Οι διασυρμοί του Κόπα Αμέρικα

Gazzetta team
Οι διασυρμοί του Κόπα Αμέρικα

bet365

Με αφορμή το 7-0 της Χιλής επί του Μεξικού, θυμόμαστε τις 10 πιο εμφατικές νίκες στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η Χιλή νίκησε 7-0 το Μεξικό. Ηταν πραγματικά ένα απίστευτο αποτέλεσμα, μιας και οι ηττημένοι είχαν παρουσιάσει μία εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ οι νικητές δεν έπειθαν. Οι Χιλιανοί έτσι πέρασαν στα ημιτελικά και βρίσκονται δύο βήματα από το να κρατήσουν το δικό τους στέμμα. Παραδόξως, αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν το πιο μεγάλο σε αγώνα για το Κόπα Αμέρικα, αλλά το 10ο. Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες εννέα μεγαλύτερες συντριβές στην 100χρονη ιστορία του θεσμού...

* Μετράνε με αύξουσα σειρά και με βάση τη διαφορά των γκολ και όχι τα γκολ συνολικά!

9. Και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα (7-0) η Χιλή ήταν εκείνη που διέλυσε τη Βενεζουέλα. Συνέβη το 1979 και οι Παρέδο, Ρίβας σημείωσαν από δύο γκολ (από ένα Βελίσ, Σότο, Γιάνιες). Η κούπα πήγε στην Παραγουάη.

8. Το 1924 διοργανώτρια ήταν η Ουρουγουάη που τα σάρωσε όλα. Αρχικά με το γεμάτο 7-0 επί του Εκουαδόρ (χατ τρικ ο Βαρέλα, δύο οι Πόρτα, Γκαμπέτα και ένα ο Σαπιράιν) και εν συνεχεία κατακτώντας και το τρόπαιο.

7. Το 1945 μπορεί να το πήρε η Ουρουγουάη, αλλά εκείνο που έκανε πάταγο, ήταν το τρελό 9-1 της Αργεντινής επί της Κολομβίας με τους Ποντόνι, Μπέντες, Φερέρο να βάζουν από δύο και τους Μαρτίνο, Μπογιέ, Λουστάου να προσθέτουν από ένα.

6. Στα γήπεδα της Χιλής το 1926 η Αργεντινή σημείωσε τον πρώτο μεγάλο θρίαμβο της, καθαρίζοντας με 8-0 την Παραγουάη. Ο Σόσα έβαλε τέσσερα γκολ, ο Ντελγάδο δύο και από ένα οι Τσέρο, Ντε Μιγκέλ. Στον τελικό όμως ηττήθηκε από την Ουρουγουάη.

5. Στο Περού το 1957 ο τίτλος κατέληξε στην Αργεντινή, αλλά η Βραζιλία έκανε σαματά με το 9-0 επί της Κολομβίας. Σούπερ σταρ ο Εβαρίστο της Μπαρτσελόνα που έβαλε πέντε γκολ, ακολούθησε με δύο ο Ντιντί και με ένα οι Ζιζίνιο, Πέπε.

4. Το 1949 η Βραζιλία τα έκανε όλα τέλεια. Οχι μόνο σήκωσε την κούπα, αλλά φρόντισε να... κεράσει και το σούπερ 10-1 τους Βολιβιανούς. Ο Νινίνιο πανηγύρισε το χατ τρικ και οι Κλαούντιο, Σιμάο, Ζιζίνιο έβαλαν από δύο, με τον Ζάιρ να βάζει ένα.

3. Η Ουρουγουάη διέλυσε με 9-0 την Βολιβία το 1927, αλλά τελικά δεν πήρε το τρόπαιο, χάνοντας στον τελικό. Χατ τρικ έβαλαν οι Πετρόνε, Φιγκέιρα, ενώ Αρεμόν, Κάστρο και Σκαλόνε πρόσθεσαν από ένα.

2. Το περίεργο με το τουρνουά του 1975 ήταν ότι η Αργεντινή δεν μπόρεσε καν να προκριθεί από τον όμιλο. Ωστόσο, πρόλαβε να διαλύσει με 11-0 το Εκουαδόρ. Ο Κίλερ έβαλε χατ τρικ, δύο έβαλαν οι Κέμπες, Σανάμπρια και από ένα οι Αρντίλες, Γκαγιέγο, Μπόβεδα και Λούκε.

1. Ωσπου φτάσαμε στην μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία. Τη σημείωσε η Αργεντινή επί του Εκουαδόρ το 1942. Σε εκείνο το τρελό 12-0 απόλυτος άρχοντας ήταν ο Μορένο με τα πέντε γκολ. Ενα λιγότερο έβαλε ο Μασαντόνιο και Γκαρθία, Πεδερνέρα, Περούκα πρόσθεσαν από ένα.

 

Τελευταία Νέα