Άλλος για την... Κίνα μας;

Άλλος για την... Κίνα μας;

bet365

Ο Δημοσθένης καταγράφει μία λίστα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και να αγωνιστούν στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Συνήθως το τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου κρύβει πολλές εκπλήξεις και ισχυρά «μπαμ». Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας γίνονται οι περισσότερες μεταγραφές, αφού πολλοί σύλλογοι περιμένουν ακόμα και μέχρι την εκπνοή για να αποκτήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή. Μία μέθοδο που δεν ακολούθησαν στην Κίνα. Οι Ασιάτες δεν περίμεναν την ύστατη στιγμή για να φέρουν τα πάνω-κάτω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αποκτώντας το προηγούμενο διάστημα δύο παίκτες (Χουλκ, Πελέ), που βρίσκονται πλέον μέσα στο TOP-5 των πιο ακριβοπληρωμένων του πλανήτη. Ωστόσο, απομένουν λίγες ημέρες ακόμα μέχρι να εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος στο κινεζικό πρωτάθλημα και το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει κάποιους ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το δρόμο του μεταξιού και εξηγεί το γιατί.

Μάριο Μπαλοτέλι
Ο ορισμός του «τρελού» των γηπέδων (συγγνώμη από τους θαυμαστές του). Όση μπάλα ξέρει, άλλο τόσο μυαλό λείπει από τον σούπερ-Μάριο, ο οποίος λόγω ταλέντου έχει φορέσει τη φανέλα κάποιων εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης (Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ), όμως η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις του χύνουν... την καρδάρα με το γάλα. Μπορεί να είναι μόνο 26 ετών, όμως το ποδοσφαιρικό του μέλλον δεν προδιαγράφεται λαμπρό. Τη θέση του στην εθνική Ιταλίας την έχει χάσει προ πολλού (πριν τέσσερα χρόνια πρωταγωνιστής στην πορεία μέχρι τον τελικό, φέτος εκτός αποστολής), ενώ ο Κλοπ τον «έκοψε» από την προετοιμασία της Λίβερπουλ. Το ποδοσφαιρικό του “brand name’’ παραμένει δυνατό, πάντως, οπότε σίγουρα στην Κίνα θα βρει δεκάδες εκατομμύρια.

Άλεξ Βίτσελ
Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μέσους των ευρωπαϊκών γηπέδων. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο το όνομά του ακούγεται έντονα για τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης (π.χ. Γιουβέντους), όμως ο ίδιος δε φεύγει ποτέ από την Ζενίτ. Άκρως παράδοξο είναι, επίσης, το γεγονός πως ούτε ο ίδιος «πιέζει», ώστε να πάρει μεταγραφή σε μία ομάδα με μεγαλύτερους στόχους και να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ρωσικό. Ίσως και οι δικές του φιλοδοξίες να είναι ίδιες με του πρώην συμπαίκτη του στη Ζενίτ, του Χουλκ, που πριν από λίγες ημέρες έγινε ο νέος «αυτοκράτορας» του κινεζικού ποδοσφαίρου. Μία ενδεχόμενη υπερ-πρόταση από την Κίνα να έλυνε τυχόν απορίες.

Ρανταμέλ Φαλκάο
Την τετραετία 2009-2013 ήταν ο απόλυτος σέντερ-φορ με Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, με αποτέλεσμα η ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης να... σφάζεται στα πόδια του. Παρόλα αυτά, ο Κολομβιανός επιθετικός προτίμησε τα εκατομμύρια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, παίρνοντας μεταγραφή για την Μονακό, η οποία μόλις είχε ανέβει στη Ligue 1 της Γαλλίας. Ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς τον Ιανουάριο του 2014, ο Φαλκάο υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες. Από τότε, ουσιαστικά, δεν επανήλθε ποτέ. Τόσο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2014-15, όσο και στην Τσέλσι πέρσι (και τις δύο χρονιές ως δανεικός από την Μονακό), ο «τίγρης» ήταν σκιά του – παλιού -εαυτού του. Με την καριέρα του δύσκολα να παίρνει την... ανιούσα και τον ίδιο να διανύει το 30ο έτος της ηλικίας του, μία πρόταση από την Κίνα να ήταν το ιδανικό σενάριο. Άλλωστε, όπως απέδειξε και το 2013 όταν επέλεξε να πάει στην Μονακό, τα χρήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις του.

Βλάντιμιρ Βάις
Πριν από τρία χρόνια, ο Σλοβάκος εξτρέμ ερχόταν στα μέρη μας για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, που όπως δήλωνε ο ίδιος του έδινε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, ο Βάις έφευγε από την Ελλάδα, όχι για κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά για να αγωνιστεί στο Κατάρ (!) με τη φανέλα της Λεκβίγια. Και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 24 ετών. Μέχρι σήμερα, ομάδα μπορεί να έχει αλλάξει (Αλ Γκαράφα), τα πετροδόλαρα όμως όχι. Αφού, λοιπόν, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αγωνιστεί σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί να αρνηθεί ενδεχόμενη πρόταση από την Κίνα; Εφόσον, φυσικά, τα λεφτά είναι περισσότερα...

Σάμουελ Ετό
Τι να πει κανείς για έναν παίκτη, που στα «ντουζένια» του πριν από πέντε χρόνια άφησε τα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ίντερ για τα... αλώνια της – άγνωστης μέχρι τότε – Ανζί. Ο Καμερουνέζος επιθετικός θαμπώθηκε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, που του προσέφερε ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ και δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να μετακομίσει στην Ρωσία και σε μία ομάδα με μηδαμινή ποδοσφαιρική ιστορία. Εκεί, ήταν ο απόλυτος «βασιλιάς» της ομάδας, αφού η ομάδα του παρείχε μέχρι και ιδιωτικό ελικόπτερο για να πηγαίνει στις προπονήσεις. Πλέον, ο Ετό είναι 35 ετών και βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αγωνιζόμενος στην τουρκική Αντάλιασπορ (έκανε και τον προπονητή). Ίσως, βέβαια, σε αυτή την ηλικία να μην τον θέλουν οι Κινέζοι (δεν αποκτούν «τελειωμένους» παίκτες). Γιατί ο Ετό, μάλλον, θα πήγαινε τρέχοντας...

 

Τελευταία Νέα