Euro... γκολάρες (10-1)

Gazzetta team
Euro... γκολάρες (10-1)

bet365

Το FourFourTwo σας παρουσιάζει τις 50 γκολάρες που έγραψαν την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Η κεφαλιά του Αγγελου και η... κανονιά του Φαν Μπάστεν.

10. Γιαν Γένσεν, Δανία-Γερμανία, 1992

Από τις... παραλίες στα γήπεδα της Σουηδίας και στην κορυφή της Ευρώπης! Οι Δανοί διέλυσαν κάθε προγνωστικό και κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής στον Τελικό ο Γένσεν, ο οποίος με μια γκολάρα στο 18' κόντρα στους Γερμανούς άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο

9. Αλαν Σίρερ, Αγγλία - Ολλανδία, 1996

Ισως το καλύτερο ματς των Αγγλων σε τελική φάση Euro, με τα Λιοντάρια να κάνουν πλάκα στην άμυνα των Ολλανδών! Στο τρίτο γκολ χάθηκε η μπάλα, και ο Σίρερ με... άπιαστο πλασέ σφράγισε τη νίκη της Αγγλίας (4-1)

8. Μανίσε, Πορτογαλία - Ολλανδία, 2004


Τι γκολάρα έβαλε ο Μανίσε!!! Σήκωσε την Πορτογαλία στο πόδι με ένα από τα καλύτερα τέρματα που μπήκαν ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης. Πήρε την μπάλα στα πλάγια και με έναν κεραυνό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης!

7. Τόμας Μπρολίν, Σουηδία-Αγγλία, 1992

Ο Τόμας Μπρολίν ήταν στους πρώτους σκόρερ του Euro, πέτυχε γκολ στα ημιτελικά κόντρα στους Γερμανούς, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την ομάδα του στην πηγή! Βέβαια, κανείς δεν ξεχνά τη γκολάρα του απέναντι στην Αγγλία, με τους Σκανδιναβούς να κάνουν την ανατροπή και να επικρατούν 2-1!

6. Αγγελος Χαριστέας, Ελλάδα - Πορτογαλία, 2004

Ο Αγγελος της Ελλάδας! Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ... σόκαρε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα, το έκανε και στον τελικό! Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο Euro ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού, αφού με κεφαλιά... κανονιά έστειλε την Ελλάδα στους επτά ουρανούς

5. Κάρελ Πομπόρσκι, Τσεχία - Πορτογαλία, 1996

Απίθανο γκολ.... Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίθανο τέρμα του στο ματς με την Πορτογαλία. Κάνει άνω - κάτω τους Ιβηρες, δυο αντίπαλοι ψάχνονται και με ένα απίθανο σκαφτό τελείωμα αποθεώνεται από χιλιάδες οπαδούς!


4. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Σουηδία - Γαλλία, 2012


Θα μπορούσε να ήταν και στην κορυφή της σχετικής λίστας, γιατί μόνο Ζλάταν μπορεί να βάλει τέτοια απίθανα γκολ! Κόντρα στους Γάλλους πέτυχε ένα... εξωφρενικό τέρμα, αφήνοντας άφωνο τον πλανήτη. Πολλοί το χαρακτήρισαν ισάξιο τεχνικά με αυτό του Φαν Μπάστεν. Δεν έχουν άδικο...

3. Πολ Γκασκόιν, Αγγλία - Σκωτία, 1996


Ο ένας και μοναδικός, Πολ Γκασκόιν, ο οποίος είχε ταλέντο όσο λίγοι στο ποδόσφαιρο. Οι ενέργειες του εντός γηπέδου μοναδικές και το γκολ του κόντρα στους Σκωτσέζους πέρασε στην ιστορία, όπως άλλωστε και ο πανηγυρισμός του με τον Τέντι Σέριγχαμ. «Ο Γκάζα δεν είναι πλέον χοντρός, μεθυσμένος, ηλίθιος, είναι στην πραγματικότητα μια ποδοσφαιρική ιδιοφυία» τόνισε η Daily Mirror.

England

2. Αντονιν Πανένκα, Τσεχοσλοβακία - Δυτ. Γερμανία, 1976


Τα λόγια είναι περιττά... Το πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα στους Γερμανούς πέρασε στην ιστορία και η κίνησή απέκτησε το όνομά του. Αρκετοί προσπαθούν να τον μιμηθούν, λίγοι το πετυχαίνουν! «Αρχισα στις προπονήσεις, το έκανα στα φιλικά κι έπειτα στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ημουν τόσο σίγουρος και το έκανα και στο Euro» είχε τονίσει ο Πανένκα.

1. Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ολλανδία - ΕΣΣΔ, 1988


Μάρκο Φαν Μπάστεν εσύ σούπερ σταρ! Ο Ολλανδός είδε από τον πάγκο την ομάδα του να χάνει στην πρεμιέρα από την ΕΣΣΔ, ωστόσο στον τελικό πήρε την εκδίκησή του. Με μια βολίδα διέλυσε τον Ντασάεβ και χάρισε στην Ολλανδία τον μοναδικό μεγάλο τίτλο. «Περίμενα τη στιγμή, όταν κατάλαβα πως έφτασε δεν το σκέφτηκα καθόλου...»

 

Τελευταία Νέα