Γαλλία - Γερμανία, ματσάρες κι εφιάλτες!

Gazzetta team
Γαλλία - Γερμανία, ματσάρες κι εφιάλτες!

bet365

Γαλλία - Γερμανία, ένα μεγάλο ραντεβού με... εφιαλτικές αναμνήσεις! Από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπατιστόν στην τρομοκρατική επίθεση του Νοεμβρίου!

«Ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Μουντιάλ εξακολουθεί να μας πονάει ακόμα. Αυτή είναι η στιγμή να επανορθώσουμε για εκείνη την ήττα» τόνισε ο Σισοκό για να προσθέσει ο Γιορίς «Μαθαίνεις πάντα από τα λάθη και τις ήττες. Ηταν πιο έμπειρη ομάδα στο Μουντιάλ, αλλά νομίζω πως η ομάδα έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο». Γαλλία - Γερμανία σε έναν πρόωρο τελικό και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στρέφει τα φώτα πάνω του! Η τελευταία φορά πάντως που οι δυο τους τα είπαν ήταν... εφιαλτική και κανείς δεν θέλει να θυμάται το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου!

Ωρα 21:36 Γαλλίας! Ο Ολάντ «παγώνει» στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για το τρομοκρατικό «χτύπημα»! Η «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης». Όλα άρχισαν από την επίθεση που σημειώθηκε στο «Stade de France», όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλία - Γερμανία. Το 2-0 το ξέχασαν όλοι, αυτά που ακολούθησαν θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας. Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και ο φόβος φώλιασε στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων!

Το πρώτο ραντεβού τους ήταν στο Μουντιάλ του 1958, στον τελικό των... απογοητευμένων, με τη Γαλλία να επικρατεί 6-3 και να κατακτά την 3η θέση! Ωστόσο, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τη συνάντηση του 1982 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας! Σεβίλλη, Σάντσες Πιθχουάν, όμως η εξωτική Ανδαλουσία πάγωσε με το δολοφονικό χτύπημα του Σουμάχερ στον Μπατιστόν. Φόβος... Ο Πλατινί στο φορείο να προσπαθεί να δει αν ο συμπαίκτης του ζει... Ο Μπατιστόν, έχει χάσει τις αισθήσεις του, διακομίζεται στο νοσοκομείο και η τύχη του χαμογελά!

Επειτα από έρευνα ισπανικού Πανεπιστημίου, το «Γαλλία-Γερμανία» χαρακτηρίσθηκε ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα που προσέφερε η Ανδαλουσία στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία! Οι Γάλλοι είχαν βρεθεί μια ανάσα από τη νίκη, αφού στο 101' βρισκόταν 3-1 μπροστά στο σκορ με δυο τέρματα των Τρεζόρ, Ζιρές! Ρουμενίγκε – Φίσερ έφεραν τα πάνω – κάτω και στα πέναλτι οι Γερμανοί πήραν την πρόκριση!

Οι δυο τους τα είπαν και στο Μουντιάλ στο Μεξικό! 26 Ιουνίου, Γουαδαλαχάρα, η Γαλλία αναζητά εκδίκηση, αλλά στο 9' βλέπει την πλάτη των Δυτκογερμανών, από το τέρμα του Μπρέμε! Ο Φέλερ στο 89' σφράγισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό!

Οι Γάλλοι δεν μπορούν να ξεχάσουν και το ραντεβού στη Βραζιλία! Στο Μαρακανά ο Χούμελς φροντίζει στο 12ο λεπτό να βάλει τέλος στα όνειρα των Γάλλων για κάτι περισσότερο. Ο Μπενζεμά προσπάθησε, αλλά ακόμα και στο 94' ο Νόιερ φρόντισε να κρατήσει το μηδέν!

Οι αριθμοί της μάχης!

Η Γαλλία δεν έχει καταφέρει ποτέ να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τέσσερα μεγάλα ραντεβού με τη Γερμανία!

Η Γερμανία έφτασε σε ημιτελικό σε έξι διαδοχικά μεγάλα τουρνουά, το καλύτερο σερί (WC 2006, EURO 2008, WC 2010, EURO 2012, WC 2014, EURO 2016) ευρωπαϊκής ομάδας

Η Γερμανία έχει μόλις μια ήττα στα 18 τελευταία παιχνίδια της σε μεγάλες διοργανώσεις

Οι Τρικολόρ εντός έδρας μετρούν 15 νίκες σε 17 ματς (σε Euro, Μουντιάλ) , έχοντας και δυο ισοπαλίες. Η τελευταία τους ήττα τον Ιούλιο του 1960!

Η Γαλλία έχει να βρεθεί σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης από το Μουντιάλ του 2006! Τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες φορές κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό!

 

Τελευταία Νέα