Η σεζόν των... απαντήσεων

Η σεζόν των... απαντήσεων

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τέσσερις πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, που θέλουν να αφήσουν πίσω τους μία μέτρια σεζόν και να επανέλθουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της νέας σεζόν. Τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, με τους προπονητές να προσπαθούν να «μοντάρουν» τις ομάδες τους με φιλικά παιχνίδια. Όλες ξεκινούν από το μηδέν, αφήνοντας πίσω τους είτε μία επιτυχημένη χρονιά (π.χ. Λέστερ), είτε όχι. Ένα... στοίχημα παραπάνω, όμως, έχουν οι ομάδες που είχαν μία αποτυχημένη σεζόν και ειδικότερα τα αστέρια τους, που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη συνολική μετριότητα. Παίκτες που αφίχθησαν πέρσι το καλοκαίρι για να κάνουν τη διαφορά, αλλά και πρωταγωνιστές προηγούμενων χρόνων, που το 2015-16 βαθμολογήθηκαν... κάτω από τη βάση. Τέσσερις εξ' αυτών δεν είχαν υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα φέτος το καλοκαίρι (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) και θέλουν να... πάρουν το αίμα τους πίσω.

Έντιν Τζέκο
Πέρσι το καλοκαίρι η Ρόμα έσκασε τη «βόμβα» με την απόκτηση του Βόσνιου επιθετικού από την Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Η «προίκα» των 157 γκολ του Τζέκο σε Αγγλία και Γερμανία (Βόλφσμπουργκ) την προηγούμενη 9ετία αποτελούσαν... εγγύηση για λύση του επιθετικού προβλήματος των «τζιαλορόσι», κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και το ξεκίνημά του στο Ολίμπικο ήταν ελπιδοφόρο, με γκολ στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, εντούτοις σε όλη τη σεζόν κινήθηκε σε «ρηχά» νερά.

Προς το τέλος της χρονιάς έχασε και τη θέση του βασικού, ολοκληρώνοντας τη Serie A με απολογισμό οκτώ τερμάτων (πέτυχε και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ). Στο Euro, η Βοσνία δε συμμετείχε, με τον Τζέκο να είναι παρών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της Ρόμα και να θέλει να αποδείξει στον Λουτσιάνο Σπαλέτι πως η περσινή σεζόν ήταν απλή μία κακή παρένθεση. Ήδη, στο τελευταίο φιλικό των Ρωμαίων σημείωσε τέσσερα τέρματα...

Όσκαρ
Ένας από τους πρωταγωνιστές της Τσέλσι στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2014-15, με έξι γκολ και οκτώ ασίστ στο ενεργητικό του. Πέρσι, παρασύρθηκε κι αυτός στην... κατηφόρα των «μπλε», μην μπορώντας να βοηθήσει ιδιαίτερα ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τη θέση του στην εθνική Βραζιλίας, αφού έμεινε εκτός αποστολής από τον Ντούνγκα στο επετειακό Κόπα Αμέρικα.

Ο... αέρας της έλευσης του Αντόνιο Κόντε στο Στάμφορντ Μπριτζ έχει επηρεάσει θετικά τον Όσκαρ, ο οποίος από την πρώτη μέρα δήλωσε θαυμαστής του Ιταλού τεχνικού και του τρόπου παιχνιδιού του με τη «σκουάντρα ατζούρα» στο Euro της Γαλλίας. Επιπλέον, ο Βραζιλιάνος είναι ένας μεσοεπιθετικός με τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο Κόντε από τους ποδοσφαιριστές του σε αυτή τη θέση και η φετινή τους συνύπαρξη στην Τσέλσι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Μέμφις Ντεπάι
34 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε πέρσι το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει από την Αϊντχόφεν τον κορυφαίο νέο παίκτη του κόσμου για το 2015. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του έδωσαν μάλιστα το συμβολικό – για εκείνους – Νο7 στη φανέλα, που στο παρελθόν φόρεσαν οι Μπεστ, Ρόμπσον, Καντονά, Μπέκαμ και Ρονάλντο. Ο συμπατριώτης του, Λουίς Φαν Χααλ, τον είχε μέσα στις πρώτες επιλογές του στο ξεκίνημα της σεζόν (πέτυχε και γκολ απέναντι στην πρώην του ομάδα την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ), όμως σιγά-σιγά ο Ντεπάι «ξεφούσκωνε».

Πάγκος, εξέδρα, ακόμη και στην... U21 αγωνίστηκε ο Ολλανδός, όμως αγωνιστικά δεν μπόρεσε να συνέλθει ποτέ. Ο τελικός απολογισμός του ήταν μόλις δύο τέρματα σε 29 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον ίδιο να ελπίζει σε μία δεύτερη ευκαιρία με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ. Η εθνική Ολλανδίας ήταν απούσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο 22χρονος άσος είχε όλο το χρόνο να δουλέψει και να διεκδικήσει φανέλα βασικού.

Ρικάρντο Μοντολίβο
Όταν το 2012 άφηνε την Φιορεντίνα για λογαριασμό της Μίλαν, οι προσδοκίες για τον Ιταλό μέσο ήταν μεγάλες. Μετά από ένα χρόνο έγινε αρχηγός των «ροσονέρι», όμως έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Τον Μάιο του 2014 υπέστη κάταγμα κνήμης, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες (έχασε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας). Ένας νέος τραυματισμός λίγο μετά την επιστροφή του τον έφερε αρκετά πίσω, με τον ίδιο να μετρά ελάχιστες συμμετοχές τη σεζόν 2014-15.

Πέρσι, πήρε και πάλι φανέλα βασικού, όμως η γενικότερη «κατηφόρα» της Μίλαν πήρε... μπάλα και τον Μοντολίβο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας, εξαιτίας των μέτριων εμφανίσεών του. Παρόλα αυτά, δεν έχασε ούτε μία στιγμή τη θέση βασικού στους «ροσονέρι», ενώ πριν το Euro τραυματίστηκε εκ νέου και απουσίασε από τα γήπεδα της Γαλλίας. Υπό την καθοδήγηση του Βιντσέντζο Μοντέλα (όταν πήγε ο Ιταλός τεχνικός στην Φιορεντίνα το 2012, αποχώρησε ο Μοντολίβο) τόσο ο ίδιος, όσο και η Μίλαν ελπίζουν σε μία αγωνιστική αναγέννηση.

 

Τελευταία Νέα