Μέσι, στο Νο1 της Αργεντινής

Μέσι, στο Νο1 της Αργεντινής

Μέσι, στο Νο1 της Αργεντινής

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε δικό του το Νο1 όλων των εποχών της Αργεντινής και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον 29χρονο μάγο και τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της Αλμπισελέστε.

Πριν δέκα περίπου χρόνια ο σήμερα απόλυτος σταρ της έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών και μόλις δύο λεπτά αφού μπήκε αλλαγή αποβλήθηκε. Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική καθώς μετά το πρώτο γκολ με την Κροατία ο αριστεροπόδαρος μάγος σκοράρει με απόλυτη συνέπεια και παρότι δεν κατάφερε να χαρίσει στην χώρα του το Mundial της Βραζιλίας οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακή. Σε μια εποχή που έχουμε συνηθίσει παίκτες του σήμερα να σπάνε ατομικά ρεκόρ που κρατούσαν πολλά χρόνια, ο Μέσι στον ημιτελικό του Copa America Centenario πέρασε στην ιστορία και της Εθνικής Αργεντινής. Στο πρώτο μέρους του αγώνα με τις ΗΠΑ πέτυχε με τηλεκατευθυνόμενο φάουλ, που ήταν από τα καλύτερα στην καριέρα του, το γκολ Νο55 και άφησε για πάντα πίσω στον μύθο, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, και έκανε δική την πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών.

Δύο καλοκαίρια μετά την απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην παράταση από την Γερμανία και ένα από την ήττα στα πέναλτι από την Χίλη στον τελικό του Copa America, ο Μέσι δείχνει αποφασισμένος να πανηγυρίσει τίτλο με την Αλμπισελέστε. Αν και έχασε τον πρώτο ματς του Centenario, μπήκε αλλαγή και έκανε χατ-τρικ και σκοράροντας σε προημιτελικά και ημιτελικά έκανε την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο φιναλίστ. Ηδη έχει 5 γκολ στο τουρνουά, 55 συνολικά σε 122 αγώνες με το Εθνόσημο και το 2016 είναι μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές του ever με την Αργεντινή μετά το 2012 και το 2014.

«Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα τον Μπατιστούτα και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, είναι ένα ρεκόρ που είναι και δικό τους» είπε ο Μέσι που την Παρασκευή (24/06) κλείνει τα 29 του. Ο Μπατιστούτα σκόραρε 54 φορές σε μόλις 78 παιχνίδια με τη φανέλα της Αργεντινής, με την Ομοσπονδία να μην μετρά τα 2 τέρμα σε βάρος της youth team της Σλοβακίας το 1995.

Ο Batigol έπαιξε στην Αλμπισελέστε από το 1991 μέχρι το 2002 κατακτώντας τα Copa America του 1991 και του 1993 και πετυχαίνοντας χατ-τρικ στα Mundial του 1994 (Ελλάδα) και του 1998 (Τζαμάικα). Αρκετά κάτω από τον Μπατιστούτα, βρίσκεται ο Ερνάν Κρέσπο με 35, ένα πάνω από τους Ντιέγο Μαραντόνα και Σέρχιο Αγουέρο που έχουν από 34. Στην τελευταίαες θέση της πρώτης 6άδας βρίσκεται ακόμα ένας παίκτης του σήμερα, ο Γκονσάλο Ιγουαΐν της Νάπολι που έβαλε δύο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έφτασε τα 31.

Από τα 55 γκολ του Μέσι, τα 27 έχουν μπει σε φιλικά, τα 15 σε αγώνες προκριματικών και 8 σε Copa America και 5 σε Mundial. Τα 44 τέρματα έχουν έρθει σε αγώνες που ήταν βασικός και τα 11 σαν αλλαγή. Σε αυτή τη διαδρομή, έχει σημειώσει 4 χατ-τρικ, 6 φορές έχει βάλει 2 γκολ και σε 31 παιχνίδια βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα μία φορά. Τα 44 μπήκαν από open-play τα 11 από το σημείο του πέναλτι. Αγαπημένες του αντίπαλοι είναι η Βραζιλία και η Παραγουάη κόντρα στις οποίες έχει σκοράρει από 4 φορές και σε βάρος 7 διαφορετικών χωρίς έχει βάλει 3 γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης