Euro... γκολάρες (50-41)

Gazzetta team
Euro... γκολάρες (50-41)

bet365

Η ρουκέτα του Ζλάταν, η επέλαση του Αλμπα, η κανονιά του Λάρσον! Το FourFourTwo σας παρουσιάζει τις 50 γκολάρες που έγραψαν την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

50. Viktor Ponedelnik, ΕΣΣΔ - Γιουγκοσλαβία, 1960

Το γκολ με το οποίο η Σοβιετική Ενωση κατέκτησε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών. Η γκάφα του γκολκίπερ να χάσει τη φάση έδωσε την ευκαιρία στον Πονοντέλνικ να δώσει τη μεγάλη νίκη με 2-1

49. Ζόρζε Αντράντε (αυτ.), Ολλανδία - Πορτογαλία, 2004

Αυτό το γκολ δεν έδωσε τίτλο, αλλά λίγο έλειψε να βάλει σε μπελάδες την ομάδα του. Στον ημιτελικό του 2004 η Πορτογαλία υποδέχθηκε την Ολλανδία και οι Ιβηρες με τέρματα των Ρονάλντο, Μανίσε πήραν σοβαρό προβάδισμα. Ωστόσο, στο 63' ο Αντράντε με ένα απίθανο αυτογκόλ κρέμασε τον Ρικάρντο και καρδιοχτύπησε τους Πορτογάλους.

48. Αντζελο Ντομενγκίνι, Ιταλία - Γιουγκοσλαβία, 1968

Η Ιταλία υποδεχόταν στη Ρώμη τη Γιουγκοσλαβία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα με τον Ντζάιτς, αλλά στο τέλος μίλησε ο Ντεμονγκίνι! Στο 80ο λεπτό ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, τρύπησε το τείχος κι έστειλε τις δυο ομάδες σε νέο ματς, εκεί όπου οι Ιταλοί επικράτησαν 2-0.

47. Ζόρντι Αλμπα, Ισπανία-Ιταλία, 2012

Τελικός Euro και η Ισπανία με το... εκκωφαντικό 4-0 δεν αφήνει το παραμικρό περιθώρι αμφισβήτησης. Ο Σίλβα άνοιξε το σκορ, αλλά η γκολάρα μπήκε στο 41' όταν ο Αλμπα άρχισε τη φάση από την άμυνα, μοίρασε στον Τσάβι κι άρχισε την κούρσα. Υποδέχθηκε άψογα τη μπάλα και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

46. Αντόνιο Κασάνο, Ιταλία - Βουλγαρία, 2004

Ακόμα ένα τουρνουά, ακόμα μια ιταλική θεωρία συνωμοσίας. Το ματς της Σουηδίας με τη Δανία και τα όσα ακούγονταν... ανάγκαζε την Ιταλία να τα δώσει όλα στο ματς με τη Βουλγαρία! Οι Βούλγαροι άνοιξαν το σκορ και οι Ατζούρι απάντησαν άμεσα με τον Περότα. Ο Κασάνο ισοφάρισε με εξαιρετικό τελείωμα, αλλά

45. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Σουηδία - Ελλάδα, 2008

Ζλάταν σημαίνει... γκολάρες και κόντρα στην Ελλάδα πέτυχε ένα από τα ομορφότερα της καριέρας του. Σουτάρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στην πρεμιέρα.


Zlatan Ibrahimovic 2007/2008 από ByronBaker1

44. Αντι Κάρολ, Αγγλία - Σουηδία, 2012

Ενα από τα ωραιότερα τέρματα των Βρετανών σε Εuro! Mεγάλη σέντρα του Στίβεν Τζέραρντ, τρελό άλμα του Κάρολ και καρφωτή κεφαλιά!

43. Ρουί Κόστα, Πορτογαλία-Αγγλία, 2004

Μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο Κόστα ήταν πιο παραγωγικός στην Εθνική από ότι στην ομάδα του. Στο ματς με τους Αγγλους πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με ένα εντυπωσιακό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή!

42. Μίκαελ Λάουντρουπ, Δανία - Ισπανία, 1988

Είναι ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι από οπαδούς της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ! Ο μεταξένιος πλέι μέικερ έχει πετύχει ένα εξαιρετικό τέρμα, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θουμπιθαρέτα.

41. Χένρικ Λάρσον, Σουηδία - Βουλγαρία, 2004

Το πάρτι της Σουηδίας κόντρα στη Βουλγαρία σφραγίστηκε από μια γκολάρα του Λάρσον! Σέντρα του Εντμαν και ο εξαιρετικός φορ με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης

 

Τελευταία Νέα