και για τα επόμενα δύο χρόνια δεν αναμένεται η κατάσταση να αλλάξει. Ο ίδιος το ήξερε όταν υπέγραφε, ενώ οι μετοχές του είναι ψηλά αφού υπάρχουν ιταλικά κλαμπ που τον θέλουν.

Λούσιο
Γνωστός και ξακουστός από τη θητεία του στην Γερμανία με Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου, ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός έγινε μέλος της Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο που κατέκτησε το τρεμπλ το 2010. Το 2012, στα 34 του πλέον, ο Βραζιλιάνος αποχώρησε από την Ιντερ, όχι όμως και από την Ιταλία και υπέγραψε στην Γιουβέντους ως ελεύθερος παίζοντας σε ένα ματς πρωταθλήματος σε 6 μήνες. Στους Bianconeri δεν προσέφερε κάτι, όμως ήταν ένα όνομα που αποκτήθηκε χωρίς χρήματα.

Ντανιέλε Ρουγκάνι
Αυτός είναι ο μοναδικός για τον οποίο η Γιουβέντους έχει δαπανήσει ένα 'σοβαρό' πόσο. Γιατί τα 3.5 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Εμπολι για να τον αγοράσει, φαντάζει σαν τίποτα σε μια εποχή που αν πάρεις καλό παίκτη με 20 εκατ. θεωρείται κλοπή. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός το 2014-15 δεν έχασε λεπτό στο πρωτάθλημα με την Εμπολι και μαζί με τον Αλέσιο Ρομανιόλι της Μίλαν θεωρείται το μέλλον της Ιταλίας στην άμυνα.

Αντρέα Μπαρτσάλι
Ο Αντρέα Ανιέλι έχει πει ότι επί των ημερών του στην προεδρία της Γιουβέντους ο Αντρέα Μπαρτσάλι είναι η κορυφαία μεταγραφή. Και πως να μην το θεωρεί αυτό όταν τον Ιανουάριο του 2011 οι Bianconeri τον απέκτησαν δίνοντας 300.000 ευρώ στην Βόλφσμπουργκ. Ο πρώην στόπερ της Παλέρμο και πρωταθλητής κόσμου το 2006 με την Εθνικής Ιταλίας έχει τεράστιο μερίδιο στις επιτυχίες της Γιουβέντους προσφέροντας εμπειρία και μαθήματα τεχνικής στη θέση.

Παρτίς Εβρά
Ακόμα ένα τρομερό deal από την Γιουβέντους αυτό του Γάλλου αριστερού μπακ ο οποίος έπειτα από 8 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετακόμισε στην Ιταλία. Η Γιουβέντους έδωσε 1.2 εκατ. ευρώ, ο Εβρά υπέγραψε για δύο χρόνια, τελείωσε το συμβόλαιό του με δύο νταμπλ και τελικό Champions League και ήταν τόσο καλός που οι Bianconeri τον ανανέωσαν για 1+1. Masterpiece.

Ντάνι Αλβες
Ο πιο πρόσφατος της παρέας. Ο κορυφαίος δεξιός μπακ της εποχής μας, έγραψε ιστορία στην Μπαρτσελόνα καθώς έγινε ο πρώτος σε τίτλους αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αφού ψήθηκε από το project, πριν μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε από την Γιουβέντους. Στα 33 του, ο Ντάνι Αλβες δεν χάνει σε τίποτα από τον παίκτη των προηγούμενων ετών και αποτελεί εκπληκτική προσθήκη σε ένα ρόστερ που έχει στόχο το βήμα στην Ευρώπη.

Αντρέα Πίρλο
Ο Maestro στα 32 του έμεινε ελεύθερος το 2011 από την Μίλαν και έδειξε ότι είχε μπροστά του μια ζωή ολόκληρη γεμάτη ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος που στο ποδοσφαιρικό λεξικό έχει βάλει το όνομά του δίπλα στον ρόλο του deep-lying playmaker μέσου, ήταν από τους παίκτες που ξεκίνησαν την αναγέννηση της Γιουβέντους προσθέτοντας σπάνια ποιότητα στο παιχνίδι της και προσφέρνοντας άμεσα αποτελέσματα.

Σάμι Κεντίρα
Εμπειρία και κλάση, έφεραν τον Γερμανό σαν Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Τορίνο. Ο κεντρικός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Ρεάλ Μαδρίτης που είχε δώσει 13 εκατ. το 2010 για να τον πάρει από την Στουτγκάρδη και υπέγραψε στην Γιουβέντους ως ένας έτοιμος παίκτης που προσφέρει λύσεις χωρίς ρίσκο σε όλες τις θέσεις του κέντρου.

Πολ Πογκμπά
Ειδικά αν πωληθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 100+ εκατ. ευρώ θα είναι η κορυφαία ελεύθερη μεταγραφή της ιστορίας. Η Γιούβε τον πήρε από τους Red Devils το 2012 χωρίς να δώσει ευρώ και 4 χρόνια μετά ο Γάλλος έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Οι Bianconeri πέτυχαν φλέβα χρυσού με τον σήμερα 23χρονο, ο οποίος αν φύγει θα αφήσει στο κλαμπ χρήματα που μπορούν να χτίσουν ένα τεράστιο μέλλον.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Ακόμα ένας πιτσιρικάς που δεν έμεινε στην ομάδα του για χάρη της Γιούβε είναι ο Κομάν που στα 18 του αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και αποτέλεσε λόγο να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο κλαμπ. Επαιξε μια σεζόν στο Τορίνο και η Γιούβε αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση των 8 εκατ. για 2ετή δανεισμό με option 20 για κανονική μεταγραφή από την Μπάγερν. Ο Κομάν φαίνεται να είναι ένα από τα αστεράκια του μέλλοντος.

Φερνάντο Γιορέντε
Αφού τα έσπασε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Φερνάντο Γιορέντε έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε το καλοκαίρι του 2013 στην Γιουβέντους. Παρά το βαρύ κορμί ο Βάσκος έβγαλε τα λεφτά του. Στην πρώτη του χρόνια ήταν βασικός και έβαλε 16 γκολ σε 34 ματς και ολοκλήρωσε τη 2ετία του στο Τορίνο με 27 τέρματα σε 92 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Πριν έναν χρόνο έφυγε επίσης σαν ελεύθερος για την Σεβίλλη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης