Τσόριτς, ο Κροάτης μαέστρος!

Gazzetta team
Τσόριτς, ο Κροάτης μαέστρος!

bet365

Η Ντιναμό συνεχίζει να κάνει... δώρα στους μεγάλους της Ευρώπης και μετά τον Πιάτσα, ο Αντε Τσόριτς είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα!

Ο Πιάτσα ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στο Τορίνο, ωστόσο το Ζάγκρεμπ δεν αδειάζει από ταλέντα! Αλλωστε, η Ντιναμό έχει τον τρόπο να τροφοδοτεί την Ευρώπη με αρκετούς παίκτες. Ετσι, μετά τον Πιάτσα, ο Αντε Τσόριτς αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο μπαμ! Λίβερπουλ, Τότεναμ, Σίτι, Μπάγερν, Τσέλσι, Ρόμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, ενώ... μάταια περίμεναν να τον παρακολουθήσουν σε κάποιο ματς του Euro, αφού πήρε εμπειρίες μόνο από τον... πάγκο!


Ante Coric picks up the award for the Best Young Croatian in 2016

Αντίθετα με τα περισσότερα αστέρια της Κροατίας που μεγάλωσαν μέσα στις Ακαδημίες της Ντιναμό, της Χάιντουκ, ο Τσόριτς ξεκίνησε έξω από τα σύνορα της πατρίδας του. Οταν ήταν εννέα ετών οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι ο γιος τους διέθετε ένα εξαιρετικό ταλέντο κι αποφάσισαν να αναζητήσουν μια μεγάλη Ακαδημία στην Ευρώπη! Επισκέφθηκαν την Αγγλία, την Ισπανία, πριν τελικά φτάσουν στη Γερμανία και στο Μόναχο! Τι και αν ο μικρός περνούσε όλα τα τεστ αξιολόγησης, η οικογένεια πείσθηκε από τα κίνητρα της Σάλτσμπουργκ, με αποτέλεσμα να μετακομίσουν στην Αυστρία! «Εκείνη την εποχή νομίζαμε πως πήραμε την καλύτερη απόφαση για τον γιο μας» τονίζει η μητέρα του!


Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετατράπηκε σε εύφορη γη για τους νεαρούς Κροάτες! Η οικογένεια Τσόριτς στήριζε αρκετά τον σύλλογο, στην Αυστρία η ζωή του γιου τους δεν ήταν ευτυχισμένη, έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους! Ο Αντε υπέγραψε στην ομάδα του Ζάγκρεμπ παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες μεγάλων συλλόγων «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η Ντιναμό πιστεύει αρκετά σε μένα. Να είστε σίγουροι πως θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους» τόνιζε ο 16χρονος μέσος και σε λιγότερο από ένα χρόνο έπειτα την παρουσίασή του κατάφερε να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Δεν χρειάστηκε αρκετός χρόνος, ώστε να ΜΜΕ να τονίζουν πως έχει το στυλ και την τεχνική κατάρτιση του Μόντριτς. Σε ηλικία 17 ετών και 157 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στο Europa League, αφού σκόραρε κόντρα στην Αστρα. Στα 19 του χρόνια μετρά περισσότερες από 80 εμφανίσεις, 11 γκολ και 15 ασίστ. Τεράστια ανταμοιβή, η κλήση του στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας στο Euro.

Ante Coric fights for the ball with Xabi Alonso

Το μυαλό του πάντως δεν ήταν πάντα καρφωμένο στο ποδόσφαιρο, κακή διατροφή, έξοδοι, αργοπορίες στην προπόνηση και κακές εμφανίσεις, ανάγκασαν τη διοίκηση να τον στείλει στον πάγκο. Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε πως θα κάνει τα πάντα για να γίνει ακόμα καλύτερος. Οι φήμες πάντως που κυκλοφόρησαν ήταν πολλές και μιλούσαν για... αντίποινα της ομάδας, εξαιτίας της άρνησης του ίδιου να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Οι συμπατριώτες του τόνιζαν πως τα έχει βρει σε όλα με την Πόρτο! Ονειρο του να παίξει στη Μπαρτσελόνα «Βήμα-βήμα, θα κάνω τα πάντα να παίξω στη Μπαρτσελόνα μια ημέρα. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου, αυτός είναι ο στόχος μου ως ποδοσφαιριστής».


Τι διαθέτει; Εμπνευση, φαντασία, μπορεί να βγάλει μια απίθανη μπαλιά από το πουθενά, μπορεί να σουτάρα από παντού. Εκρηκτικός παίκτης, με άψογη τεχνική κατάρτιση. Ποιος θα ξεχάσει τα νεύρα του Ντάγκλας Κόστα στις ντρίμπλες του νεαρού. Μάλιστα, του επιτέθηκε, αφού δεν μπορούσε να... χωνέψει τι είχε συμβεί. Είναι λες κι έχει μαγνήτη στα πόδια του! Ευφυής, βλέπει γήπεδο όσο λίγοι, οργανωτικός, ένα σύγχρονο 10αρι.

 

Τελευταία Νέα