Πώς ο Ρονάλντο κέρδισε τον Μπέιλ

Gazzetta team
Πώς ο Ρονάλντο κέρδισε τον Μπέιλ

bet365

Ο Gary Parkinson γράφει για αυτά που είδαμε στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουαλία για τα ημιτελικά του EURO.

Στη μάχη των δύο επιθετικών της Ρεάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία στο EURO και έβαλε τέλος στην πορεία του Μπέιλ και των συμπαικτών του. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να κάνουμε τη μάχη δύο ομάδων, μάχη δύο παικτών, όμως ήταν δύσκολο να μην το κάνει κανένας στην προκειμένη περίπτωση.

Τα πράγματα διογκώθηκαν, καθώς από την Ουαλία έλειπε ο Ράμσεϊ, ενώ από την Πορτογαλία ο Πέπε. Δυστυχώς για τους Ουαλούς η απουσία του πρώτου αποδείχθηκε πολύ πιο σημαντική. Οι Πορτογάλοι κράτησαν για τρίτη φορά το μηδέν, τη στιγμή που η Ουαλία έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν.

Από τους Ουαλούς έλειψε και ο Μπεν Ντέιβις, με τους Κόλινς και Κινγκ να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπρούνο Άλβες αντικατέστησε τον Πέπε, με τους Γκερέιρο και Ντανίλο να ξεκινούν στο ματς.

Οι Πορτογάλοι σεβάστηκαν του Ουαλούς, κάτι που φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Το πλάνο ήταν απλό: θα άφηναν την πρωτοβουλία στους παίκτες του Κόουλμαν και θα προσπαθούσαν να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στα πρώτα 15' δεν είχαμε τίποτα αξιοσημείωτο, με τον Μπέιλ να έχει τις δύο πρώτες ευκαιρίες στο ματς.

Όσο πλησιάζαμε στο 30' είχε γίνει εμφανές ότι και οι δύο ομάδες προτιμούσαν να παίζουν με μακρινές μπαλιές, προκειμένου να ξεφύγουν από το πολυπρόσωπο κέντρο. Καμία, όμως, δεν κατάφερε να δημιουργήσει.

Η δουλειά στο κέντρο στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίως ανασταλτική. Η δουλειά του Αντριέν Σίλβα βοήθησε πολύ την Πορτογαλία, αποφεύγοντας το λάθος. Ο Ρονάλντο περιορίστηκε και είχε μόλις 21 επαφές με την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ουαλοί μπήκαν με διάθεση να πιέσουν. Είχαν περισσότερη κατοχή, ολοκλήρωσαν περισσότερες πάσες, όμως στην επίθεση δεν έκαναν τίποτα. Μέσα σε 10', μάλιστα, ήταν ήδη με δύο γκολ στην πλάτη. Αρχικά ο Ρονάλντο... πέταξε, για να κάνει το 1-0 και να πιάσει τον Πλατινί με 9 γκολ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, πριν ο Νάνι κάνει το 2-0 στιγμές αργότερα.

Η απάντηση του Κόουλμαν έδειξε σημάδια πανικού, αναλόγως με την οπτική του καθενός. Μέσα σε 8' έκανε τρεις αλλαγές, αλλάζοντας το σύστημα τουλάχιστον δύο φορές. Αρχικά, έβαλε τον Βόουκς στη θέση του Λέντλεϊ, ενώ στη συνέχεια τον Τσερτς στη θέση του Ρόμπσον-Κανού. Τέλος, θυσίασε την 3άδα στην άμυνα, βάζοντας τον Γουίλιαμς αντί του Κόλινς.

Σε ατομικό επίπεδο οι αλλαγές έβγαζαν νόημα, όμως οι Ουαλοί ήταν απογοητευμένοι και στο τέλος τίποτα δεν δούλεψε. Ο Βόουκς βρέθηκε σε επικίνδυνες θέσεις, όμως ο Τσερτς δεν έκανε ούτε τελική προσπάθεια. Στην ουσία ο Κόουλμαν έδειξε ότι δεν υπάρχει Plan B. Τελικά, εκείνο που έλειψε από την Ουαλία ήταν ο Ράμσεϊ. Ο Γουίλιαμς στα 25' που έπαιξε δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 76', για να δούμε τη δεύτερη τελική προσπάθεια των Ουαλών με τον Μπέιλ. Αν και οι Ουαλοί είχαν περισσότερες σωστές πάσες από τους Πορτογάλους, η πλειοψηφία ήταν σε ακίνδυνες περιοχές.

Η Πορτογαλία είχε λιγότερη κατοχή (44%), όμως ήταν πιο επιθετική. Είχε 72 πάσες στο 1/3 της επίθεσης σε σχέση με τις 54 των Ουαλών. Και το πιο σημαντικό: είχαν υπερδιπλάσια σουτ (18 συνολικά – 6 εντός εστίας) σε σχέση με την Ουαλία (6 συνολικά – 3 εντός εστίας). Όλα των Ουαλών, μάλιστα, ήταν από μακρινές αποστάσεις. Στο τέλος, ο Ρονάλντο είχε 9 τελικές προσπάθειες.

 

Τελευταία Νέα