Βάρντι: Τρελός ή μάγκας;

Βάρντι: Τρελός ή μάγκας;

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος μπερδεύεται και αποθεώνει την άρνηση του Τζέιμι Βάρντι να πάει στην Αρσεναλ και την απόφαση να παραμείνει στη Λέστερ, όπου θα είναι για πάντα ήρωας.

Είσαι 29 ετών. Η ζωή σου γυρίζεται ταινία κανονικότατα. Εχεις κάνει κάτι μαγικό και έχεις βρεθεί από το χαρτζιλίκι και το μεροκάματο, να είσαι πρωταθλητής Αγγλίας και μάλιστα με την ταπεινή Λέστερ. Και από εκεί πας στο EURO και σκοράρεις στην πρώτη σου φορά ως βασικός εκεί. Και να που σε καλεί κοτζάμ Αρσεναλ. Ναι, φίλε μου. Αυτή είναι η ευκαιρία της καριέρας, της ζωής σου ολάκερης. Και τι κάνειςε; Απαντάς αρνητικά. Κάνεις την τρέλα σου γι’ ακόμα μία φορά. Γυρνάς την πλάτη στα φράγκα, τη δόξα και αποφασίζεις να μείνεις στο σπίτι σου και να γίνεις ήρωας για πάντα. Είσαι ή χαζός ή μεγάλος μάγκας. ‘Η και τα δύο φυσικά, αλλά για την οικονομία της ιστορίας σε χρίζουμε το δεύτερο. Όχι τίποτ’ άλλο, μα θέλει πολλά κιλά να… κουβαλάς, για να το πεις αυτό το ΟΧΙ…

To «Sky Sports» ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τον λόγο της άρνησης του Τζέιμι Βάρντι. Λογικό είναι αυτό που γράφει. Οτι ο Αγγλος σέντερ φορ δεν θέλησε να μετακομίσει στο Λονδίνο, επειδή ο Αρσέν Βενγκέρ δεν του έδινε εγγυήσεις βασικού, αλλά και δεν του εξηγούσε πως ακριβώς θα τον χρησιμοποιούσε. Και ο ίδιος θεώρησε ότι εάν πήγαινε στην Αρσεναλ, θα αισθανόταν ανασφάλειες αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού και το σύστημα. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν του ταιριάζει μία ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας. Ότι εκεί θα έχανε μεγάλο κομμάτι από τα δικά του μεγάλα όπλα.

Το νεύρο, το γκάζι, το χτύπημα στον ανοικτό χώρο. Αυτά δεν θα μπορούσε να τα ξεδιπλώσει στους Κανονιέρηδες. Ετσι το σκέφτηκε και άδικο δεν μπορείς να του δώσεις. Από την άλλη βέβαια, όσες φορές έπαιξε με το εθνόσημο, με τα Λιοντάρια που συνήθως έχουν την κατοχή στα ματς τους, μία χαρά τα πήγε. Και τη μπάλα έσπασε στους πλαϊνούς και χώρο να τρέξει βρήκε, ενώ συμμετείχε μία χαρά στην κυκλοφορία και ειδικά όταν είχε πιο πίσω του να τον βοηθάει τον Στάριτζ. Ο Βενγκέρ λοιπόν κάπως θα έβρισκε τον τρόπο να τον χωρέσει όπως πρέπει στην ομάδα του. Κάτι θα είδε παραπάνω. Και από τη μία άποψη είναι κρίμα που δεν πήγε, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος και όλοι εμείς το ταβάνι του.

Και κάπως έτσι έμεινε στη Λέστερ και υπέγραψε και για τέσσερα χρόνια. Λιγότερα χρήματα, λιγότερη δόξα στις λαϊκές μάζες. Ετσι όμως έδειξε ότι είναι άνθρωπος έξυπνος, μετρημένος, συνετός και χωρίς την σκοτεινή ματαιοδοξία. Αυτήν την τελευταία που αποκτούν οι ποδοσφαιριστές (σ.σ.: και είναι λογικό άλλωστε, θα συνέβαινε στον οποιονδήποτε από εμάς), όταν κάνουν κάτι σπουδαίο, έστω και εφήμερο. Ο Βάρντι άραξε στα σίγουρα και θα παλέψει για τα σπουδαία στο Champions League. Εχει καλό δρόμο και στόχο μπροστά του και μπορεί κάλλιστα να γίνει τρελός ήρωας στα δικά τους τα μέρη.

Αλλωστε με την παράδοξη απόφαση του αυτή επιβεβαίωσε ότι είναι… λαϊκός άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από κάποια έπαρση (σ.σ.: φαίνεται στο πρόσωπο, το στιλ του, στον τρόπο που πανηγυρίζει), είχε ιδιαίτερη εμφάνιση και συμπεριφορά και αναγνωρίζεται από τους υπόλοιπους σαν σπουδαίο πρόσωπο. Αυτός δηλαδή που στο λεξικό είναι ο ορισμός για τον… μάγκα!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος