Euro... γκολάρες (20-11)

Gazzetta team
Euro... γκολάρες (20-11)

bet365

Το FourFourTwo σας παρουσιάζει τις 50 γκολάρες που έγραψαν την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Το χατ τρικ του Πλατινί που πέρασε στην ιστορία

20. Ρέι Χάτον, Ιρλανδία - Αγγλία, 1988

Η Ιρλανδία μπορεί να μην πέρασε τη φάση των ομίλων, αλλά η γκολάρα του Χάτον θα μείνει στην ιστορία των Euro. Mια καρφωτή κεφαλιά του Ιρλανδού που πάγωσε τους Βρετανούς

19. Ολιβερ Μπίρχοφ, Γερμανία - Τσεχία, 1996

Golden goals, το θυμάστε; Στην πρώτη διοργάνωση που συνέβη ήταν στο Euro του 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας! Στον τελικό με την Τσεχία, ο Ολιβερ Μπίρχοφ ήρθε από τον πάγκο και με ένα υπέροχο τέρμα έδωσε στους Γερμανούς το τρόπαιο!

18. Αλφόνσο, Ισπανία - Σερβία, 2000

Σο 89' οι Σέρβοι κέρδιζαν τους Ιβηρες με 3-2, ωστόσο το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν την πρωτιά στον όμιλο! Ο Μεντιέτα στο 90' ισοφάρισε από την άσπρη βούλα και στο 90+5' ο Αλφόνσο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 4-3. Και τι τέρμα...

17.Λάντισλαβ Γιουρκέμικ, Τσεχοσλοβακία - Ιταλία, 1980

Τέσσερα χρόνια έπειτα το χρυσό, η Τσεχοσλοβακία μπήκε ξανά στους κορυφαίους, αυτή τη φορά πήρε την τρίτη θέση. Ολοι θα θυμούνται στον μικρό τελικό με τους Ιταλούς τη γκολάρα ενός αμυντικού, του Λάντισλαβ Γιουρκέμικ, ο οποίος με κεραυνό πέτυχε το πιο ωραίο τέρμα της διοργάνωσης!

16. Πιέτρο Αναστάζι, Ιταλία - Γιουγκοσλαβλια, 1968

Τελικός... Νο2 στη Ρώμη, όπου η Ιταλία φιλοξενεί τη Γιουγκοσλαβία. Οι Γιουγκοσλάβοι στο δεύτερο ματς έπαιξαν χωρίς αλλαγή, ενώ οι Ιταλοί είχαν τρεις... αλλαγές! Αποκάλυψη όμως δεν ήταν ο Ρίβα και ο Ματσόλα, αλλά ο Αναστάζι που με ένα υπέροχο γκολ σφράγισε τον τίτλο!

15. Νταβόρ Σούκερ, Κροατία - Δανία, 1996

Ο Σμάιχελ ακόμα προσπαθεί να καταλαβει πως η εστία του παραβιάστηκε από τον Νταβόρ Σούκερ.Ο Κροάτης βρέθηκε τετ α τετ και με ένα απίθανο κρέμασμα δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης! Οι Κροάτες διέλυαν τους πρωταθλητές Ευρώπης με 3-0!

14. Μάριο Μπαλοτέλι, Ιταλία - Γερμανία, 2012

Γιατί πάντα αυτός... Ο Σούπερ Μάριο κάνει τα δύσκολα εύκολα και οι Γερμανοί το κατάλαβαν καλά στον ημιτελικό! Απίθανη η ασίστ του Μοντολίβο, τρελό γκολ του Μπαλοτέλι!!!

13. Μαρθελίνο Μαρτίνεθ, Ισπανία - ΕΣΣΔ, 1964

Ο παίκτης που με το μοναδικό του γκολ χάρισε το πρώτο τρόπαιο στους Ισπανούς κόντρα στη Σοβιετική Ενωση στο κατάμεστο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Μια απίθανη κεφαλιά έφερε την κούπα!

12 - 11. Μισέλ Πλατίνι, Γαλλία - Γιουγκοσλαβία, 1980

Μπορεί τα φώτα να χαμήλωσαν για τον Μισέλ Πλατινί λόγω του σκανδάλου, αλλά δεν παύει να είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ποιος μπορεί να λησμονήσει το τρελό χατ τρικ του κόντρα στη Γιουγκοσλαβία! Ηταν ένας τεράστιος σκόρερ που μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με όλους τους τρόπους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα