Βίνσεντ Γιάνσεν: Ο επιθετικός που εντυπωσίασε τον Ποκετίνο

Βίνσεντ Γιάνσεν: Ο επιθετικός που εντυπωσίασε τον Ποκετίνο

Gazzetta team
Βίνσεντ Γιάνσεν: Ο επιθετικός που εντυπωσίασε τον Ποκετίνο

bet365

Η Priya Ramesh γράφει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο επιθετικό της Τότεναμ, Βίνσεντ Γιάνσεν.

Πέρυσι, τέτοια περίοδο ο Γιάνσεν έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας. Οι 12 μήνες που πέρασαν από τότε ήταν εκπληκτικοί. Ο 21χρονος βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ της Eredivisie, ενώ έχει και 3 γκολ σε 5 συμμετοχές με την Ολλανδία. Μοιάζει ο ιδανικός άνθρωπος να διαδεχθεί τους Φαν Πέρσι και Χούντελαρ.

Η άνοδος του Γάνσεν είναι έκπληξη, καθώς ποτέ δεν ήταν από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας στις μικρές ηλικίες. Στη Φέγιενορντ δεν έφτασε ποτέ στην πρώτη ομάδα και το 2013 είχε μείνει ελεύθερος. Όπως, όμως, είπε η οικογένειά του στο περιοδικό Helden, η αισιοδοξία ήταν πάντα από τα ατού του. Το μότο του πάντα ήταν «Komt goed», «όλα θα πάνε καλά». Και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Μόλις έμεινε ελεύθερος υπέγραψε στην Άλμερε, που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Στις επόμενες δύο σεζόν πέτυχε 32 γκολ σε 74 ματς.

Όλοι συμφωνούν ότι η δουλειά του στην προπόνηση κάνει τη διαφορά. Ο Φρεντ Κριμ, που τον προπονούσε στην Άλμερε το αναγνώρισε αμέσως. Ο Γιάνσεν θα μελετούσε τις κινήσεις του Χούντελαρ στον ελεύθερό του χρόνο, ώστε να μάθει να κινείται καλύτερα στον κενό χώρο ή όταν χάνει την κατοχή. Ο Γιάνσεν μελέτησε και τον τρόπο που ο Ντε Γιονγκ τρέχει στην περιοχή, για να βρεθεί στην κατάλληλη θέση για κεφαλιά. Στη συνέχεια δοκίμαζε στην προπόνηση όλα όσα είχε μάθει.

Janssen endured a tough start at AZ Alkmaar

Το καλοκαίρι του 2015 η Άλκμααρ είχε χάσει τους Μπέργκουις και Γιοχάνσον. Ο τεχνικός διευθυντής, Έρνι Στιούαρτ, είχε δει από κοντά τον Γιάνσεν και η αναφορά του ήταν εντυπωσιακή. Ο τεχνικός Γιον φαν ντε Μπρομ τον έπεισε να διαλέξει την ομάδα του και όχι την Χέρενφεν. Το ξεκίνημα στην πρώτη κατηγορία δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς ο Γιάνσεν δεν βρήκε δίχτυα στα 367 πρώτα του λεπτά. Τα πρώτα του γκολ (2) ήρθαν στο παιχνίδι με την Τβέντε. Μετά τη χειμερινή διακοπή, όμως, ήταν που ο Γιάνσεν έμοιαζε ασταμάτητος.

Στα πρώτα 3 ματς του νέου έτους πέτυχε 6 γκολ. Μαζί και το χατ τρικ στο παιχνίδι με την Φέγιενορντ. Κατάφερε να σκοράρει σε 7 συνεχόμενα ματς. Είχε βρεθεί σε πορεία να γίνει ο πρώτος παίκτης σε 52 χρόνια, που φτάνει στα 20 γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Ολλανδία. Έκανε το ντεμπούτο του με την Ολλανδία στο φιλικό με την Γαλλία, ενώ στο επόμενο με την Αγγλία στο Λονδίνο βρέθηκε στην 11άδα του Μπλιντ από το ξεκίνημα. Αναδείχθηκε MVP, άνοιξε λογαριασμό με τους οράνιε, ενώ έδωσε και την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Νάρσιγκ.

Janssen scores during Holland's 2-1 win over England

Δυνατά σημεία

Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια, ενώ μπορεί να σταθεί εύκολα στον ρυθμό της Premier League. Έχει στοιχεία, που κάνουν απρόβλεπτο το παιχνίδι του, όμως αυτό βασίζεται στην απλότητα. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ενώ δεν είναι μόνο καλός σκόρερ, αλλά και καλός πασέρ.

Αδυναμίες

Τα τελειώματά του στην περιοχή είναι εντυπωσιακά, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και εκτός περιοχής. Χρειάζεται δουλειά και στο κοντρόλ, ενώ έχει την κακή συνήθεια να βρίσκεται συχνά σε θέση οφσάιντ.

Είπαν

«Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα στην καριέρα του, που να έχασε την προπόνηση ή να μην προπονήθηκε σωστά. Αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα του: μαχητής. Εκεί κρύβεται και το μεγαλύτερο προσόν του: μπορεί να δουλέψει πολύ σκληρά και δείχνει διάθεση να πιέζει ψηλά», τόνισε ο Γκαστόν Τάουμεντ, πρώην προπονητής του στη Φέγιενορντ.

Ξέρατε ότι...

Ο αθλητισμός κυλάει στις φλέβες του. Η μητέρα του, Άνεμαρι, κέρδισε τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην κολύμβηση και ένα χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχε αναδειχθεί μέχρι και καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στην Ολλανδία το 1982. Η μικρότερη αδερφή του, Φριδερίκη, είναι επίσης κολυμβήτρια, εκπροσωπώντας την Ολλανδία στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2015.

 

Τελευταία Νέα