Euro... γκολάρες (40-31)

Gazzetta team
Euro... γκολάρες (40-31)

bet365

Το FourFourTwo σας παρουσιάζει τις 50 γκολάρες που έγραψαν την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Aπό τον Ρούνεϊ και τον Σίρερ στον Ρατς!

40. Γουέιν Ρούνεϊ, Αγγλία - Κροατία 2004

"Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει;", αναρωτήθηκε ο Τζον Μότσον για τον τότε 18χρονο Ρούνεϊ για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα στην φάση των ομίλων του Euro 2004 για την Αγγλία. Ήταν ο παίκτης του τουρνουά μέχρι να χτυπήσει στα προημιτελικά. Με τέσσερα γκολ και ένα τρομερό σουτ για να κάνει το 2-1.

39.Βίλι φαν ντε Κέρκχοφ, Ολλανδία - Δυτική Γερμανία, 1980

Με τον Μπερντ Σούστερ να κινεί τα νήματα στο γήπεδο, τον Κλάους Άλοφς να κάνει χατ τρικ και τον νεαρό Λόταρ Ματέους να κάνει το ντεμπούτο του, ερχόμενος από τον πάγκο, η Δυτική Γερμανία είχε αρκετά καλά στοιχεία κόντρα στους Ολλανδούς. Ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε. Ένα πέναλτι του Τζόνι Ρεπ και μία κίνηση από τον Φαν Ντε Κέρκοφ άλλαξαν τα δεδομένα και έδωσαν ένα αλλιώτικο τέλος για τους επίδοξους πρωταθλητές.

38. Μίκαελ Μπάλακ, Γερμανία- Αυστρία 2008

Μετά την ήττα από τους Κροάτες οι ελπίδες των Γερμανών για πρόκριση κρέμονταν από μία κλωστή όταν αντιμετώπισαν τους διοργανωτές στη Βιέννη. Ωστόσο μία κίνηση - κλειδί και ένα... φαρμακερό χτύπημα από στημένο του Μπάλακ έβαλαν την ομάδα σε τροχιά τελικού.

37. Στιούαρτ Πιρς, Αγγλία - Ισπανία, 1996

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο τα... διέλυσε όλα εντός με το πέναλτί του στον πρώτο νοκ άουτ γύρο του 1996; Η απογοήτευση της ήττας στα πέναλτι του 1990 για τον σκληροτράχηλο μπακ της Νότιγχαμ Φόρεστ έδωσε την σκυτάλη στην πρόκριση των Λιονταριών στα ημιτελικά με την αναμέτρηση με την Γερμανία. Ο Πιρς θα σκόραρε και πάλι στα πέναλτι.

36. Λουίς Φίγκο, Πορτογαλία - Αγγλία, 2000


Οι Αγγλοι βρέθηκαν νωρίς - νωρίς μπροστά στο σκορ με δυο γκολ διαφορά, αλλά η κλάση του Φίγκο ήταν το καμπανάκι της ανατροπής! Ολα ξεκίνησαν από το δεξί του πόδι και η κλάση του ήταν αυτή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σίμαν. Η μπάλα στη γωνία και οι Πορτογάλοι πήραν τα πάνω τους

35. Γουέσλι Σνάιντερ, Ολλανδία - Γαλλία, 2008


Τι γκολάρα Θεέ μου! Οι Οράνιε έκαναν πάρτι απέναντι στους Γάλλους και οδήγησαν τον Ντομενέκ στην έξοδο! Ο Σνάιντερ φρόντισε γι αυτό με ένα απίθανο τέρμα, στόπαρε, γύρισε και με βολίδα πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ της διοργάνωσης.


Sneijders goal: Netherlands 3 v France 1... από broadbandsports

34. Αλαν Σίρερ, Αγγλία - Γερμανία, 2000


Σε αυτό το ματς κανείς δεν ξεχνά τις μεγάλες επεμβάσεις του Καν και του Σίμαν! Ενα χρυσό γκολ από τον Αλαν Σίρερ, ο οποίος όμως το... οφείλει στον Ντέιβιντ Μπέκαμ! Απίθανη σέντρα, έτοιμη για το κεφάλι του φορ της Νιούκαστλ , με τους Γερμανούς να μην κατάλαβαν πως έφτασε η μπάλα συστημένη...

33. Σεμίχ Σεντούρκ, Τουρκία - Κροατία, 2008


Μια από τις πιο δραματικές συναντήσεις στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Ο Ιβάν Κλάσνιτς στο 119' άνοιξε το σκορ για την Κροατία, αλλά στις καθυστερήσεις ο Σεμίχ Σεντούρκ με μια ξερή σουτάρα πάγωσε τους Κροάτες κι έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου η ομάδα του επικράτησε 3-1!

32. Ζινεντίν Ζιντάν, Γαλλία - Αγγλία 2004

Ο Ζιντάν έσπασε τις καρδιές των Γάλλων κι από τα πόδια του ήρθαν δυο τέρματα στις καθυστερήσεις. Αλλά ποιος θα ξεχάσει τη φαουλάρα του στο 94', με τον Τζέιμς να γίνεται απλός θεατής της μπάλας...


Zinédine Zidane 24ème but | France vs... από channelsport

31. Βασίλ Ρατς, ΕΣΣΔ - Ολλανδία, 1988

Γκολάρα από τον Σοβιετικό, ο οποίος με σουτάρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ολλανδό γκολκίπερ. Ηταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης και η ΕΣΣΔ μπήκε πολύ δυνατά στο τουρνουά! Βέβαια, ο Μαρκο Φαν Μπάστεν ήταν στον πάγκο, γιατί στον τελικό οι ρόλοι αντιστράφησαν!

Euro... γκολάρες (50-41)

 

Τελευταία Νέα