Ο... άστοχος Ρονάλντο

Ο... άστοχος Ρονάλντο

Gazzetta team
Ο... άστοχος Ρονάλντο

bet365

Ο Joe Brewin γράφει στο FourFourTwo για την αναποτελεσματικότητα και την αστοχία του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία.

Ίσως, όπως κάποιος επισήμανε στο twitter, οι θεοί της Ισλανδίας να είναι πραγματικοί. Σίγουρα, οι Σκανδιναβοί θα έχουν μία αίσθηση ότι το κάρμα ήταν μαζί τους μετά την ισοπαλία της Πορτογαλίας με την Αυστρία και το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην 128η συμμετοχή του, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ, ο επιθετικός της Ρεάλ ήταν ο μοιραίος. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στη διοργάνωση επιχείρησε 10 σουτ, χωρίς να βρει δίχτυα και το πιο σημαντικό: αστόχησε στο τέλος από την άσπρη βούλα.

Ο Ρονάλντο είχε προκαλέσει με τα σχόλιά του για τους Ισλανδούς και την «κακή νοοτροπία» τους, έτσι ήταν λογικό τα αρνητικά σχόλια να κάνουν θραύση στα social media μετά την ισοπαλία με την Αυστρία. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς ναι μεν σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες. Πλέον, έχει 36 εκτελέσεις φάουλ με την Πορτογαλία σε μεγάλες διοργανώσεις, όμως ούτε μία φορά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα...

Ο Ρόναλντο σπάνια δημιουργεί για αυτή την Πορτογαλία, που κινείται γύρω του και αυτό φάνηκε και με το παραπάνω: δείτε τις πάσες του από τα δεξιά και πόσες έκανε προς τα πίσω.

Έτσι, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία για τους συμπαίκτες του σε ανοιχτό παιχνίδι, ενώ δεν προσπάθησε να ντριμπλάρει ούτε μία φορά έναν αντίπαλό του!

Δεν ήταν ο μοναδικός, που απογοήτευσε από την ομάδα του φυσικά. Οι Πορτογάλοι έκαναν 23 σουτ και μόλις 6 από αυτά βρήκαν στόχο. Η κεφαλιά του Νάνι σταμάτησε στο δοκάρι στην πιο καθαρή ευκαιρία μέχρι το πέναλτι. Ο Ρονάλντο, πλέον, έχει επιχειρήσει 97 σουτ σε EURO, 45 περισσότερα από τον δεύτερο της λίστας, Τιερί Ανρί.

Ένα από τα ανορθόδοξα της διοργάνωσης είναι ότι αν η Πορτογαλία τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου, τότε πιθανότατα θα έχει και καλύτερη κλήρωση στους «16». Αν κατακτήσει την πρώτη θέση, θα βρει απέναντί της τον δεύτερο του ομίλου της Ιταλίας, που πιθανότατα θα είναι το Βέλγιο, ενώ η δεύτερη θέση θα φέρει τον δεύτερο του ομίλου της Αγγλίας (λογικά Ουαλία ή Σλοβακία). Αν οι Πορτογάλοι κερδίσουν την Ουγγαρία την τελευταία αγωνιστικά, θα βρεθούν στην κορυφή του ομίλου.

 

Τελευταία Νέα